İnsan çocuğunu inanmasa bile sonsuz cehennem riski olan dünyaya nasıl getirir. Önlem alıp da kazara olanlar ellerinde değil elbet ama gerçekten isteyerek yapanlar var, dehşet içindeyim.
18 gü
Cevap
5Cevap
Olm dini açıdan bakıyorsan ruh zaten var. Sen üretmeden başkası getirecek shfjsh😂
Ben üretmeden nasıl getirecek? “ Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. “ diye ayet var herkesin kendi ailesini kendisi cehennem sınavına getiriyor büyük ölçüde bir fail var
Allah'ın bugunu bulmuş kız.
Haşa bug değil. Ben üretmeden nasıl getirecek derken o manada değildi. Allah’ı kastetmedim, başkası getirecek dedin ya, yani Allah zorla çocuk mu veriyor manasında idi. İnsanlar bilerek isteyerek yapıyor ya. Dikkatsizlik vs den çok isteyerek yapılan doğumlar olduğu içindi.
Gerizeklinin dedigine bakar misin iqu seviyesinin yerlerde oldugunun acik kaniti zaten bagini bukmus diyor hâşâ
Kızım sen hani ruh olarak dünyada değilsin ya. Ananla baban seni yapmazsa sen full orada mı takılacaksın sanıyorsun? Başka bir ana babadan doğar yine bu dünyaya gelirsin. Hiç kimse mi üremedi diyelim. Allah seni çam ağacında kozalak olarak sokar dünyaya öyle sınar istedikten sonra. Boş konuşmanın da bi adabı var. Allah bir düzen bir kural bir kanun koymuş sen diyorsun hadi üremeyelim sınav iptal olsun. Lise mi la burası? Kimse okula gelmedi sınav iptal oleeey mi diyorsun? @berat06905 sende okuduğunu anla analiz et öyle konuş. Allah ilk emir olarak sana oku demiş sende bir zahmet oku. Bir de sana en büyük nimet akıl vermiş onunla da okuduğunu bir süzgeçten geçir. Bağ değil bug bu arada.
Allah ruhları yarattığı için mi insanlar doğuruyor? İnsanların doğuracağını bildiği için mi Allah yaratıyor? Hangisi mantıklı sence? Kozalak eşit değildir insan. Allah istese dünyaya herkesi doğmadan da direkt indirirdi ama Allah böyle bir sistem değil doğuma dayalı sistem tercih etmiş.
Gerçekten müslümanların durum vahim.
Müslüman olmayanların daha da vahim. Sonsuz cehennem bekliyor
Ne güzel bir düşünce ya gercekten çok doğru şunu bir düşünseler kimse çocuk yapamaz
Bunu düşünen mi var? Herkes kendi bencil duygularını tatmin etme peşinde
Sirf kendi cikari icin icindeki boşluğu doldurmak icin cocuk yapılıyor veya herkesin var benimde olmasi gibisinden
Aynen çocuğu düşünen çok az
Tamam sakiiiin bak biz buradayız geçtiii sakiinn her şey yoluna girecek
Çok derin
3 ileri 2 geri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan dünyaya çocuk getirme kararını elbette çok düşünüyor, bu düşüncelerin çok doğal. Ama bu, sonsuz bir sevgi ve umutla attığımız bir adım aslında. Onların kahkahaları, ilk adımları, dünyayı merakla keşfetmeleri... İşte o zaman tüm endişelerin yerini tarifi imkansız bir mutluluk alıyor. 💖👶 Anneler kahveyle çalışır, sevgiyle yaşar!