• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Diğer

Evlenmeden çocuk yapmak doğru mudur?

sentello
sentello Takip Et
Xper 5 Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Erkek arkadaşınız çocuk istedi, siz de kabul ettiniz, ya da tam tersi siz çocuk istiyorsunuz.

Evlenmeden çocuk yapma fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz?
Evlenmeden çocuk yapmak doğru mudur?
Çocuk Soruları Evlilik Soruları Erkek Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• AğırApla
    AğırApla Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40 , eic 38%
    +1 yıl

Çocuk yapmak keyfî bir karar değildir.Çocuk yapmak demek kendinden başka bir kişinin de sorumluluğunu tamamen almak demektir.Ee evlenmeyeceksiniz ama çocuk oldu.Ne olacak?hadi o çocuğun toplumda yiyeceği damgayı ve karşılaşılacak sorunları geçtim.Sadece çocuğa odaklanarak söylüyorum.Siz küçük bir oyuncağınız olsun istediniz.Oldu da.Ee sonra?Sonra siz ayrılacaksınız.Çocuk annesi babası ayrılıp psikolojisi bozuk halde büyüyen çocuklar var ya onlar gibi büyüyecek.Çocuk yapmak öyle kolay iş değil.bakın ben 26 yaşındayım.Doğurmadım ama çoğu doğuran anadan daha çok analık ettim yeğenime.Bu gece en olmadık saatte ağlayacak,dırdır etmeden mamasını hazırlayacaksın.Ağlacak altını temizleyeceksin.Üstüne ve ortalığa kusacak hiç bıkmadan usanmadan 10 kere üstünü değiştireceksin.evde sadece ikinizseniz odayı terkedip wcye bile gitmeyeceksin.24 saat yanında mutlaka biri olacak.Ama bu bakıcı değil anne baba olacak.Ee bunda ne var benden çok ala baba sevgilimden de anne olur diyorsanız.Bir imzayı atma sorumluluğunu da üzerinize alırsınız heralde.Allah akıl fikir versin...

1
    8 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

sevabın cok güzel ama bu sadece bir soru öyle degilmi ? yani ben daha yapmıs degilim öyle bise ama aklıma geldi hani olsa ne olur cevaplarda cok güzel herkez cogu insan aynı fikirde tsk ediyorum cevap icinde

Yorumla
    • AğırApla
      AğırApla
      +1 yıl

Rica ederim de sorunu görünce gerçekten dellendim.O kadar çok çocuk esirgeme kurumunda sahipsiz çocuk var ki bir an onlar aklıma geldi...

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

ya bu arkadasımın basına geldi bana anlatti aslında bende inanamadım önce cocugu istemis sonra zorla aldırmıs cocuk cok seviyor devam ediyorlar ama cocuk istemiyor ama kız cok hasta o yüzdende bırakmak istemiyor öylece ama kız cok fena cocuk bunu ararıp sordugunda bagıyor aramadıgında neden aramıyorsun diyor ben bırak dedim ama anlamadım kız neden inat ediyor cocuk evlemekte istiyor ama kız evlenmem daha cok erken diyor sen olsan erkek yerinde ne yapardın

Yorumla
    • AğırApla
      AğırApla
      +1 yıl

Çocuk evlenmek istiyor kız istemiyor öyle mi?Ama çocuk doğuracaktı.Böyle kızı tek kalemde silerdim.Biraz sert oldu cevabım.Ama küçük bir çocuğun yaşayacaklarını umursamadan dünyaya getirmek isteyen kız karşısındakini bu şekilde parmağında oynatıyorsa onun hak ettiği terk edilmek...

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

ya aslında öyle ama cocuk yapamıyor bunu yapamam diyor neden diyorum bilmem diyor benden cocuk yaptı evet olmadı ama sonucta oldu diyor bırakırsam ne yapar diyor ama bir yandan da ailesi bile biliyor diyor bir babaları bilmiyor diyor bunu ama ailesi bile arırmak istiyor bizi ne yapması lazım ben bise diyemiyorum valla

Yorumla
    • AğırApla
      AğırApla
      +1 yıl

Sen bi şey desen de arkadaşın kendi bildiğini okuyor zaten.Boşuna kendini yorma.Çünkü senin dediklerini yine yapmayacak belliki.Uzak ve tarafsız kal en iyisi duruma...

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

dogru söylüyorsun tsk cevaplarin icin bu arada arkadaslık teklifimi kabul ettigin icin de

Yorumla
    • AğırApla
      AğırApla
      +1 yıl

Ne demek...

Yorumla

En İyi Cevaplar

• melekkız
    melekkız Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

evlenmeden çocuk yapmakmı ne acelem var fazla sıcak bakmıyorum:):):)

1
    3 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

ama cok seviyorsun ve sevdigin istiyor ve sende kabul ettin cocuk oldu :=) ya sonra ne yapacaksın

Yorumla
    • melekkız
      melekkız
      +1 yıl

evleneceğimde. kabul etmem ki...

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

hadi öyle olsun etme bakalım :=)

Yorumla
  • Toniamca
    Toniamca Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 64%
    +1 yıl

İlişkiler aile veya topluma bağlanmamalıdır. Birbirini seven iki çift isterse evlenmedende çocuk yapar, bunu dini olaylara bağlamamak lazım. Çiftleştikten sonra eğer evlenilmezse o zaman doğru olmaz, ama evlenirse taktir edilir. Erkek dayanamayıp boşalmışsa, kadında çocuğumuz olsun aldırmayalım demişse. Erkeğin burada yapacağı tek şey kadınla direk evlenmektir. Hiç bir şekilde bekiletilmemelidir. Bir kadınla seks yapiyor ve içine boşalıyorsanız o kadına çocuk yaptığınız taktirde ömür boyu bağlanırsınız.

Günümüzde yazdığım gibi ne yazık ki fazla olmuyor. Sevenler ayrılıyor - boşanıyor ve çocuklar yetim kalıyor. Pek iyi değil durum.

0
    0 Yorumla
  • silent
    silent Takip Et
    Guru Yaş: 48 , eic 47%
    +1 yıl

Kişi gerçekten vicdanlıysa ve sevdigi kişi de ona gerçekten baglıysa ikisi ileride evleniriz derse ve asla terketme olmazsa gibi vicdani deger taşıyan olgular var. Bunları taşıyacak kadar cesursa olabilir. Ama böyle birileri için özellikle de henuz tam duygusu oturmayan kişiler gibiyse ikisi bunu onaylamaması lazım..

Yani bu durumda bu olay yanlış

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

12

Cevap

7

Cevap

• eloisee
    eloisee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

çok yanlış ve saçma bi uygulama evlendikten hemen sonra bile yapmak yanlış.ki evlenmeden dini açısını bir kenara bırak belki ilerde bırakıp gidicek o kişi seni ve ortada kalıcaksın çocukla o durumda napcn..seviosa evlenin öyle yap hiç değilse çocuğun yasal olarak bi babası olsun.

1
    5 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

olması degil olsa farzedelim oldu ne yaparsnız yani sorunun icinde soru var illa yaptınız demiyorum oldu istedin istemedin oldu sonunda ne yaparsın onu merak ediyorum ?

Yorumla
    • eloisee
      eloisee
      +1 yıl

evlenirim=D

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

eminmisin :)

Yorumla
    • eloisee
      eloisee
      +1 yıl

neden evlenmekle ilgili problemin mi vaR?

