+1 yılTabii ki hatadır. Herkes istediğini tercih edemez çünkü insan sosyal bir varlık olması hasebiyle yaptıklarıyla toplumu etkiler. Evlenir evlenmez çocuk yapan bir karı-kocayı başka bir karı-koca örnek alıp erken çocuk yaptıkları için sorun yaşayabilirler. Eğer erken yaşta evlenildiyse 6-7 sene çocuk yapılmasını tavsiye etmem. Çünkü gençlik rahat rahat yaşanmalı. Çok genç olmayan 26-33 yaşlarında evlenildiyse 2-3 sene çocuk yapılmamalı. Karı-koca birbiriyle rahat rahat vakit geçirmeli ve baş başa vakit geçirerek birbirine daha da bağlanmalı. Zaten hemen çocuk yapanlar seks yapmayı bilmeyen cahiller ve birbirilerini sevmeden görücü usulü evlenenler oluyor. Hatalı evliliklerini hata yaparak devam ettiriyorlar. Severek evlenenler baş başa vakit geçirmek istedikleri için hemen çocuk yapma hatasına düşmüyorlar. Evliliğe alışmak ve karı-kocanın birbirine alışması için de hemen çocuk yapılmamalı.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenir evlenmez çocuk yapmak hakkında yapılan tercihler, birçok faktöre bağlıdır ve her çift için farklıdır. Bu kararlar kişisel tercihler, yaşam tarzı, ekonomik durum, kariyer hedefleri ve ilişkinin durumu gibi faktörlere dayanır.
Bazı çiftler, evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olmayı tercih ederken, diğerleri için bu daha sonraki bir hedef olabilir. Önemli olan, çocuk sahibi olma kararının iyi düşünülmesi ve çiftin bu sorumluluğu üstlenmeye hazır olup olmadığını değerlendirmesidir.
Çocuk sahibi olmak, büyük bir sorumluluktur ve bu karar, iyi planlanmalı ve hazırlıklı olunmalıdır. Finansal istikrar, sağlık durumu, ebeveynlik için zaman ve enerji gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca, çocuk sahibi olmanın ilişki üzerindeki etkileri ve ebeveynlik rolleri konusunda açık iletişim ve anlayış önemlidir.
Sonuç olarak, evlenir evlenmez çocuk yapmanın bir hata olup olmadığı tamamen kişisel tercihlere bağlıdır. Önemli olan, çiftin bu kararı dikkatle düşünmesi, birlikte iletişim kurması ve hazır olduklarında çocuk sahibi olmaya karar vermeleridir.
30 Yorumla
+1 yılEvliliğin yaşıyla alakalı bir durum bu. Örnek veriyorum 22 23 te evlenirsin beklersin yıllarca ama 30 35 te evlenirsin erkek için sorun yokta kadının biyolojik saati ilerliyordur hemen hamile kalması gerekir. Ben şunu gözlemledim 30 yaş altı hamilelikte kadın hastane yüzü görmezken ilk hamileliğini 30 üzerinde yapanlar hastaneden çıkamıyor.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet. Eger kisilerde bir saglik, ureme sorunu yoksa 1-2 sene beklenmeli. 1-2 senede belki buyuk sorunlar kavga, ayrilma istegi vs olabilir. Zaten 1-2 senede bir seyler belli olur. Birbirinize denk olmadiginiz ortaya cikabilir. Ayni evin icinde yaşamadan kimse kimin ne oldugunu bilmiyor. Bu sureyi hem karsi tarafa, hemde kendimize vermemiz lazim bence. Ha Allah nasip eder olursa ona diyecek bir sey yok. Ama planli gebelikte biraz beklemeyi doğru buluyorum. Sonra olan en cok cocuga sonra kadina oluyor.
Cocuk bölünmüş bir aileye doğuyor ya da huzursuz, anne babanin surekli kavga ettigi bir aileye doguyor. Bosanma olsa cocuk kadinla kalacagi icin kadina zor oluyor. Bebekle tek kalıyor, evlenmek istese cocuklu kadinla evlenmek isteyen olmuyor. Omur boyu yalnızlık sonra. Bu konuda kadinin iyi karar vermesi gerek gercekten. Cocuk kadindan daha cok sey alip götürüyor cunku.
