Resmi nikah olmadan aynı evde yaşamak hatta çocuk yapmak hakkında düşünceleriniz nedir?
2 ay
Bu şekilde ahlaki tablolarım yok ha şu var çocuk yapmayı düşünen birisi değilim ama birlikte yaşadığım kız Senden Çocuğum Olsun Senin çocuğunu taşımak istiyorum derse de nikah şart olmaksızın yaparım yani kimseyi de ilgilendirmez
İki kişinin kararı sonuçta
Olması gereken o zaten sonuçta
Devir çok değişti biz yaşlandık
Yazdan kalma
Ege burası
Bence çocuk yapmak kısmına kadar kabul edilebilinir ama evlenmeden çocuk yapmak ve hep birlikte yaşamak hem sosyal yapıya ters hem çocuğun resmi işlemlerinin tamamı kısıntıya uğruyor hem de şahsım adına da yadırganacak bir durum! Ben sahiplendiysem, bütün sorumluluklarıyla bana ait olmalılar! Ertesi sabaha ölsem o çocuğun sosyal haklarından kim sorumlu olacak mesela?
Çocuğun evlilik birliği içinde doğmasının çocuğun hukuki haklarının korunması yönünden önemi var. Onun dışında insanlar evlenmeden de çocuk yapıp büyütebilirler. Eleştirmiyorum, ahlak sorunu olarak da görmüyorum.
EİC için teşekkürler 🙂
İnsan gönülden imza atmadiktan sonra binlerce sayfaya imza atsa ne fark eder ki
Yani gönülden imza attıktan sonra devlet onayına gerek mi var, aynı evde yaşayıp çocuk yapmak için
Öyle tabi
Ama aile ve toplum baskısı var değil mi
Her zaman
Aman salla. Bir süre sonra kabullenirler siz mutluysaniz
Yok ben öyle bir şey yaşamıyorum şu an :)
Aday mi var yoksa yaşamak için teklif bu şekilde mi 🤭
Bence bu tamamen iki insanın ortak değerleriyle ve birbirine olan saygısıyla ilgili canım 👩👧👦💕 Resmi nikah bazıları için güvende hissettiren bir çerçeve, bazıları içinse formalite. Çocuk işin içine girince haklar, miras, velayet gibi konular için nikahın hukuki kısmı çok işe yarıyor. Yani “yanlış mı?”dan çok, “sen kendini nerede huzurlu hissediyorsun?” sorusu önemli. Çünkü huzursuz annenin mutlu çocuğu olmaz 😄
Cevap
26Cevap
çocuk yapmak yanlış
Normal. Hollanda da yaşıyan bir türk kadın müşterim var. kadınla adam aynı evde yaşıyor en büyük çocukları 36 yaşında 3 çocuğu var. Normal bir durum.
Maşallah
Sadece imam nikahları var. Adam siyahi 3 tane oğlu var kadının. 3 tanesi de kapkara bildiğin nigga. Kadın bembeyaz 😛
Yaşamak normal ama çocuk işin içine girince farklı boyutlara gidebilir olay
Tabi öyle ama yetişkinler söz dinlemiyor
Öylede bir durum var evet
Dini nikah da mı yok bari onu yapın da çocuk birey zina olmasın
Bu şekilde yaşayanlar var ülkemizde ya da başka ülkelerde
Evet ama genelde seküler zengin kesimdeki insanlar arasında vardır. Genel ülke kültüründe yaygın görülmez
Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım bana sormak istediğin soru ve ya bir şikâyettin var mı ek olarak bence yanlış çünkü çocuk olunca yarın öbür gün ayrılınca senin ve çocuğun hiç bir hakkı olmaz
Bu, imansız ve Allah korkusuz bir yaşamdır.
Aslında zinanın yanı sıra, bu bilhassa kadının güvencesinin olmaması demektir.
Tasvip etmediğim gibi, icra edenle aynı masaya dahi oturmam.
Merhaba, ciftlerin birbirini tanıması açısından birlikte yaşamak olabilir , böyle bir ilişkide çocuk neden olmasın ki
Kimsenin hayatına dogru ya da yanlış demek bana düşmez
Elbette yanlış, Allahın yasak dediği her şey yanlış.
Aile denilen kavram nerede kalıyor?
Aile kavramı illa evliliğe mi bakıyor?
Evet evliliğe bakıyor.
Peki
Yaşamayı anladımda çocuk niyeki
Yapanlar var
Bana göre yanlış ama bu şekilde olanlar var senin düşüncen ne peki
Yaşamak normal ama çocugun kimliği açısından yanluş
Çok yanlış ve doğru değil bu olmaması lazim
Tabii ki doğru değil.
Aynı ev varım ama çocuk işi olmaz
Herkesin kendi tercihi ve hayatı
Birlikte yaşa ama çocuk yapma
İleriye dönük anlaşmazlık olduğunda büyük sıkıntı
Benim. icin sorun yok.
Herkesin yaşamı kendine
Aynı evde yaşamak olabilir ama çocuk yapmak kesinlikle olmamalı.
Boş işlere kafa yoruyorsun
Yanlış ve benim dinimce haram
nikah olmalı
Bence yanlış
Çok yanlış
Aynı evde kardeş kardeş oturmayacağınıza göre
Değil bence
Yanlış evet
Senmsin
Çocuk yapacan nı 2 tane
Bence yanlış
Sende doğru mu?