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

:) yok ama oldu sarelerinde artık okadarda sıcak bakmıyorum tabi sevendigim olursa neden olmasın ama simdi degil

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

eğer kendime gerçekten güveniyorsam neden olmasın ki?

eğer o çocuğu dünyaya getirmeme yardım edecek olan adamın, bir gün beni hayatından çıkarsa bile çocuğunu çıkarmayacak ve onun için her türlü çabayı gösterecek bir adam olduğunu düşünüyorsam, neden olmasın ki?

her can bir mucizedir, o mucize bana imzasız veya imzadan önce ulaştırılsa ne olacak ki?

evlenmek bir erkeği daha güvenilir mi kılıyor ki?

türkiye'nin yamuk hukuk sisteminde bile yasalar çocuktan yanadır. babası yamuk yaparsa ben onun hakkını hukuki yoldan söke söke alırım. biraz ter dökmekten korkmadıktan sonra ne olacak ki?

ha bir de... daha hayatımla ilgili önemli bir kararı alırken kime güvenip kime güvenemeyeceğimi bile kestirecek kadar büyümemişsem; ne diye çocuk yapmaya girişiyorum ki?!?

3
    1 Yorumla
    • etmus
      etmus
      +1 yıl

sorumlu bir insan olsa bile cocuklar anne babalari ayni evde ayni cati altinda olmadiklarinda bile uzuluyorlar. ozellikle de ileride anne baba aile kurma konularinda cocuk psikolojik destege muhtac kalacaktir.

Yorumla
  • Diable
    Diable Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 33%
    +1 yıl

Evlenmeden once birlikte olmak/cinsel iliskiye girmek normal bir seydir fakat bana gone cocuk yapmak hos degil ama bunun nedeni benim icin toplum baskisi degil sadece hukuk kurallari.Yani cocugun haklari bilgileri vs icin demek istiyorum bir cok karisiklik olabilir.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

İçinde bulunduğu şartlara bağlı. Eğer bir kadın kendisini yargılayacak bir çevrede yaşamıyorsa, hem kendisini, hem de çocuğunu geçindirebilecek gelire sahipse, ev geçindirebilme yükümlülüğünü ve çocuğu hem yetiştirme hem de çocuğun hayatı ile ilgili her kararı kendisi verme sorumluluğunu üstelenebilecekse yapabilir. Belki evlenecek erkek bulamamıştır, çünkü hiçbir erkek onu istememiştir, ya da onu beğenenler katlanamayacağı derecede çirkindir. Ama çocuk yapma yaşı geçiyordur. Bu durumda sperm bankası gayet işe yarar bir çözüm bence. Erkek evlenmeden çocuk istiyorsa şüpheyle yaklaşırım, ilk soracağım soru ne çıkarı var, böyle birşeyi neden istiyor olur. Evlilik kurumu kadını korumak için kurulmuştur. Hem kadını, hem çocukları.

0
    0 Yorumla
  • Erdem
    Erdem Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 57%
    +1 yıl

Yahu ne bencil insanlar var... Senin onun ne düşündüğünün ne önemi var? Çocuk p.ç mi olsun? Çocuğun psikolojisini düşünen yok...

2
    2 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

dogru da neden pç olsun kardesim sonunda evlenirler :=)

Yorumla
    • Erdem
      Erdem
      +1 yıl

Madem çocuk yapacaklar önce evlensinler ya. Sonra evlenirlerin bir mantığı var mı? Gidin evlenin 2 dakkalık iş. İlla düğün yapmaya gerek yok. Toplumun kuralları vardır. Onlara uymak lazım...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

doğru da olabilir, yanlış da olabilir.

evlenme düşüncesi bana çok uzak. eğer 30 yaşıma geldiğimde evlilik düşüncesi yoksa aklımda tek başıma evlat edinme gibi bir düşüncem var. ama başka bir kadın çıkıp, gerçek çocuğun gibi olur mu hiç, annelik duygusunu tatmak istiyorum diyorsa evlenmeden çocuk yapıp evlenmeyebilir de. ama bence bu ikinci durum çocuk açısından zor olur gibi geldi. veya anne ve baba gerçekten çocuğa gereken ilgiyi gösterirse ama evlenmeyip, özgür takılmak isterlerse ama yine de birbirlerini sevip sayan birileriyse niye olmasın.

2
    7 Yorumla
    • Gökhan
      Gökhan
      +1 yıl

Tek başına evlat edinmek mi? Evlenmeyip özgür takılmak mı?

Kuzum, siz çok hollywood filmi seyretmişsiniz sanırım.. Seni aile yapısından bu kadar nefret ettiren şey her ne ise cidden öğrenilmeye değer. Her adama çocuk vermezler bir kere.. Bakalım, sen o kriterlere uyabilecek misin?

Hadi uydun diyelim, çocuğu bile bile babasız bırakmak vicdanını alt üst etmez mi?

''Orjinal olamadım marjinal olayım bari'' demek için çok erken..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

zaten şartlarım uymazsa ben almak için çalışmam çocuğu tabii ki.

bir kere çocuğu ailesi zaten bırakmış. ben onu yanıma alarak ve sevgimi vererek ona yardım etmiş olacağım. tabi o da bana yoldaş olacağı için o da kendiliğinden bana yardım etmiş olacak.

dediğim gibi ben doğurmazdım. ama başka bir kadın 30-40 yaşlarına gelip evlenememişse veya istememişse ama çocuk istiyorsa ne diyebilirsin ki.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

eğer çocuğu sevip, ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacaksa, güzel bir haya verecekse o kadın şansı geçmeden çocuk sahibi olmak istiyorsa ben bir şey diyemem.

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

ASLINDA evlilik zamanımızda okadarda güzel bir yeri varken artık cekici gelmiyor heleki bu kızlar yüzünden oluyor cünkü evlenmeden bekaret vermek iliskire girmek normal bise oldu arkadasın dedigide su zamanda yanlıs bise degil bu sekilde cocuk sahibi olan cok insan var illa yabancı ülkede olman lazım degil bende evlenmekten tiskindim cünkü gördügün yasadıgın iliskiler buna itiyor seni istersen bak bii ac ta tv izle hep cinsellik birakta adam ne istiyorsa o yolda gitsin ona cocuk vercek cıkar ?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

birakta adam ne istiyorsa o yolda gitsin ona cocuk vercek cıkar ?

bu sözü bana dediysen, ne demek istediğini anlamadım.

kızlar yüzünden, cinsellikten, bekaretten, erkeklerden gibi bir sebeplerim yok. nedeni varda anlatama şimdi, nasıl anlatacağımı da bilmiyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

tamam, gökhana dedin sanırım onu. :)

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

yani :=))tsk cevaplar icin

Yorumla
  • gossip
    gossip Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl
    Diğer konusunda 922 cevap paylaştı.

yanlış mıdır?

dini açıdan düşünmezsek çocuk için geçerli yetkileri tamamlamakla birlikte yanlış bir yanı yok

ama diğer yandan dini yönü var ve günümüzde resmi bir evlilik sonucu dünyaya gelmeyen çocukların hayatlarında problemler olabiliyor

1
    0 Yorumla
  • zehrahtn
    zehrahtn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

Evlenmek düşüncesi bile acele edilen bir karar olduğunu düşünen ben evlenmeden çocuk yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum

1
    2 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

peki ya istemezken oldugunu düsün bu kosullarda ne yapman gerek ?

Yorumla
    • zehrahtn
      zehrahtn
      +1 yıl

Cevaplarım kesin ama napim.Ben böyle bişey yaptıysam çocuğu istiyorum demektir.

Yorumla
  • etmus
    etmus Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

asla dusunmezdim bunu. bir aile kurma, es olma sorumlulugunu alamiyorsam daha baba olmak neyime derim evlenmedek cocuk yapmak istiyorsam. o cocugun ileride cekecegi karmasa da cabasi.

1
    0 Yorumla
  • Handeee
    Handeee Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Eğer birbirleriyle çocuk yapmayı düşünecek aşamaya gelmişlerse evlensinler de canım..

1
    2 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

kız önce istiyor sonra istemiyor ama cocuk olmus ve aldırmak istiyor bu asamada ne dersin?

