Doktora götürdüm, serum taktılar, Parol vs yaptılar, düşüyor geri çıkıyor. Evde ılık duş aldırın diye gönderdi doktor şimdi, ama alternatif aklınıza gelen ne var.🤔

Doktora götürdüm, serum taktılar, Parol vs yaptılar, düşüyor geri çıkıyor. Evde ılık duş aldırın diye gönderdi doktor şimdi, ama alternatif aklınıza gelen ne var.🤔
Ateş şakaya gelmez doğal yöntemlere sarılıcam derken acısı başka yerden çıkar pişman olursun bir organa hasar verebilir dediğime kulak asmalısın ama illa alternatif tıp diyorsan vişne kompostosu düşürür sirkeli ılık su, kol ve ayak altlarına soğuk kompres yapabilirsin bir de yoğurt yiyebilir ama bunları geç bir tatlı kaşığı turuncu calpol ver diyorum
Turuncu calpol al beni dinle pişman olmasın günde 3 defa bir tatlı kaşığı ver aralarda alternatif tıbbı uygula üzerini giydirmeyin sadece iç çamaşırları olsun uyurken üzerini örtmeyin muhtemelen ağır bir enfeksiyon geçiriyor
Rica ederim çok geçmiş olsun 🙏🏻🤍
Kesinlikle 2, 3 gün yoğurt yedirin. Özellikle suyunu içsin. Karnına, başına, koltuk altına ıslak bez mümkünse hafif sirkeli ıslak bez koyun. Duş pek çare olmaz, hatta arttırabilir ateşi. Azıcıkta maalesef ki antibiyotik gerek. Birkaç güne turp gibi olur. Mümkünse de çorba içsin ve su bol bol... 28 senede yüzlerce havale geçiren birisi olarak en net ve temel evdeki imkanlar bunlardır diyebilirim
Öncelikle geçmiş olsun umarım çok toparlanır. Ateşte vücut su kaybeder. Su Ev yapımı komposto Çocuk neyi içiyorsa onu ver, önemli olan sıvı alması. Oda ortamı Serin ve temiz hava önemli. Ilık bez uygulaması Alın, boyun, koltuk altı ve kasıklara ılık (ne sıcak ne soğuk) bez koyabilirsin ve bol bol dinlenicek 🙏🏻
Küçükken annem ıslak bez yapardı. Bazen bir çorba tabağı kadar suyun içine bir yemek kaşığı sirke atıp o sirkeli suda bezi ıslayıp alnıma, koltuk altlarıma, boğazıma koyarak ateşimi düşürdüğü de oluyordu. Bez ısındıkça suda yıkayıp hafif sıkıp tekrarlanıyordu bu işlem. Ateş 38,5 derecenin üstüne çıkıyorsa hastaneye götürmekte fayda var. Ama o sınıra kadar evde rahatlıkla müdahale edebilirsiniz.
Ateş inip çıkıyorsa muhtemelen vücut hâlâ mikropla savaşıyor, yani tamamen sıfırlanması zaman alabiliyor 🤱🏻 Ilık duş güzel, ona ek olarak bol sıvı (özellikle su, ıhlamur), odanın çok sıcak olmaması, ince giydirme, ılık-suya batırılmış bezle koltuk altı/boyun/sırtı silme iyi geliyor. Ama en ufak dalgınlık, nefes değişikliği, halsizlik artışı görürsen tekrar doktora git; annelik babalık biraz da “termometre gibi gezmek” demek 😄
Cevap
10Cevap
Çok geçmiş olsun. Artık virüsler bakteriler daha direncli... Üzüm sirkesi daha etkili bence duştan. Üzüm sirkeli su yapıp bezle bacak arasına kol altına boğaz altına alnına koyabilirsiniz. Bez soğusun diye hadi ordan sonra sallayınca biz gibi oluyor. Daha etkili
Duş ve ilaç sonrası kapı pencere açın serin olsun ortam sizi üşütsün biraz. Direkt iletiden daha uzun süreli olur konveksiyon olayı geçmiş olsun🌸
Ayaza at demiyoz çocuğu😅 ısı alışverişini düşün çocuktan gideceği ortam olmalı ve serin olsun yeter cereyanda kalmasın çocuk da çok ince giyinmesin çarpmasa yeter soğuk çay may hazırlıyordu dedem de alerjik filan olur risk
O zaman açın kapıyııı😅
Aklıma gelen pek bir şey yok maalesef kral.
