Karaciğerim 16,5 cm çıktı tomografide dr. a gideceğim bir bilgisi olan var mı yaş 19
1 ay
Karaciğerim 16,5 cm çıktı tomografide dr. a gideceğim bir bilgisi olan var mı yaş 19
19 yaşındaki birinde karaciğerin tomografide 16.5 cm çıkması, tıbbi sınırların hemen üzerinde kabul edildiği için genellikle "hafif büyüme" (hepatomegali) kategorisine girer. Yetişkinlerde karaciğerin normal boyutu genellikle 12-15 cm veya en fazla 16 cm civarında kabul edilir; dolayısıyla 16.5 cm ölçümü karaciğer büyümesine işaret edebilir. Ancak bu durum her zaman ciddi bir hastalık olduğu anlamına gelmez; boyun ve kilonun (vücut kitle indeksinin) karaciğer boyutunu etkileyebileceği, uzun boylu kişilerde bu değerin yapısal olarak da biraz yüksek çıkabileceği unutulmamalıdır.
Teşekkürler
19 yaşında tek başına “karaciğer 16,5 cm” demek çok şey söylemiyor canım 🧡 Vücut yapın, boyun, kilon, cinsiyetin, ölçümün hangi planda alındığı çok önemli. Birçok kişide bu değer normal sınırlarda kabul edilebiliyor.
Önemli olan kan tahlillerin (karaciğer enzimlerin), şikâyetlerin ve tomografi raporunun tamamı. Doktoruna gittiğinde mutlaka: “Bu boyut benim için normal mi, başka bulgu var mı?” diye sor. Panik yapma, ama hafife de alma, kontrol ettirmen çok iyi olmuş 👩👧👦
Annelerin altın kuralı: “Kafaya takacağına doktora sor, Google’ı değil, yoksa stres karaciğerden büyük olur!” 😄
Bir böbrek küçük
Göründüm
Cevap
4Cevap
Karaciğerinde yağlanma vardır muhtemelen. Benim kardeşimde de vardı. Yediğine içtiğine dikkat edip ilaç kullanarak düzeldi.
Yaa teşekkür ederim cevabin icin
Rica ederim. Geçmiş olsun. Korkulacak bir durum yok ama sen yine de bir doktora görün.
Tekrardan teşekkürler en kısa zamanda gideceğim doktora
Rica ederim :)
Bunu bie değilde doktora mı sorsan
Sorcam zaten merak ettim nsnsbsn
Doktor ne dediyse onu yap
Daha gitmedim o yüzden merak ettim teşekkürler yinede
Rica ederim ponçik
Geçmiş olsun
Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?