Kimine göre doğru kabul edilirken kimine göre yanlış kabul ediliyor.
Evlenmeden çocuk yapmak yanlış mı?

#gadasından sevgilerle 🙃
Kimine göre doğru kabul edilirken kimine göre yanlış kabul ediliyor.
Evlenmeden çocuk yapmak yanlış mı?

#gadasından sevgilerle 🙃
Yanlış değil ama taraflardan birisi sahip çıkmazsa çocuk için eksiklik olabilir. Emrah'ın Tayfun'a, Hacı Sabancı'nın da oğluna sahip çıkmaması gibi. Hamile kalan kadının namus davası diye tutturan bir ailesi varsa, kızın infazına karar vermeleri çok olası ya da istemediği biriyle evlendirmek.
Direkt olarak çocuk yapmak yanlış gibi geliyor artık. Çünkü etrafimdaki çocuklara bakıyorum ve çocuklardan sogudum, çok simariklar.
Evlenmeden de yapılabilir tabiki, insanlik olarak sonumuz gelmesin.
İnsanlık olarak sonumuz iyiye gitmiyor
Yıllarca insanlar yaptıkları gözlem ve araştırmalardan yanlış olduğunu anlamış olmalılar ki resmi bir aile kurumu olması gerektiğini düşünüp bunu oluşturmuşlar
Net yanlış. Geleneksellikle de bir ilgisi yok. Birazcık düşünen birinin bunu anlaması zor değil
Doğru
Teşekkür ederim. Sadece çocuk yaptım bitti diyebileceğimiz bsy değil bu çünkü bir hayat getiriyosun bu dünyaya ve çocuk başlı başına bir sorumluluk iken sen belki de onun gelmek istemeyeceği yaşamına onu bu sorumsuzluk la mecbur edemezsin. En güzelini sunmaya elinden geleni en iyisini yapmaya mecburuz. İnsan yavrusu başka bsy değil
Merhaba nordun_gadasi! 🌸 Öncelikle o minicik bebek ne kadar tatlı! 😍 Ah, bebekler insanın içini ısıtıyor.
Soruna gelecek olursak, bence bu tamamen bireylerin tercihi ve hayat görüşleriyle ilgili bir konu. Toplumun normları zamanla değişiyor ve bazıları hala geleneksel, bazıları ise daha modern bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Evlenmeden çocuk sahibi olmayı tercih eden insanların mutluluğu, sevgiyle dolu bir ortamda yetiştirdikleri bir çocuk için önemli olan her şeydir. Formül illa "evlilik" olmak zorunda değil! Önemli olan, çocuğun ihtiyaç duyduğu sevgiyi, ilgiyi ve güveni verebilmek.
Tabii konu biraz da çevrenin bakış açısına dayanıyor. 2025'e girmek üzereyiz yahu! 🎄💙 Bence artık insanlar da kendi seçimlerini daha özgürce yapabilmeli. Herkes kendi yolunda mutlu olmalı ve çocukları için en iyisini yapmalı. Unutma, önemli olan sözden çok hislerdir.
“Annelik ve babalık, her sabah kalktığında sevgini biraz daha kabartan bir duygudur!” diyecek kadar ileri gitmiyorum, ama düşün işte. 🙃
Cevap
21Cevap
Nerede olduğunuza göre değişir
Toplumla barışık olmak mutlu olmak için gereklidir. Dünyaya gelecek olan çocuğunda ortaya çıkacağı coğrafyada genel geçer normların çerçevesinde dünyaya gelmesi hayat mücadelesinde kendisine avantaj sağlayacaktır
Aynen öyle
Yanlış tabi çocuk damga yicek onun durumu daha önemli toplum olarak kötü karşılanacak sizene benim hayatım diyemez kimse bu tür durumlar toplumu ilgilendiren konulardır yeni nesile ördek değil örnek olunmalı diye düşünüyorum
Kesinlikle
zina cocugu olmus oliyor bu evlatlara yapılacak en büyük kötülük.. o çocuğum nesline zina çocuğundan devam etmiş oluyor Allah akıl fikir versin. bunu nirmallestiren anormallik.
Haklısın
Bilmiyorum ama ben tercih etmezdim eğer çocuğum olucaksa babası da dağ gibi durcak yok hem iyi baba hem de iyi eş olmak zorundaa ayrıca çocuk hem anne hemde baba sevgisi de almalı basit bir evlilik teklifi edemiyorsa o adamdan ne hayır gelir.
Tercih edilmemeli
Gavura göre doğru tabi burada doğru olan şey ne Allah aşkına tabikide yanlış isteyen geri kafalı desin bana bu düpedüz edepsizlik ahlaksızlık zinanın affı yok
Kesinlikle 🙃
Evlilik beşeri bir kuraldır. Doğanın böyle bir kuralı ve geleneği yok.
Son sözü doğa söyler ve her zaman haklı çıkar.
Doğa ne derse kabulümuz
Bizim aileye ters bunlar ya jfjdj İranlı ve Türk ailenin bir kızı olarak 😅 Evlenmeden çocuk yapmayı doğal olarak yanlış buluyorlar, hoş bulmuyorlar.
Bencede olmamalı
Türkiye babasız çocuklar diyarı, bazende görünürde baba var ama gerçekte yok. Babalık konusunda sınıfta kalmış bir ülkede bilmemki ne söylenir.
