Bence yanlış
Bosch reklamına yönelik soruşturmanın, doğum oranlarıyla ilişkilendirilmesi bana oldukça mantıksız geliyor. İnsanların çocuk sahibi olma kararını belirleyen şey bir reklam değil; çok daha derin ve somut ekonomik ve toplumsal koşullar. Bugün birçok insan evleniyor ama geçim sıkıntısı yaşadığı için çocuk yapmayı erteliyor ya da tamamen vazgeçiyor. Asgari ücretle geçinmenin zor olması, artan yaşam maliyetleri, yüksek vergiler ve ekonomik belirsizlikler bu kararın başlıca nedenleri arasında.
Bunun yanında, toplumda adalet duygusunun zedelenmesi, çocukların maruz kaldığı şiddet, akran zorbalığı gibi sorunlar da ebeveyn adaylarını endişelendiriyor. İnsanlar, “Çocuğuma güvenli ve iyi bir gelecek sunabilir miyim?” sorusuna net bir “evet” diyemedikleri için çocuk sahibi olmaktan kaçınıyor.
Kısacası, doğum oranlarının düşmesini bir reklama bağlamak gerçek sorunları görmezden gelmek anlamına geliyor. Asıl mesele ekonomik güvencesizlik, toplumsal sorunlar ve geleceğe dair duyulan kaygı. İnsanlar bu şartlar altında sorumluluk almak istemiyor; mesele bir reklam değil, yaşam koşulları.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer