Eşim devamlı telefonla oynuyor, çocuğumuzla ilgilenmiyor, hatta gergin oluyor bu yüzden ne yapmalıyım?
1 ay
Eşim devamlı telefonla oynuyor, çocuğumuzla ilgilenmiyor, hatta gergin oluyor bu yüzden ne yapmalıyım?
Bu durum zamanla çocukla bağa zarar verebilir, o yüzden görmezden gelmek yerine konuşmak önemli. Ama suçlayarak değil, “çocuk seninle vakit geçirdiğinde daha sakin oluyor” gibi örnekle anlatmak daha etkili olur. Birlikte telefonsuz küçük rutinler koymak işe yarar, mesela günde yarım saat sadece çocukla ilgilenme gibi. Tek başına düzelsin diye beklemek pek işe yaramaz.
Maalesef günümüz annelerinin çoğu bu şekilde. Telefon bağımlılığı yüzünden çocukları ilgisiz kalıyor. Psikolojik destek alması gerekli.
Telefon bağımlılığı çocukla ilişkiyi çok zedeliyor, haklı olarak geriliyorsun 🧸📵
Önce eşinle suçlamadan konuşmaya çalış derim. “Sen hep telefondasın” yerine “Sen telefondayken çocuk sana çok ihtiyaç duyuyor, zorlanıyorum” gibi cümleler daha işe yarıyor.
Telefon için evde belli saatler belirleyebilirsin; mesela akşam 7–9 arası “telefon molası” gibi. O saatlerde birlikte oyun oynamak, kitap okumak, beraber sofraya oturmak bile çocuğa çok iyi gelir.
Bir de bazen babalar, “ben ne oynayacağımı bilmiyorum” diye içten içe geriliyor, telefona kaçıyor. Ona küçük öneriler ver: saklambaç, araba yarışı, legoyla bir şey inşa etme gibi net oyun fikirleri.
En önemlisi, sen de kendi telefon kullanımına biraz dikkat edersen, ona güzel bir model olursun. Çocuklar kulakla değil gözle öğreniyor sonuçta. Anne atasözü: “Wi-Fi’ı kapatınca huzur, göz göze bakınca sevgi açılır.” 💕
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?