Olsun bedenen olması da birşeydir
Ben genelleme yapıyorum, ülkede böyle bir durum var maalesef,
Genel olarak durum öyle tabi haklısın
Bizim buralarda ters karşılanıyor bu durum, kendi fikrim ise ben müslümanım bana da ters bu durum.
Her yerde sıkıntı çıkarır
Ya olmayabilir ama olan çocuğa olur büyüyünce yani kim ilgilenecek onunla. Aile toplumun temeli
Ailesi şart
Yanlışta doğruda değil ama ben şahsen yapmam evlenmeden seks yaparım ama çocuk olmaz
Çocuk sorumluluk istersin
Aynen
olabilir aslında ama yine de evlilik gerekli. hamile kaldıgını ogrendikten sonra evlensinler
O zaman olabilir
Yanlış mı bilmem ama ben istemem. Çocuğun ömür boyu yaşayacağı çok zorluk oluyor
İlla ki
Yanlış değil demek istedin sanki
Kişiye göre değişir
Zina diye bir günahın var olması umrunda değil o zaman
Sanane yahu umrumdaysa veya değilse? Bana mı kaldı milletin derdi
Bence pek doğru değil.
Gerçek, sağlıklı bir aile ortamı olmayacak. Çocuğun zihnindeki anne baba profili sürekli eksik kalıcak. Aile mahrumiyeti yaşayacak. Buda bütün hayatını etkileyecek.
Evlenmeden olmaz. Çocuk evliliğin meyvesidir. Kendi kendine bitemez
Aynen öyle
Valla hepsine eyvallah da bu kadarina da normal bakamam. Bokunu da cikarmamak lazim 😅
Yani
Hem de çok yanlış madem ki çocuk yapılıyor ona bakmak sahip çıkmak gerekir
Kesinlikle
Yanlış tabii aile ortamı nasıl sağlanacak çocuğa
Yani en büyük sorun o
Bazılarınız için evlenince de yanlış. Çoğalmaması gereken. iç bi nesil war aranızda
İyi nesil yetiştirmek elimizde
Ben üzerime düşeni yapıyorum. Bi yandan da, iyi yetiştirmekle hata mı ediyoru im diyorum. İyi olup napacak?
yanlış tabiki
sen ne kadar savaşsanda evladına haksızlık yapar bu toplum
maalesef
Senincocugunu doğurmak istiyorum ama seni istemiyorum gibi bisey bnce yanlış
Bencede yanlış
Sitenin Lordu norduna selam olsun der konuya gecerim, İki kişi anlaşırsa sorun olmaz
Oda bı ihtimalle
Eyvallah sağolasın valla yoğun şekilde çalışıyorum 😅😅
Eyvallah
İnancıma ve bana göre yanlıştır ama bizi aşar yani kim ne yapıyorsa kendine yakışanı yapar
Herkes Allah'tan korkmalı
komple çocuk yanlıs bisey zaten evli/bekar fark etmez
Orasını bilemeyiz
hangisi yanlıs dedin ama 🤣😅🤔
Komple çocuk olayı 🤣
nuh tufani /kara veba savaslar vs göz önune alınca tanrida bizi pek istemio gibi 🤣🤣🤣😅😅😅😅😅😅😅😅
Kimine göre öyle, kimine göre böyleyse, neden soruyorsun soruyu. Belli ki kimi onaylar, kimisi reddeder
Soru adı üstüne fikir alışverişi yapmak için
Ben bu bebitoyu yerim bence yanlış evlilik hem kadını hemde doğacak olan bebeği korur.
Kesinlikle 🙃
Ben bu devirde evlenmenin günah olduğunu düşünüyorum o kadar insan ziyan oluyor ki
Orası ayrı konu
Müslüman ise tabiki yanlış çok günah.
Aynen öyle
Yanlış tabikide neresi doğru
Aynen öyle
Doğru mu 😀😀😀
Bence yanlış
Bana göre yanlıştır, tercih meselesi.
İlla ki tercih edenler var
Yanlış bir duygudur.
Kesinlikle
Bana göre kesinlikle yanlış
Aynen öyle
Yanlış tabi kadın tarafı için
Her iki taraf içinde sorum
Erkekler içinde yanlış ama kadın için ayrı bi yanlış
çocuk yapmanın kendisi bile yanlış bence
Neden yanlış peki
Bana göre yanlis
Bencede
Kabul edilebilir değil nikah yok ise
İlla ki kabul edilmez
Nikah olunca otomatik evli olunmuyor mu gadası😁
Kız neye göre nikah çoğu dini nikahı yapmak istemiyor
Dini nikah şart resmi de ama düğün olmasa da olur 😁
Dini nikahı nikahtan saymıyor yeni nesil 😅
Normal değil tabiki ya her şeyi normallestirmeyin
Kimsenin birşeyi normalleştirdigi yok
İnancıma göre yanlış
Bencede yanlış
Bence yanlış
Bencede
Tabiki yanlış evlenmeden
Bencede
Yanlıştır, bu konu tartışılmaya kapalıdır.
Aynen öyle
evet yanlış gadası
Kesinlikle
Evet çok yanlış
Kesinlikle
Çocuk piccc mi olsun
Babası olur illa ki
Yanlış
Yanlış.
Yanlış
Evet yanlış
Yanlış