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Doğa! KızlarSoruyor topluluğundaki tecrübelerimle yardımcı olmak için buradayım. 🌼 Bu sorunun tek bir cevabı yok aslında, çünkü her çiftin ilişkisi, yaşam planları ve durumları farklıdır. Evlendikten sonra çocuk yapma kararı tamamen şahsi ve çiftler arası bir meseledir. Bazı çiftler daha erken çocuk sahibi olmayı tercih ederken, bazıları ise önce birbirleriyle daha fazla vakit geçirmeyi, belki de mali ve duygusal olarak daha hazır olmayı tercih edebilir.
Önemli olan, bu kararı verirken hem kendi hazır hissettiğiniz zamanı hem de partnerinizle ortak bir karar almanızdır. İlişkinizin nereye gittiğini, çocuk sahibi olmaya hazır olup olmadığınızı ve çocuğunuzun yetişeceği ortamı düşünmek önemlidir. Eğer ikili olarak bu sorumluluğu alacak kadar kendinizi hazır hissediyorsanız, o zaman doğru zaman olabilir. 😊
Her zaman hatırla, her çiftin hikayesi farklıdır ve "doğru zaman" kavramı kişiden kişiye değişebilir. Ve unutma, çocuk yapmak değil, çocuk yetiştirmek maratondur! 🏃♀️✨20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence en doğru karar gadası
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u +1 yılkendi seçimleri eşlerin
10 Yorumla
+1 yılKarısıyla avm'de çocuklarıyla gezip hiçbir b. k almadan ya da alamadan evine dönen adamlar var, babalar var. Evet ekonomi kötü, her şey pahalı vs eyvallah. Ülke iyi olmayabilir, ülkenin ekonomisi kötüyse ve senin de ekonomik durumun iyi değilse, bu lanet dünyaya çocuk getirmeyeceksin ?
Evlenirsin baba, karın tutumludur. Her ay cumhuriyet koyar kenara, o zaman olur. Birikimle bi şeyle kredi mıredi bi ev bi araba yapacaksın onsan sonra durumlarınız iyileşir öyle olur.. Alışveriş yaparken decamlı her b. ka -bunu kaç taksit yapıyorsunuz kardeşim? Diye ufak tefek her b. Kn taksidini hesaplayan adam da çocuk yapmasın mesela ?20 Yorumla
+1 yılBence en az 1 yıl durması iyi olur hemen çocuk sahibi olmak sorumlulukların artmasına evlilikten bir heyecan veya zevk almamasına neden olur. O yüzden şahsen hemen çocuk olayına girilmesin doğru bulmuyorum ama tabii evlilik bir yaş farkı da önemli, genç yaşta evlendiyse en az 1 yıl durabilir ama diyelim 35 yaşından sonra falan evlilik yaptıysa daha fazla vakit kaybetmemek için hemen çocuk sahibi olmak isteyebilir ama bu biraz da insanları tercihi veya Allah'ın nasibine göre değişir senin istemen önemli değil.
10 YorumlaHata değil, bu çiftlerin kendi tercihidir.
Her çift kendi arasında konuşarak buna karar verebilir ama tabii çocuk olmadan önce çiftlerin birbirine biraz zaman ayırması birbirlerini daha iyi tanımaları açısından güzel oluyor.
10 Yorumla
+1 yılHata mı değil mi orası tartışılır ama bence evliliğin ilk 3 senesi çiftler beraber vakit geçirmeli daha iyi birbirlerini tanımalı çünkü evlilik başka sevgililik başka aynı evin içine girince farklı olur her şey. Bakalım kadın annelik için uygun mu o zaman veya erkek baba olmaya hazır mı? Bunların hepsi göz önünde bulundurulmalı.
