Memur olduğum için Hakkarideyim. Çocuğum kreşe gidiyor beş yaşında. ve şöyle konuşuyor..
-Anne sen geldiiiı
- Anne bu kitaaaap
Memur olduğum için Hakkarideyim. Çocuğum kreşe gidiyor beş yaşında. ve şöyle konuşuyor..
-Anne sen geldiiiı
- Anne bu kitaaaap
Öncelikle merhaba,
Çocuğunuzla sık sık doğru bir diksiyon ile iletişime geçmeniz gerekiyor devamlı konuşmanız gerekiyor kreştekileri de uyarabilirsiniz isterseniz soru kiplerini kullanması gerektiğini söyleyin yani sen yaptın sen gittin değil de sen yaptın mı? sen gittin mi?
Gibi kelimeleri Böyle düzgün bir telaffuzla anlatın anlata anlata daha çok kavrayacaktır sık sık iletişime geçin devamlı konuşun ama siz de konuşurken diksiyonunuza Özen gösterin ve dikkat edin.
Kürt değilim ama kürtler kadar başınaaaaa neyseeeeee 😡 bir yorumunda kürtlerin iğrenç konuştuğunu yazmışsın! Bir ülkede diksiyondan daha önemli olan şey insani değerlerdir (hani senin yoksun olduğun değerler) yani kürt, arap ve laz şive ya da aksanlarına kurban ol 😤 çocuğunun şivesiz veya aksansız konuşmasını istemek en doğal hakkın ama bunu isterken şivesi ve aksanı olan konuşma tarzlarından bahsederken iğrenç demen hiç hoş değil 🤨
Cevap
3Cevap
Xbsjbshsjdhdhdhdh gerçekten diksiyon çok önemli onunla konuşurken dikkat edin ve öğretmenlerini de uyarın
Knk bir Kürt olarak Türkçeyi senden güzel konuşuyorum Kürtçe de konuşuyorum cocugundaki ağız gibi de konuşurum he illa tiksiniyorum diyosan başka yere git kimse sana meraklı değil
konuşsun ne var bunda alla alla. d
öyle konuşulmaz annecim bak böyle falan de olmazsa değiş kreşini. veya tayin iste
Ee ne var bunda Kürtler kötü mü konuşuyor ne alaka
Evet iğren. konuşuyorlar
Bence senin zihniyetin iğrenç emin ol Kürtler kadar güzel konuşamazsın. Çünkü sende kompleks var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?