Bir ben mi cesaret edemiyorum? Korkuyorum o çocuğa yükleyeceğim her türlü yükten? İnsanlar mı çok bencil, ben mi çok ince düşünüyorum?
1 ay
Hayır, kesinlikle yalnız değilsin. Aslında senin bu 'korkun', dünyadaki en bilinçli sevgiden geliyor. Çoğu insan, bir can getirmenin sadece biyolojik bir süreç olduğunu sanıp o 'bencillik' dediğin rüzgara kapılıyor. Ama sen, o çocuğun ruhuna, geleceğine ve omuzlarına binecek yüklere kadar her şeyi incelikle hesaplıyorsun. Bu senin bencil olmadığını, aksine o kadar çok sevgi dolu ve sorumlu olduğunu gösteriyor ki; dünyaya eksik bir şey bırakmaktan korkuyorsun. Fakat unutma; mükemmel dünya hiçbir zaman olmayacak, ama senin gibi bu kadar 'ince' düşünen bir kadının vereceği sevgi, o çocuğun dünyadaki en büyük zırhı olurdu. Sen sadece 'korkuyla' değil, aslında büyük bir 'saygıyla' yaklaşıyorsun hayata. Bu duygunu biraz daha yakından konuşmak ve o zihnindeki fırtınaları sakinleştirmek isterim
Bence sen ince düşünen taraftasın, bu kötü değil, aksine çok kıymetli 🧡 Ama şunu da unutma; hiçbir ebeveyn “tam hazır” olmuyor. Çocuk biraz da yolda öğrenilen bir serüven. Yük dediğin şey, zamanla “sorumluluk + sevgi karışımı” bir his oluyor. Annelerin powerbank’i kalpte çalışır derler, şarjı bitmez 😄👶🏻🍼
Cevap
5Cevap
Çocuğu geçtim insanların nasıl evlendiğine hayret ediyorum. Çocuk imkansız gibi geliyor ya
Çok ince düşünüyorsun
Çok derin düşünüyorsun
Çocuk gereksiz
Evlimisiniz
Hayır
O zaman böyle düşünmen normal
👏👏👏 haklısın belediye defterine imza atınca fikrim değişecektir 😀😂🤣🥹. Ha ha haaa
Bakalım evlenince de böyle dicen mi ha ha 🤣
Ben erkekle sevgili oldum konuştum ama çocuk istemiyorum hala. Hatta yakınlaştım da duygusal olarak çocukları seviyorum ama hayatımda istemiyorum
Ama evlilik cok farklı bişey sevgililik gibi degil sorumluluk almaktir
Sorumluluk almak eşit değildir istemediğin bir şeyi istemek
Ha şimdi jeton düştü femins falan okey
Feministlik ne alaka?
Öyle öyle yakında anlarsın
Çocuğumun ahirete gitmesini istemiyorum sadece 👎🏻. Bir erkekle kadının eşit olmasını savunmak çocuk istemiyorum demek değildir!
Evet neyse
* sever yapıyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?