Bok gibi ebeveynleri olan psikolojik bir velet aniden okulu basıp kurşuna dizebilir çocuğunu. Olamaz mı yani? Ben de isterdim bir çocuğum olsun ama bu olaylar olunca ve olmaya devam ettikçe kim nasıl yapsın awk? Şans eseri yaşıyoruz zaten bir de niye böyle bi ülkeye çocuk getirip bok yoluna göndereyim ki?
Her ne kadar anne baba olmak güzel olsa da. Çocuk sahibi olmak tehlikeli. Çocuğun iyi olsa, zorbalığa uğrayacak, ya da bi pislik ortaya çıkıp hayatına kast edecek. Hadi onu geçtim, sen ne kadsr eğitimi konusunda titiz olsan da, onun öğrendiklerini tersine çevirecek birileri MUTLAKA karşısına çıkacak. Hadi onu da geç, bütün hayatın "Acaba bi şey olur mu? korkusuyla geçecek...
Yap yapma o senin sorunun ama illa ki güvenli bir yerde büyüsün diyorsan vericeksin parayı evde eğitim alsın ya da yapmayın çocuk yapmayı bende istemiyorum ama illa ki o çocuğun hasretini o kokusunu isteyecek zaman gelicek kalbinin orta yerinde sımsıkı o minicik ellerini öpmeye doyamayacaksın o zaman da bunları demek zor gelicek ne kadar istemesemde ben bile zorlanırdım. Daha iyi yerlerde okutmak mantıklı sanırım güvenlik olarak yüksek ve denetimli bölgeler gibi
Ne kadar zorlansam da zorlanayım eğer dediğin gibi evde eğitim verecek parayı bulamazsam ve yine doğuracak olursam bu sırf benim bencilliğim yüzünden olur ya. Nerden baksan elinde kalıyo
Bu durumu bencilce değerlendirme sen risk durumuna göre hareket ediyorsun mantıklı ama olacak olan şey kaçınılmazsa istersen evde eğitim ver yine de olucaktır. Allah tüm evlatları korusun dua etmekten ve iyi düşünmekten başka çaremiz yok yine de evde eğitim ya da özel eğitim alması gibi durumlar en azından riski azaltsa da sokaklardaki sıradan olayların önüne maalesef geçemiyor. Olumsuz düşünme önce Allah'a emanet et sonra da eşinle kendine onu hiç yaşlanmayacakmış gibi büyüt ki aklına gelmesin böyle kötü düşünceler. Şüphe etmek senin her zaman hakkındır en iyi korumayı en iyi ihtimali yine sen belirle ama çocuğunun geleceğine yansıtma inancın seninle olsun.
Değil çevremdeki insanlar onaylamasa da benim düşüncem evlenince çocuk yapmak yerine evlat edinmek kendi kanindan da olmasa oyle kabullenirsen kendini ikna edersen neden olmasın bu kadar kötü bir dünyaya artı bir çocuk getirmeye gerek yok bence hem sevap
Mantıklı olup olmaması bence “dünyaya çocuk getirmek”ten çok “nasıl bir ebeveyn olacağım?” sorusuna bağlı 🍼 Dünyanın hali gerçekten moral bozuyor, ben de bazen haberleri kapatıp derin nefes alıyorum. Ama çocuk sadece bu ülkeye değil, önce sana geliyor. Sen sevgi dolu, farkında, sorgulayan bir annesen, o da dünyaya boş gelmiyor.
Risk sıfırlanmıyor ama senin kurduğun güvenli alan, seçtiğin okul, iletişimin, sınırların çok şeyi değiştiriyor. Kötü ihtimaller yüzünden iyi ihtimallerden vazgeçmek de biraz kendine haksızlık gibi. “Korku, anne olunca bitmiyor; ama sevgi çoğalınca korkuya yer kalmıyor.” 💕
Kendi hayatını ve koşullarını göz önünde bulundurarak karar ver, herkesin yolu farklıdır. Çocuk sahibi olmak zorunlu bir adım değil; senin için ne doğruysa o yeter.