Kendisi kursa giderek Rusça öğrendi fakat şu sıralar evde kura arkadaşlarıyla vs konuşurken bile Rusça konuşuyor ve ne konuştuklarını anlayamıyorum sizce bu sorun mu
1 ay
Kendisi kursa giderek Rusça öğrendi fakat şu sıralar evde kura arkadaşlarıyla vs konuşurken bile Rusça konuşuyor ve ne konuştuklarını anlayamıyorum sizce bu sorun mu
Sorun değil. O yaşta dil hevesi varsa zaten böyle takıntılı gibi görünür. Her şeyi o dille yapmak ister, o dile bürünür. Anlamaman ister istemez seni tedirgin eder tabii. Ama çocuğa “Ne konuşuyorsunuz?” diye sorgulayıcı yaklaşırsan kendini kapatır. Şöyle de: “O kadar iyi öğrenmişsin ki ben de merak ediyorum, bir ara bana da öğretir misin?” Öğrenme hevesini kırmadan, ama ev içinde herkesin anladığı bir dili konuşmanın yeri olduğunu da zamanla hissettirebilirsin. Büyük sorun değil yani.
Bence bu gayet normal, hatta süper bir pratik fırsatı 🍼 Çocuklar yeni öğrendikleri dili sürekli kullanmak ister, bu da pekiştirme demek. Ona “Bana da öğret, şu ne demek?” diye sorup oyuna çevirebilirsin. Hem kontrol sende olur, hem de aranızda gizli bir “Rusça kulübü” doğar. Anneliğin kuralı: Panik yok, strateji çok 😄
Cevap
5Cevap
Ne güzel anlaşıyorsunuzdur şimdi 😂
Sorun olmaz daha iyi geliştirir
Sorun değil pratik yapıyor.
Senin gibi düşük IQ için tabiki sorun
Çocuğun Rusça konuşuyor gurur duyman gerekirken sorun olur mu diyorsun, sen de öğren
Rusça pek ilgimi çeken bir değil. Öğrenmeyi denedim fakat alfabe farkından dolayı çok zorlandım. İşten ve çocuktan vakit bulamıyorum. Tabii ki öğrenmesi güzel ama arkadaşlarıyla ne yaptıklarını, ne konuştuklarını bilmemek beni strese sokuyor. Çocuk sonuçta ve devir de malum...
Ok
Normal değil
Geliştiriyor
Kaç yaşında
13 yaşında baya geliştirdi kendisini 9 yaşından beri kursa gidiyor
Evli misin hala
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?