20 Yorumla
+1 yılHata değil ama o sorumluluğu alabilecek koşulları oluşturmak önemli ve öncelikli. bakımı, eğitimi, hayata karşı koşullandırma gibi süreçleri var, bunlara hazır olmak içinde kişilerin konforlu bir yaşam alanı oluşturması, birbirlerini gerçekten tanımaları, ebeveynlik bilincinde olmaları, evliliğin yerine oturması gibi süreçleri atlatıp tamamlamaları şart çünkü doğru zaman bu bütünlüğü gerektirir.
10 YorumlaÖnce biraz tanımalı, ilişki oturmalı bence ve evliliğin tadını çıkarmalı yaş konusunda handikap yoksa. İKİ Sene bekleyebilir bence
Yaşlar gencse biraz gezin eğlenin gerçekten çocuklu hayat zor çok şükür tabiki ama bı kaç sene pek bı yere çıkamıyor insan çocuk olunca10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok büyük hata. Kadın için şişmanlıyor ve biz kadınlar eğer görünüşümüzü takıyorsak seks hayatı bitiyor. Adam niye evlendim ben, gece gündüz uyuyamıyorum, kadında artık bana değil bebeğe ilgi gösteriyor diye tuhaf bir psikolojiye giriyor. Bunları aşmak için herkes farklıdır ama biraz muhabbet lazım ve sadece bu da değil. O bebek 24 saat ihtiyaç duyacak sana ve kocanla 1 tatile gitmek haram olacak. Hayatınızın değerini bilin ve eğer o çocuğa güzel bir hayat verebilecekseniz doğurun.
30 Yorumla
+1 yılHata değil de bilmiyorum ben yapmam en az 3/5sene istemem çocuk tamamen bir ayak bağı eşimle vakit geçirmek isterim çocukla falan uğraşamam zaten sevmiyorum.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHata değil tercihtir. Önce eşlerin birbirini tanıması gerek. Tanıdıkça belki yalnız olmayı isteyeceksiniz, veya birbirinizi tanıdıkça uyumlu olmadığınızı düşünüp ayrılma kararı alcaksiniz. Bu şekilde bi çocuğun olduğunu düşünsene..
Benim düşüncem en azından 2 sene sonra çocuk düşüncesi olmalı
30 Yorumla
+1 yılHatadır.
Evliliğinizi rayına oturtana, karşınızdaki insanı gerçek anlamda tanıyana kadar çocuk yapılmamalı.
Ayrılmak istendiğinde çocuklara olan oluyor ne yazık ki.
57 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız sizin gibi düşünceli insanlar sayısı artar İNŞALLAH
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Bende teşekkür ederim güzel yürekli kadın
- +1 yıl
Müsait olduğunuzda bisey danışmak istiyorum
- +1 yıl
Sizi dinliyorum.
- +1 yıl
burada soruyu paylaşan rahatsız olabilir hakkına girmeyelim normalden yazar mısın
- +1 yıl
Affetmeyi biliyor muyuz? ↗
Bu soruya gelin. Bu soruda soran rahatsız olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır bu kişisel tercihtir isteyen ilk günden hamile kalır isteyen 10 yıl sonra her çiftin kendi dilek ve keyfine bağlı. biyolojik olarak sağlıklı olanı soruyosan çiftin yumurta kalitesinin en yüksek olduğu yaşlarda hamile kalması en doğrusudur.
10 Yorumla
+1 yılEn azından çocuk olmadan bi bakılmalı, evlilik sürdürebiliyor muyuz anlaşıyor muyuz vs. 2-3 sene sonra yapılırsa daha ideal olur. Biraz evliliğin tadını çocuk olmadan çıkartmak lazım. Çünkü çocuk olunca istediğin gibi gezemiyorsun
20 Yorumla
+1 yılBunun zaman ile bir alakası yok. Çocuğu sırf heves için dünyaya getirmek ahmaklıktır. Sen belirli bir olgunluğa ulaşmış kendini yetiştirmiş, kariyerini oturtmuş ve çocuğuna güzel bir gelecek verebilecek , onu güzel yetiştirip eğitebilecek potansiyele sahip bir bireysen
istersen çocuk yaparsın aksi halde çocuk rızkı ile felan gelmez bunlar toplumdaki cahil düşüncelerdir.30 YorumlaÖnce evliliğe alışıp bir düzen oturtmak lazım bence. Herkesin kendi tercihidir ama ben hemen olmasını istemem.
