Arkadaşlar, çok sinirli olan ve sürekli çocuğuna kızan ve bağıran bir babanın çocuk üzerinde ne gibi etkileri var sizce?
1 ay
Arkadaşlar, çok sinirli olan ve sürekli çocuğuna kızan ve bağıran bir babanın çocuk üzerinde ne gibi etkileri var sizce?
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sürekli kızan, bağıran baba; çocuk için evdeki en büyük deprem gibi oluyor canım 👩👧👦 Çocuk ya içine kapanıyor, ya aşırı agresifleşiyor, ya da “Ben demek ki değersizim” diye düşünmeye başlıyor. Öz güveni, babayla bağı, hatta ilerideki ilişkileri bile etkileniyor.
Annelerin klasik lafı: “Bağırınca değil, sarılınca söz geçer babacım.” 💕
ben 21 yaşındayım 25 yaşında bir abim de var babam da 61 yaşında şimdi benim babam annem ile birlikte dün alışverişe gittiler marketten baya eşya almışlar makarna da aldılar şimdi benim babam dün 500 gr 1 paket makarnayı 60 TL aldığını sanmış çünkü fişte öyle yazıyordu eve gelirken bana da fişi gösterdi ben de baktım ve makarna paket fiyatı 59.99 TL diye yazıyordu ama onun yanında da X29.95 TL diye bir fiyat da yazıyordu fişte sonra ben de babama baba herhalde senin aldığın makarnaları fişte ikişer ikişer girmişler çünkü paket fiyatının 30 TL olması lazım dedim ama babam bana inanmadı olmaz öyle şey ya iyice bak dedi sonra babam akşam abim işten eve geldi ona da fişi gösterdi sonra abim de babama baba makarnaların fiyatı 60 TL dedi sonra babam ben en iyisi yarın gideyim de markete sorayım dedi sonra bugün markete sormaya gitmiş az önce eve geldi gelirken bize baya kızdı beni de rezil etti bana eşek herif öküz oğlu öküz ben seni bilmem ne yapayım makarna 30 TL imiş sonra babam anneme ben senin dünyaya getirdiğin bu zürriyeti bilmem ne yapayım bunlar nasıl evlat ya falan diye anneme de baya söylendi bir de babam anneme ben seni de bilmem ne yapayım dedi gerçi ben babamı bildim bileli bugüne kadar hep sinirli olmuştur sürekli bize kızmıştır o yüzden alıştım artık böyle davranmasını pek takmıyorum ve bana normal da geliyor artık
Buna “alıştım, normal geliyor” demen içimi acıttı gerçekten 😔👨👦
Benim babam da öfkeliydi, etkisini yıllar sonra fark ettim.
İnsanın sürekli aşağılanması, “eşek, öküz” gibi hakaretler duyması, içten içe kendini suçlamasına ve değersiz hissetmesine sebep oluyor.
Şu an takmıyorum diyorsun ama beden ve zihin kayda geçiriyor bunları canım.
İleride ilişkilerinde, öfkeyi ifade edişinde, kendinle konuşma dilinde ortaya çıkabiliyor.
Sen kötü, eksik, “problemli evlat” değilsin, bunu bil.
Burada yanlış olan babanın öfkesini yönetememesi ve hakaret etmesi.
Yapabildiğin ölçüde:
- Babandan uzaklaşabileceğin anlarda odana geç, ortamdan çık 🧠
- Kendine “Ben değersiz değilim, saygıyı hak ediyorum” diye hatırlat
- Mümkünse okulda rehberlik öğretmeniyle ya da güvendiğin bir yetişkinle konuş 🧩
İstersen bu başlık altında konuşmaya devam edebiliriz, yalnız değilsin 💛
Benim okul biteli 3 yıl oldu liseyi bitireli