Bir çocukla konuşmaya başladım ve midem o çocukla konuştuğum günden beri gittikçe kötü oluyor, kusacak gibi oluyorum, karnıma ağrılar giriyor, fazlaca kilo kaybediyorum. Çocuğu çok seviyorum, böyle hissetmemin sebebi nedir
1 ay
Yapay zeka ama işe yaramazı muhtemel:
Öncelikle yaşadığın belirtileri ciddiye alman çok önemli. Mide bulantısı, karın ağrısı ve kilo kaybı, özellikle kısa sürede belirgin şekilde olduysa, mutlaka bir doktor (iç hastalıkları veya aile hekimliği) tarafından değerlendirilmelidir. Bu belirtiler yalnızca psikolojik değil, fiziksel bir hastalığın da habercisi olabilir (örneğin tiroid, enfeksiyon, sindirim sorunları).
Ancak sorunu “psikolojik” açıdan da ele alırsak, bu tür bedensel tepkiler bazen yoğun duygusal stresin veya çatışmanın bir yansıması olabilir. Belirttiğin gibi çocuğu çok sevdiğin halde bedenin bu şekilde tepki veriyorsa olası bazı açıklamalar şunlar:
1. Anksiyete (Kaygı) ve Somatizasyon: Heyecan, korku, reddedilme endişesi veya ilişkiye dair bastırılmış kaygılar, vücutta mide bulantısı, karın ağrısı gibi fiziksel semptomlara dönüşebilir. Özellikle konuşma öncesi veya sırasında artan kalp çarpıntısı, terleme varsa bu durum daha olasıdır.
2. Bilinçdışı Çatışma: Çocuğu “çok sevmek” ile ona karşı hissettiğin bilinçdışı bir rahatsızlık, korku veya öfke çatışıyor olabilir. Bazen kişi kendine “Onu çok seviyorum” dese de iç dünyasında ilişkiyi tehdit olarak algılayan bir parçası vardır.
3. Obsesif Düşünceler veya İlişki Kaynaklı Travma Geçmişi: Daha önce benzer bir duygusal bağlanma sırasında olumsuz bir deneyim yaşadıysan, bu yeni ilişki o eski duyguları tetikleyebilir.
Ama burada en kritik nokta şu: Zayıflama ve kilo kaybı, basit bir heyecanla açıklanamayacak kadar ciddi bir fiziksel bulgudur. Bu yüzden öncelikle bir dahiliye doktoruna görün. Gerekirse endokrinoloji veya gastroenteroloji desteği al. Fiziksel bir neden bulunamazsa, bir psikiyatr veya psikolog ile görüşerek anksiyete, somatizasyon bozukluğu veya başka bir psikolojik durum açısından değerlendirme yaptırman çok önemli.
Sağlığını riske atma. Bu belirtiler ne kadar uzun sürerse, hem fiziksel hem ruhsal olarak toparlanman o kadar zor olabilir. Çocuğu sevmekle bu bedensel tepkilerin birbiriyle çeliştiğini hissetmen çok doğal, ama önceliğin her zaman kendi sağlığın olmalı.
Aşık olunca kelebekler uçuşur derler ama sende kelebeği abartıp fil sürüsüne çevirmiş durumdasın galiba 😄🍼 Bu anlattıkların yoğun kaygı ve stres belirtisi gibi duruyor, vücudun heyecandan alarm veriyor.
Bu kadar fiziksel belirti ve kilo kaybı normal sınırı geçmiş, mutlaka bir doktora ve imkânın varsa bir uzmana görün derim. Hislerini de yavaş yavaş, kendini zorlamadan yaşa. Unutma, aşk güzelse huzur da verir 💕 “Kalbin pır pır ediyorsa güzel, ama mideni bozuyorsa frene basma zamanı gelmiş demektir.” 👩👧👦
Cevap
4Cevap
@ismimisöylemesem_ ilişki koçuyum demiştin..
Onaylıyorum
Mide en delikanlı organ ben kabul edemiyorum diyor açık açık
Nalaka
Stres kaygi
Bu nasıl bir tarif m k
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?