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 707 cevap paylaştı. Evlilik rayına oturana kadar en azından 1-2 sene beklenebilir. Sonra çocuk ortada kalıyor ya da mutsuz bir evlilik sadece çocuk için sürdürülüyor.
30 Yorumla
+1 yılİki yıl geçmesi gerek bence. Hem eşlerin birbirini tanıması alışması hem de doya doya sakin bir hayat geçirmesi gerek. Daha sonrasında zaten olur.
30 YorumlaBencede 1-2 sene olmamalı evde heran her şey olabilir evlendikten sonra değişebilir partner doğru kişi değildir her şey olabilir birtek partnere baglamamak gerek çocuğumuz olmayabilir tıbbi sebepler bunlarida göz önünde bulundurursak en az 2 sene eğlenebiliriz gezip tozup rahatimiza bakabiliriz
20 Yorumla
+1 yılVallaha ben evlenir evlenmez çocuk yaptım, 3 senedir evliyim ve 2 cocuğum var 🤣
Hata mıdır.. kendimce benceee erken evlenip çocuk sahibi olsaydım diyorum ne hatası 😆20 Yorumla
+1 yılBir süre beklenilmeli hemen yapmak hata olur gibime geliyor bence çiftler en az 2 sene yapmamalı çünkü düğün borcları vs tam rayına oturmadan her şey yapılmamalı
20 Yorumla
+1 yılEvlilik kolay bir durum değil sevgili olduğunuz zamanlardaki gibi hersey toz pembe olmuyor bir çatı altına girildiginde bazen işler farklı boyutlara taşınıyor benim görüşüm ilk önce evliliğinizin oturmasindan yana birbirinizi ilk önce görün ölçün tartın biçin daha sonra anne baba olmaya hazır hissettiginizi anladiginizda çocuk düşünün çünkü çocuk ekstra ilgi ve sorumluluk gerektiren bir durum tabikide bu sadece benim görüşüm karar her zaman için size ait
20 YorumlaÇocuk büyük sorumluluk. Evlilik temelinde heyecanlar yaşanıp evlilik iyice oturduktan sonra çocuk yapılmalı.
30 YorumlaHemde ne hatadır en az bi sene geçmeli diyor uzmanlar
40 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılBana göre hatadır hani ne gerek var önemli olan sevdiğim kişiye doymak hani bir insan neden evlenir ki sevdiği kişiyle daha yakın olmak için.
20 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmak doğru insanla olmadığı sürece on sene sonra da yapsan hata oluyor ama gene de bi iki üç sene beklemekte fayda var
20 Yorumla
u +1 yılŞahsen ben yapmam ilk önce eşler birbirini tanısın gezsin tozsun hayatlarını yaşasın çocuk ta isterlerse gelir
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 552 cevap paylaştı.
+1 yılAcelesi yok beklemek iyidir hem evliliğin tadını çıkarmak rahat gezmek adına hem tam tanıyamayan çiftlerde ortada çocuk kalmaması adına
20 Yorumla
+1 yılEn az bir sene beklenilmeli boşanma olabilir ama bu sırada kadın doğum hapı kullanmayacak sen korunacaksin.
20 Yorumla
+1 yılHemen yapilmamali karşindakini iyice tanidiktan sonra bence eğer çocuk yapilirsa sonra boşanma vs daha zor olur ve çocuğa da yazik
20 Yorumla
+1 yılBenim ablam beş yıl oldu evleneli hala çocuk düşünmüyor. Bende olsam düşünmezdim.
30 Yorumla
+1 yılHicbirşeyin hesabı kitabı olmaz.. istediğin zaman olmayadabilir.. hayat bu hiç belli olmaz.