Yorumla
    • Handeee
      Handeee
      +1 yıl

aldırsın :D

Yorumla
  • invetro
    invetro Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl

Evlenmeden çocuk yapmak yerine evlat edinirim daha iyi. :)

2
    1 Yorumla
    • AğırApla
      AğırApla
      +1 yıl

Helal...

Yorumla
  • black
    black Takip Et
    Xper 2 Yaş: 45
    +1 yıl

fiziksel,zihinsel,yasal vs. açılardan sorun yoktur ancak; dinimize ve toplum kurallarına göre doğru değildir.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

hayır sıcak bakmıyorum evlenip yapsınlar yoksa yapmasınlar kendileri çocuk istiyo die istedikleri çocuğun ilerdeki psikolojisini düşünsünler en sınır olduğum şey mutlu olmak için başkalarının canını yakmaktır evlenin herkes mutlu olsun

1
    0 Yorumla
  • meraklı
    meraklı Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 32%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 437 cevap paylaştı.

Doğru değil..çünkü o çocuğun ileride karşılaşacağı toplum baskısı psikolojisini alt üst edecektir.Sonuçta Türkiye burası.

1
    0 Yorumla
  • legıoner
    legıoner Takip Et
    Xper 2 Yaş: 48
    +1 yıl

şimdiki aklım olsa evliyken bile yapmazdım, çünkü ayrılıklarda olan çocuklara oluyor :((

1
    1 Yorumla
    • farketmez
      farketmez
      +1 yıl

ya bir de o var. zaten ben neden çocuk doğrulur onu anlamıyorum. azalarak bitsek daha güzel olur.

Yorumla
  • ismimhakan u
    ismimhakan Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 64%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Yanlış fikir, sıcak bakmam.

1
    0 Yorumla
  • itsmylife020
    itsmylife020 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

bence doğru değildir, hicbir anlamda.. doğan cocuk ne olucak?

soyadı ne olucak, geleceği ne kadar garanti olucak..

1
    1 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

garanti olcak diye bise yok elbette sorun yasıcaklar ve ne olcakları belli olmıcak ama bunun icinde ne yapılması gerek o düsünülmesi gerken bise

Yorumla
  • redrouge
    redrouge Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Amaç ne yau . Saçmalık. Evlenin öyle yapın.

0
    3 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

zaten amacı oldugunu sölemedik olsa ne olur dedik ve ne yaparsınız dedik ?soru bu anlamda

Yorumla
    • redrouge
      redrouge
      +1 yıl

Evlenmeden çocuk yapmak isteyenlerin amacını sordum, doğru bulmuyorum.

Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

peki ya istemiyor düsün ve aldırmak istiyor bu asamada ne yaparsın ?

Yorumla
  • Gökhan
    Gökhan Takip Et
    Xper 3 Yaş: 41
    +1 yıl

Doğru değildir.

1
    1 Yorumla
    • sentello
      sentello
      +1 yıl

tsk

Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Evlenmeden çocuk yapmak doğru mudur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlenmeden çocuk yapmak yanlış mı? 55 cevap verildi
Evlenmeden çocuk yapmak yanlış mı? 66 cevap verildi
Evlenmeden çocuk yapılması yanlışmıdır? 5 cevap verildi
Evlenmeden çocuk yapmak mantıklı mı? 16 cevap verildi
Evlenmeden Çocuk Yapmak Mantıklı mı? 36 cevap verildi
Evlenir evlenmez çocuk yapmak uygun mu? 56 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • En sevdiğiniz etamin/kanaviçe modeli nedir?
  • Birinin karakteri arkadaş çevresinden anlaşılır mı?
  • Sevgilinizin ayak tırnaklarını keser miydiniz?
  • Sakin biri misiniz?
  • Kaç dudağa değmiştir dudakların?
  • Churchill sever misiniz, çay mı yoksa churchill mi tercih edersiniz?
  • Yemekte tuz kullanır mısınız?
  • Egonun kaynağı nedir, sen ne kadar egolusun?
  • Kalın kollar erkekleri çekici gösteriyor mu?
  • En çok kimle gülüyorsun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