Merhaba. ☺️ Ateşle sürekli boğuşuyoruz, bu deneyimlerle temassız ateş ölçerin genel olarak çöp niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Alnı: 37 kafasının üstü:36 yanakları: 35.5 şakakları:38 derece ölçen bir alet ne kadar güvenli olabilir... Ateş, şüpheli durumlarda kesinlikle cıvalı manuel derece ile koltuk altından ölçülmelidir.
Ben de civali dijital termometre kullanıyorum keza hekimler de bu yöntemi kullanıyor. Kızıl ötesi temassız cihazların güvenilirliği az, basit kolay ama etkisiz bir yöntem.
Dijital termometreler en hızlı, en doğru okumaları veriyor. Şu anda doktorların önerdiği tek termometre türü diyebilirim. Çeşitli boyut ve çeşitte dijital termometreleri kolayca bulabiliriz.
Herhangi ebeveynin bildiği gibi, aşırı hareketli bir çocuğun ateşini ölçmek zor olabilir. En iyi yöntem, çocuğun yaşına ve mizacına bağlı olarak seçilmelidir.
Uzmanlar 0-3 yaş arasında makattan ateş ölçümünün en doğru sonucu verdiğini söylüyor. Uygun özellikteki termometrenin bebeğin anüsüne yerleştirildiği bu yöntemle bedenin iç sıcaklığıyla ilgili en hızlı cevap alınır.
Çocuklarda elzem bir durum olmadığı müddetçe ateşin makattan ölçülmemesini tavsiye ediyorum.. Günümüzde kullanılan temassız ateş ölçerler yeterince doğru sonuçlar sağlıyor.. Endişe edecek bir durum yok.. Keyifli günler..
Temassız ateş ölçerleri çocuk hekimleri önermiyor doğruluğuna pek güvenilmiyor maalesef 🙂 Dijital termometre ölçerler ile koltuk altından ölçmek en sağlıklısı olarak değerlendiriliyor.
Ateş kendini belli ediyor genelde dijital termometre vede koltuk altı termometre ile ölçüm yapıyorum ikisi ile bir irantiyi yakalayıp o şekilde hareket ediyoruz ugakken durmaadiginda makattanda ölçüm yaptığım oldu terefdutte kaliuotsan 3 şekildedir ölçüm en iyisi
Termometre daha makul bence. Koltuk altından ya da ağızdan. Çocukların ateşi bize göre daha belirgin ve fark etmesi kolaydır hiç ateş olceriniz yoksa bile alnına iki parmak koyduğunuz da ateş 2. Parmaginiz da bile hissediliyorsa 36 ve üstü derecedir
Çocuk hekimleri tarafındandan da termometre öneriliyor ve kendileri de bu yöntemi kullanıyor zaten 🙂 Çocukların ateşi evet parmakla da hissedilir ama ateş tehlikeli olduğu için yükseldiğini fark ettiğimizde takip etmemiz gerekir 🤗
Bu konuda ben blraz eski kafalıyım. Her yaş bireyin ateşini Civalı Manuel derece ile koltuk altından 5 dk bekleyerek ölçerim. Geri sayım sayacı kullanarak süre ölçerim. Çok fazla hareket eden bebeklerde ise mecburen makattan ölçüm yapılır
Teşekkür ederim. Oldum olası digital termometrelere cihaz olarak ve pil sağlığı olarak güvenmedim. Sorun şu ki Günümüzde temaslı ve temassız ateş ölçerler ile ölçüm kolay olduğu için ve kısa sürede sonuç verdiği için çok sık tercih ediliyor. Diğer sorun ise civa zehirleme yaptığı için Civalı ateş ölçerler yasaklandı. Şu an serbestmi bilmiyorum
Camdan yapılan cıvalı ateş ölçerler yasaklanmış 🙂 Ben de dijital temassız cihazlara güvenmiyorum keza doktorumuz da ölçtüm dediğimde ne ile ölçtün diye sorup asla kızıl ötesi cihazları önermiyor 🤗
ben hala cam Civalı kullanıyorum. Yeni almak isteyenler Piyasada bu şekilde bulamıyorsa imalat yapan firmalar için kullanılan ısı ölçerler var. Yapı, sistem aynı. bunları alabilirler
İç ateşi ölçmek için kullanılan bir yöntem ve nadir olarak başka şekilde ölçüm alınamayan, durmayan bebeklerde uygulanıyor ama ben sağlıkçı değilim de anne olarak uygun bulmuyorum hiç bu şekilde ateşini ölçmedim ve mecbur kalmadan ölçülmesine de müsade etmem 🙂