14 yaşındaki erkek kardeşim şizofreni hastası ve 2 haftalık hamileyim annemle babam öldü maalesef öldükten sonra bu hale geldi 1 yılda bu hale geldi bizde kalıyor sürekli piskiyatriye götürüyoruz ama kriz geçiriyor iğne yapıyoruz zarzor ellerini tutup ve baya Bi ağlıyor kendi kendine konuşuyor annemle babama napıcağım ya hiç onu bırakmamak düşünüyorum sizce?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Allah kolaylığını versin insallah
Toplum ruh sağlığı merkezleri var oralara başvurdunuz mu? Hem tedavisi oluyor hem kendi gibi hastalarla kaynaşiyor hem topluma kazandiriyorlar.
Akıl hastanesinden 2 kere firar etti tedavi zarzor oldu maalesef şu an evde ilaçla tedavi görüyor
Allah yardimciniz olsun geçmiş olsun 🌸
bende aynıyım zor allah yardımcınız olsun
bak bu hastalığın en büyük tedavisi ona bir hobi bulmak aklını dağıtmalı ben daha beterdim düzeldim mi hayır ama kontrol altına almayı öğrendim nerede doktora götürüyorsunuz
ve şizoroidin hangi türü
Paranoid şizofreni hastası ilacı abilify kullanıyor
ben sana yardımcı olacağım yol göstereceğim yazık çocuğa kendimi gördüm birden
paranoid şizofren öyle hemen kendini belli etmez ama en sinsi olan ve kötü olanıdır ki genelde ileriki yaşlarda belli eder o
belirtileri bana bir söyler misin
Yani gece 2 - 3 e kadar gülüyor ve odasında katil olmak istemiyorum lütfen diyo ve şüpheli gibi bakıyor bazen
Dezorganize (hebefrenik) şizofreni
Konuşmanın, davranışların ve duyguların organizasyonunun bozulduğu, anlamsız gülmeler ve yüz ifadelerinin olabildiği, günlük yaşam etkinliklerinin ve öz bakım becerilerinin ileri derecede bozulabildiği, organize olmayan bölük pörçük sanrı ya da varsayımların olduğu tiptir.
kardeşinde ki bu :( ama bu paronoid gibi değil yani tedaviye cevap alınabilir bende karışık şizorid var 3 tipte görülüyor bende
paranoid şizofrenide tam içe kapanma olur belli etmez hiçbirşeyi
İki tane piksiyatrik paranoid dedi
bak psikiyatride önemli olan doğru tanı doğru ilaçtır risperdal ozoprin falan denendi mi
samıyorum paronoid kendini öyle hemen belli etmez eğer ankaradaysanız sizi doktora yönlendirebilirim
2 kere hastanede yattıv kaçmaya çalıştı evet bazen kendi kendine konuşup zarar verdiğinide biliyoruz doktorlar paranoid şizofreni dedi ve ilacı abilify verdi
İzmir deyiz
Uyarınız dikkate alıcam bir kere daha gitmeyi düşünüyorum piskoloğa
ki bu çocuğun durumu benim yanımda hiçbir şey emin ol yaşı küçük tedaviye cevap alınabilir ama önemli etkenler var en önemlisi baskı kurarken dikkat edin ikincisi genelde ataklar gece geldiği için uyku ilacı kullanmalısınız yanlız bırakmamalısınız sevdiği etkinlikleri yaptırmalısınız konuşturmalısınız anlatmasını sağlamalısınız eve kum torbası tarzı bir şey alın öfkesini ona yansıtmasını sağlayın
İzmir'de ben bu alanda iyi bir doktor bulabilirim
ki atakları sadece geceleri değil mi
zarar vermeler başladı mı
@gulayyyyyy728283 :D emin misin
1 sene ruh ve sinir hastalıkları Hastanesi'nde staj yaptım.
@gulayyyyyy728283 5 sefer 33 gün yattım artı raporum ve yatış raporlarım da mevcut :D
yani konuştuğun hastayı tanımadan konuşma psikiyatri kural 1 :D
O zaman başka rahatsızlığın vardır hastanede hemen çıkamıyorlar ve asla hastalığını kabul etmiyorlar
ayrıca 9 yaşımdan beri takipli hastayım kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı :D
Milleti kandırma yaa😂
@gulayyyyyy728283 bende ispat var kandırmamı gerektirecek durum yok atarım okursun asıl sen karşıma geçip 1 sene stajınla hava atma :D
ben delili ispatlı biriyim senin gibi element uydurmam :D
Şizofreni hastaları aklını kullanamıyorlar insanlardan uzaklaşıyor ve sürekli sinir halindeler benim dayımda şizofreni hastasıydı hiç senin gibi değildi ve gördüklerim hiç sebin gibi değil hayret😂
@gulayyyyyy728283 şu an sitede konuşuyorsun diye rahatsın sanma gerçek hayatta karşımda olsan görürdün ;)
Eğer gerçekten bir şizofren olsaydın hasta olduğunu asla kabul etmezdin onlar kendine delide demez birisi desede hoşlanmazlar bırak yalanı
@gulayyyyyy728283 bana şu an deli diyen yok ayrıca sitede konuş ama reelde görürsem sen düşün :D
Sizofrenler hastalığını kabul etmiyor ne konuşuyorsun sen ya 😂
Bir piskologla gorusmeni tavsiye ederim😄
@gulayyyyyy728283 ispatla bakalım etmeyeni bozuk plak gibi başa sarma :D ben de ispat var sen de ne var :D
lan anlamıyon mu tedavi görüyom hala hasta mısın :D
Ben öğrendiğimi ve gelen hastalarının durumunu anlattım dediğim gibi şizofreni hastalığı basit bir hastalik değil ve asla hastaneye yatırılıp hemen cıkamazlar ve kendilerinin normal olduğunu hissederler ve şizofren olsaydın buraya yazamazdin emin ol madem bu kadar hastasın git yat 😂
Tedavi olumlu sonuclanir inşallah😉
@gulayyyyyy728283 bekle bekle sen
https://www.hizliresim.com/l7lhf51
al bayan psikytr
Yok biraz daha iyi oldu sadece kafasında kurup konuşuyor o kadar zarar vermiyor şu an
tamam toparlar merak etmeyin zorlu bir süreç ama kontrolü bırakmayın
sabredeceksiniz, bebek gibi bakacasınız mâlesef
Allah yardımcınız olsun çok zor
Kocanla kardeşin içmeye gitsinler duzelir