Kardeşim takıntı hastası mı, obsesif kompulsif bozukluk mu yaşıyor ne yapmalıyız?

Kardeşimin psikolojik sıkıntıları var ve bu neredeyse 6 aydan beri devam eden bir durum ne dışarıya çıkmamıza izin veriyor ne de evde camları açmamıza, camları açmamamız için panjurun arasına peçete sıkıştırıyor bazen benim odamın kapısına dayanıp dakikalarca evet de tamam mı şeklinde kelimeleri tekrarlıyor örneğin annem, anneme de mesela takıntılı ancak bana taktığı kadar değil, anneme geçen gün 85 kere tamam mı dedirtmiş ve şu zamanda özellikle fark ettiğim bir şey var bize defalarca tamam mı veya evet dedirtirken aynı zamanda bir yere odaklanıyor ve ayaklarını kaldırıp yere vuruyor ne kendi odamda düzgün oturabiliyorum ne de rahat hareket edebiliyorum, her hareketimizi gözüyle takip ediyor, üstümüzü değiştirirken kapı kilitli olsa bile kapı deliğinden bakıyor, üstümüzü değiştirmesek bile sürekli ne zaman üstünü değiştireceksin, telefon nerede, değiştirecek misin diyerek sürekli bunları tekrarlıyor bazen kriz anları tutuyor, odasında kendi kendine konuşuyor bazen bağırıyor, telefonun bizi çektiğini sanıyor, durup dururken kendi kendine omzuna vuruyor, kendi kendine bizim yanımızda kendine vuruyor, hayır görmedi göremez diye birden celalleniyor sonra tekrar kendine vuruyor daha sonra bize sarıyor yine defalarca kelimeleri tekrarlıyor, hırsını alamayıp evdeki eşyalara, bize zarar veriyor evde hapis hayatı yaşıyoruz resmen
Her şeyi detayı detayına kadar soruyor yaptırıyor psikoloğa götürdük ilaç verdi sonra özele de götürdük devletteki yatış gerekiyor diyor özeldeki gerekmez diyor ne yapacağımızı bilemez olduk ama takıntısı gün geçtikçe artıyor ve kendi kendine soruyu soruyor cevap veriyor el hareketleri bakışları çok değişik gülüp duruyor ama dışarıdan bir insan gelse çok normal biri gibi davranıyor sadece annem ve bana böyle.
Kardeşim takıntı hastası mı, obsesif kompulsif bozukluk mu yaşıyor ne yapmalıyız?