Bedenen, ruhen asla eskisi gibi olmayacaksın mesela. Bunu göze alarak nasıl yapıyorlar bunu ya?
1 ay
Cesaret değil çoğu zaman, içgüdü ve mecburiyet. Hamilelik oluşunca geri dönüş yok. Bazıları bebeği çok istiyor, bazısı baskıya dayanamıyor, bazısı da sonra hallederim diyor. Evet vücut ve ruh değişiyor; ama her kadın aynı kaybı yaşamıyor. Kimisi yeni halini de seviyor. Dürüst olmak gerekirse: düşünüp yapılan bir iş değil çoğu zaman. Oluyor ve idare ediyorsun.
Bu daha kötü işte
Onlar çoğunluğu ya istenmeyen gebelik ya da mutsuz olanlar özlem altınok öz denilen Instagram fenomenin 6 tane çocuğu var ama kadın zafzayif iddali daracık elbiseler giyiyor oturuyor doğum yapmasi kanamasi emzirmesi zaten bunlar kaloriyi yakıyor insan mutlu olunca gayret bakımlı güzel oluyor önemli olan mutlu olması bebeğinin sağlığı
Doğum gerçekten “hadi yapalım” denecek kadar basit bir şey değil, orası net 🍼 Ama insan anne olmayı istediğinde, korkudan daha güçlü bir yerden karar veriyor. Tam anlamıyla mantık hesabı değil, kalpten gelen bir şey. Evet, beden değişiyor, ruh değişiyor ama bence “eski haline dönememek” değil, “yeni bir sen”e dönüşmek bu.
Ben mesela çocuklardan önceki halime dönemek istemiyorum artık 😄 Yorgunum, bazen saçım yağlı, sinirlerim laçka ama kalbim eskisinden çok daha dolu. Bir de zaman da çok şey düzeltiyor; ilk zamanlardaki o fırtına hali hep sürmüyor. En nihayetinde annelik biraz da şöyle: “Akıl ‘yapma’ diyor, kalp ‘bir dene’ diye dürtüyor.” 🙃
Cevap
4Cevap
Açıkçası ben asla anne olamam buna ne psikolojim yeter ne de enerjim yeter kendime zor bakıyorum çocuğa hiç bakamam
Annelik arzusu. İcgudusel bir durum bu
Sadece yaşamadığın duyguyu tatma merakıdır bu yaşadıktan sonra pişman oluyorlar ama mecbur sevmek ve bakmak zorundalar
Anne olma iç güdüsü ile
E kimse dogurmasin o zaman?
Mantıklı olan da bu
100 sene sonra kimse kalmasın diyosun yani
kalmasa da olur ama yürek yiyenler var doğuruyorlar işte
E ne yapacaksın
Nasıl ne yapıcam aw. Çocuk şart mı
Şart değil bende istemiyorum
Prezervatif takarız
Kaç yaşındasın
39
Oha ben daha 24 yaşındayım abla djjwjq