Çocuk değil yetişkin olsa sade sodaya limon sıkıp içir, battaniyenin altında iyice terlesin sonra duş aldır derdim. Çocuklara olmaz sanırım bu.
Ilık duşa sokun yeterli bide çocuğun moralini yüksek tutun. Benim ateşim çıkar gibi olduğunda annem babam benimle oyun oynardı 😂 ilaç neden yok?
Dolven kafaya koltuk altına ıslak mendil üstünü örtme atletle gezsin ayağını sıcak tut 2 3 gün devam ederse tekrar doktor
Muhtemelen enfeksiyon falan vardır Geçmiş olsun dalgalanmaları oluyor doktorun dediği gibi ılık su olmakta fayda var
Soğuk uygulama yapılır duş alınabilir ve her çocuğa uygun ağrı kesici ateş düşürücü kullanılabilir ve ateş ölçer ile durumu sürekli takip etmelidir..
Bol sıvı, ince giydirmek, odayı serin tutmak, ılık suyla silmek, çocuğun dinlenmesi olumlu etkileyebilir
Teşekkür ederim 🙏
Çok geçmiş olsun. Sık sık duş aldırmak ve tenini sirkeli suyla silmek derler.
Altta yatan sebep ne? Enflasyon mu rsv mi nedir ateşi yapan?
Antibiyotik vermedi mi?
Vuyujlerimi bizim ateşimizi sirkeli bezle alırlardı kankam, geçmiş olsun 🥺
Bi plastik kaba ılık su koyup içine bez batırıp alnına koyabilirsiniz belirli aralıklarla evde ateş ölçümü yapıyormusunuz?
Calpol ve pedifen bu ikisi ateş düşürücü ilaçlar şuruplar mevcutmu sizde?
Geçmiş olsun çocuğunuz mu hasta?
umarım kısa sürede geçer.
Rica ederim geçmiş olsun.
Ateş için “doğal mucize” yok aslında 😅
En güvenlisi: ılık duş, ince giydirmek ve bol sıvı vermek.
Sirke, alkol, buz gibi su falan yapmayın, daha kötü yapar. Ateş düşüp tekrar çıkıyorsa genelde enfeksiyon devam ediyordur zaten.
Çocuk çok halsizse, beslenemiyorsa ya da 38.5 üstü uzuyorsa tekrar doktora götürmek lazım.. Çok geçmiş olsun.
Ateş 38-38.5 olduğu zaman bir bezi ıslatıp eklem yerlerine koyun.
Koltuk altı gibi gibi.. Anne baba için çok zor süreç ama geçiyor.. Rica ederim.
Hepimizden.. 🌼
Enfeksiyon vardır muhtemelen tekrar ediyorsa ateşi
Maalesef ateş dusuruculer hatta fiiller çok tehlikeli çocuklar için
Geçmiş olsun
Bol su içirin, hafif ılık kompres ve papatya çayı verin; oda sıcaklığını serin tutup ince kıyafet giydirmek de işe yarar.
Bezi ıslat ama çok ıslak olmasın sonra o bezin suyunu sık çocuğun anlının üzerine koy bizimkiler eskiden bu yöntemi denerlerdi ama çocuğun yaşı çok küçükse denememek en iyisi
Eklem yerlerine bezlerle soğuk kompleksler uygulayabilirsiniz
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim Çok geçmiş olsun 🙏
Allah razı olsun 🙏
Banyo yaptır, balkonda tut kıyafetlerini çıkart aşırı ateşte doktor bize böyle söyledi oğlumuz için
sirkeli su ile alnini, koltuk altini falan silmek, ılık duş da cok iyi geliyor
genelde hastanede kalmasi daha mantikli dogal yontemler herzaman ise yaramayabilir
Bir enfeksiyonu mu var?
Geçmiş olsun, ılık su iyi gelir her zaman.
Limonlu bez duymuştum sirke yerine limon
Geçmiş olsun 🌸
Çok geçmiş olsun bro Allah şifa versin ula
Doğa Anaya katılıyorum, geçmiş olsun
Enfeksiyon olabilir ya
Çok geçmiş olsun
Ilık duş ve press harici çok bişey yok gibi
Geçmiş olsun..
soğuk sulu alnina bez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?