Bebek tekmelediği ve yumrukladığı zaman annesinin eliyle orayı tuttuğu zaman durduğunu biliyor muydunuz? Ve anne karnını okşadığı zaman bebeğin sakinleştiğini. Anne karnındaki bebeğin annesinin kan dolaşımıda dahil bütün sesleri duyduğunu ve hatta annesinin karnında oyun oynadığını. Bence anne bebek sağlığı ve gebelik ansiklopedisi oku ve sonra bir daha düşün iticimi.
O bilerek yapılan bir şey değil. Sıfat yapıştırmadan önce bunu anlamanız gerek. Annelik saf paranoyadır. Bebeği hissetmek için istemeden yapılır. Çünkü hareket etmediğinde kafayı yeriz. İçimiz rahat eder dokunduğunuzda. Bir de elinize doğru gelir bebek ve sesinize. Oyun gibi bir noktadan sonra.
Hamileliğin gösterisi mi olur arkadaş ya neden itici gelsin ki. Görünen köy kılavuz ister mi ki gösteriş yapsın? Bizim o duyguyu hissetme şansımız yok ama kadınlarımızın öyle bir hakları var eğer isterlerse... Bunun sonucunda çocuğuna dokunmak istemesi, hissetmek istemesi çok çok gayet doğal... Sağlıklı büyüsünler :)
Hamilelikten daha kutsal bir dönem var mı bir insan hayatında? Hassasiyetlerinden dolayı koruma icgudusu ile öyle yapıyorlardir diye düşünüyorum. Beni kesinlikle rahatsız etmiyor
Evlenmeye iştah açıyorlar saygı duyyorum yolda yürürken elinde poşet de olsa yardıma ihtiyanız var mı diye sorarım toplumda en çok saygı duyduğum ve endişe ettiğim kişilerdir 👍
Yanitlarin ikiside asagilayici ve ikiside degil bence. Hamile kalmakla gorgusuzlugun arasinda ki baglantiyi ise hic bagdastiramadim. Ic gudusel bir durum bu. Bazende bebeginle iletişim kurmak nicin izlenen bir yol. Anne olunca anlarsın l 😉
Bunun itici ve görgüsüzlükle bir alakası yok içeride yasayan minnak organlarımızla dans edıyor ve agrı hissi alıyoruz sende hamıle kalınca gorursun
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Anneme göre itici ve ayıp biraz eski kafa düşüncesi aslında ama bence göze takılacak bişe değil öyle rahat ediosa kalsın ama yinede abartmamakta fayda var. bir komşumuz vardı kadının eli 24 saat karnındaydı oda gereksiz yani
ne itici görürüm nede görgüsüz sonuçta karnında ağırlık ve bir can taşıyor ilk çocuğuda olsa 10. çocuğuda gayet normal dokunabilir eli karnındada gezebilir böyle şeyleri abartmayın bence
Eli neresinde gezecek başka... Refleks olarak bir anne adayı, sürekli karnını elle ve gözle kontrol eder. Bana göre dünyanin en özel ve en harika olaylarından birisidir, bir kadının karnında bir can taşıması.. Olağanüstüdür...
O senin aslında o kişiye nasıl baktığına göre değişebilir, normalde de zaten sevmiyorsan gözüne iyice itici gelebilir , masumane bir haraket tabi ki sürekli yapılmamak kaidesiyle
En İyi Cevaplar