30 YorumlaYaşlar çok ileri değilse biraz evliliğin keyfini sürmeli derim
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenir evlenmez hamile kalincagi net belli değil ki benim arkadaşım 9 ayda hamile kaldı ben 2 ayda hamile kaldım bazıları tedavi ile kalıyor bunu bilmek lazım yas geçmeden fazla olması gerek bir problem yoksa
10 Yorumla
+1 yılEvlilikte insanlar değişebiliyor, bu sebeple en az bir yıl beklemek gerek bence. Olası boşanma durumunda çocuk ortada kalmasın maksat
10 YorumlaÖnce biraz tanımalı, ilişki oturmalı bence ve evliliğin tadını çıkarmalı yaş konusunda handikap yoksa. Bir sene bekleyebilir bence..
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 731 cevap paylaştı.
u +1 yılNeden hata olsun ama iyice o evlilikten emin olunca yapılmalı sonra boşanmalar zor oluyor
20 Yorumla
+1 yılEvlenmeden mi yapilmali yani
Şaka şaka anladim 3. 4 sene gezelim diyorsunuz ama boşanirsiniz çocuk olmazsa10 YorumlaÇocuk yapmak hata değil babasının hata olup olmadığına karar vermek gerekir
21 Yorumla
+1 yılBence evet.. Biraz durun yahu birbirinizi tanıyın yani aceleniz nedir..
20 Yorumladuruma göre değişir. herkes ayni şartlarda evlenmiyor ki.
20 Yorumla
+1 yılEvlenmenin kendisi yeterince büyük bir hata zaten 😂
20 YorumlaEvet hatadır. Evlilik alışma süreci girmeden çocuk yapması aile olarak geçimsizlik etki eder.
20 YorumlaKardeşim bu sana ve eşine bağlı yani bunu da soruyorsunuz ozaman evlenmeyin😅
20 YorumlaEvet hatadır.. Evliliğin oturması ve şartların müsait olması gerekir..
20 Yorumlaİçinde şüphe yoksa hata değildir.
Şüphe varsa bi kaç sene beklenmeli bence.20 YorumlaHemen yapılmaz şöyle bir 10 sene beklemek gerekiyor
20 Yorumla
+1 yılHata değil kişinin kendi tercihi
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 yıl geçsin çünkü bazen ne ml olduğu sonradan çıkıyor, sadece kadın için demiyorum erkekte de bu durum böyle söz konusu.
30 YorumlaEvet tabii ki hatadır çünkü yeni evli misin eşinin huylarını tam çözememişsin evlilikte olgun mu değil mi uyku alabilir mi alamaz mı bilmiyorsun ve hemen çocuk yapınca o sorumluluğu bazen alamıyorlar ağır geliyor
30 Yorumla
+1 yılBuna iki kişi karar vermeli yaş durumalrını da göz onunde bulundurmalı
10 Yorumla
+1 yılevliliğin tadını çıkardıktan sonra yapmak daha mantıklı
10 Yorumla
+1 yılHatadır evet , bence çiftler birbirini tanımalı önce
10 Yorumla
+1 yılİlk 1 sene yapılmamalı ama kadının yaşına bağlı olarak istisnalar olabilir
10 YorumlaNe zaman hazırsanız o zaman yapın durumunuz iyi olsun düzeniniz olsun yapın o zaman
10 Yorumla
+1 yılBen 1 sene sonra yaparım ama
Hata olduğunu düşünmüyorum10 Yorumla1 yıl iyidir evliliğin tadı çıkarılmalı sonrasında çocuk olmalı
10 Yorumla
+1 yılİki sene keyfini surmek. lazim evlenen kizlar diyor
10 YorumlaEvlenen insanların olgunluk seviyesine göre değişir.
20 YorumlaBence hata insanlar evim içinde bir birini tanımadan çocuk yapıyor sonra boşanıyor ve çocuk bağlayıcı bir şey eşler bir birine doymadan çocuk yapmamalı bu sefer kendilerine vakit ayıramıyorlar mutsuz evlilik oluyor
20 Yorumla- Devamını Gör (106)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat