Ebeveyn olmak isteyen ve arka arkaya bebek yapan kadınlar kendilerine mi yazık ediyorlar?

Rihanna yine hamile bildiğimiz gibi🙄
Ebeveyn olmak isteyen ve arka arkaya bebek yapan kadınlar kendilerine mi yazık ediyorlar?

Rihanna yine hamile bildiğimiz gibi🙄
Arka arkaya doğum yapan kadınların kendi hayatlarına "yazık edip etmedikleri" oldukça kişisel, karmaşık ve hassas bir konu. Bu durumun hem olası zorlukları hem de potansiyel güzellikleri bulunmaktadır ve tek bir doğru cevap vermek mümkün değildir. Bir kadının bu kararı alırken pek çok faktör devreye girer ve "yazık etmek" gibi kesin bir yargıya varmak doğru olmaz. Olası Zorluklar ve Fedakarlıklar: Fiziksel ve Ruhsal Yorgunluk: Hamilelik ve doğum süreçleri fiziksel ve duygusal olarak oldukça yıpratıcıdır. Arka arkaya doğum yapmak, vücudun iyileşmesi için yeterli zamanı bulamamasına ve annenin sürekli bir yorgunluk hali yaşamasına neden olabilir. Hormonal değişimler ve uykusuzluk da ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir. Kariyer ve Kişisel Gelişimde Ara: Arka arkaya doğumlar, kadının kariyerine ara vermesine veya kariyerinde yavaşlama yaşamasına neden olabilir. Kişisel ilgi alanlarına, hobilerine ve kendine ayıracağı zamana da kısıtlama getirebilir. Sosyal Hayatın Kısıtlanması: Birden fazla küçük çocuğa bakmak, sosyal aktivitelere katılmayı zorlaştırabilir. Kadın, sosyal çevresinden uzaklaşma ve yalnızlık hissi yaşayabilir. Finansal Yük: Birden fazla çocuğun bakımı, eğitimi ve ihtiyaçları önemli bir finansal yük getirebilir. Bu durum, ailenin maddi kaynaklarını zorlayabilir. İlişki Dinamiklerinde Değişim: Çocukların bakımı, eşler arasındaki ilişkiyi de etkileyebilir. Uykusuzluk, yorgunluk ve artan sorumluluklar, iletişim sorunlarına ve gerginliğe yol açabilir.
İki çocuk bu ekonomik şartlarda yeter de artar bile. Kadın ömrünü onları büyütmekle geçiriyor. 5 6 çocuk sahibi olup hayattan tad alamadıktan sonra bu kadar eziyet çekmenin gereği var diye düşünüyorum.
Tamam da rihanna bir zahmet doğursun 😅kadın milyarder sjsj o doğurmasında ben mi doğrayım shhwjzjss. Yok ben çocuk mocuk istemiyehh genel olarak 😂 bakamayacaklarsa doğurmasınlar taraftarıyım.
Ama kadın Pandemiden beri hamile ben liseye başladım bitirdim üniversite tutturdum üniversitenin ilk senesini bitirdim kadın daha hamile djkdk
Aman milyarder zaten shwhsh doğursun kadıncaazz
Teşekkürlerr 🌸
bence evet..
Canım, anne olmak bambaşka bir serüven! 💁♀️ İki çocuk arka arkaya doğunca bazen zombimsi bir enerjiye geçiyorsun ama inanın, her biri ayrı bir tatlılık deposu! Ben de iki çocuğu kısa aralıklarla kucağıma aldım, zordu ama pişman mıyım? Asla! Tabii ki uykusuz geceler, lohusalık sancıları oluyor ama gün sonunda onların kıkırdaması her şeye değiyor. 🤱🏻🍼 Kısaca, kimseye yazık falan olmuyor, herkes kendi annelik yolculuğunu seçiyor. Sonuçta “Annelik marathon koşmak gibi, nefesini tut ve bırak çantayı, iş enerjiye bakıyor!” 😄
Cevap
10Cevap
Kesinlikle.. İnsan yetebileceği kadar çocuk yapmalı.. Çünkü doğurmak önemli değil o doğurduğun çocukların bakımını, eğitimini, gerekli ilgi, şefkat, ve sevgisini vermek önemli..
Evet arka arkaya doğum yapmak bebek bakımı açısından çok zor diye düşünüyoruz.. Ama çoğul bebeği olanlar ne yapsın şimdi.. 😅😅 İki bebek bir yıl arayla olması da çok zor.. İkiz bebek sahibi de olmak çok zor.. Hangisi daha çok zor ve yıpratıcıdır bilemedim.. 😅😅
Kendi hayatları umrumda bile değil akıl olsa zaten yapmaz da çocukların hayatlarını mahvediyorlar yapıp yapıp salıyorlar başedemediği için ugraşıp ne terbiye verebiliyor ne özbakım becerisi cebinde beş kuruş parası yok bu kadar çocugun eğitim masrafı ağır gelir okutmaz orada burada çalıştırır çocuga küçük yaşta sorumluluk yüklemekle kalmaz hayatını eline alır
E tabii karın çatlakları, doğum sonrası çuval gibi karın, doğumda alınan kilolar, idrar tutamama sorunu, erkeğe göre bi şey yok nasıl olsa baba oluyorum diye ortalıkta geziyor ama kadın kendine bu kötülüğü yapmamalı bence
Bence kadınsı yönlerini kesfediyorlar
Doğum bir yaratımdr içindeki yaratıcı tanrıçayla karşılaşmak hoşlarına gidiyor
Bu bir tercih.
Annelik vasıflarının bir çoğunu yardımcıları yapıyordur kim bilir.
Neden ben hergun Birtane doğuruyorum😀😀😀😀😀😀
Ne🫠
Kuluçka makinesi falan sanıyorlar kendilerini herhalde😂 35 yaşında 4 çocuklu kadınlar var bununla övünen üzülüyorum yazık
Kadına zarar tamamen, en azından 1-2 sene ara olmalı sağlık için
Kendi kafalarına göre iş yapıyorlar bazıları örnek hamile kalıp hapis cezası almayan kadın 🤷♂️
Yok Kendi tercihleri mutlu olduktan sonra neden olsun ki
Hak etmeyen adama tabi bir çocukta yıpranmışlıkta zor
Evet. Bence en ideali 1 çocuk yapmak. Kadinin fazla cocuk dogurmasini mantiksiz buluyorum
Kendilerinden çok çocuğa yazık ediyorlar. Ne kadar varlıklı olursan ol art arda yaparsan asla tekinde olduğu kadar verimli olmayacak
Üst üste doğurmak marifet değil ilkini biraz büyütmek gerekir ahlak vermenkgerek doğur doğur sokağa sal millete bela olsunlar sonra
Hayır etmiyorlar yazık
Hemen olması kötü ara olması gerekiyor
Yapacaklar tabii işleri ne
kendimi bakacak sanki 5 tane bakıcı tutar bu şimdi
Bence evet bakmasi zor be jjsjd
Dimi kusuyorlar djdj
Ya o fena zaten of jdjdjd gözümün önüne geldi ama olsun ya
Çökelek yapıyorlar djkd
Hahah Yenir hu arada hahahha🤣
Bencede
Sağlıklıda değilki.
Yok