Erkek arkadaşınız çocuk istedi, siz de kabul ettiniz, ya da tam tersi siz çocuk istiyorsunuz.
Evlenmeden çocuk yapma fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz?
Evlenmeden çocuk yapma fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz?
Çocuk yapmak keyfî bir karar değildir.Çocuk yapmak demek kendinden başka bir kişinin de sorumluluğunu tamamen almak demektir.Ee evlenmeyeceksiniz ama çocuk oldu.Ne olacak?hadi o çocuğun toplumda yiyeceği damgayı ve karşılaşılacak sorunları geçtim.Sadece çocuğa odaklanarak söylüyorum.Siz küçük bir oyuncağınız olsun istediniz.Oldu da.Ee sonra?Sonra siz ayrılacaksınız.Çocuk annesi babası ayrılıp psikolojisi bozuk halde büyüyen çocuklar var ya onlar gibi büyüyecek.Çocuk yapmak öyle kolay iş değil.bakın ben 26 yaşındayım.Doğurmadım ama çoğu doğuran anadan daha çok analık ettim yeğenime.Bu gece en olmadık saatte ağlayacak,dırdır etmeden mamasını hazırlayacaksın.Ağlacak altını temizleyeceksin.Üstüne ve ortalığa kusacak hiç bıkmadan usanmadan 10 kere üstünü değiştireceksin.evde sadece ikinizseniz odayı terkedip wcye bile gitmeyeceksin.24 saat yanında mutlaka biri olacak.Ama bu bakıcı değil anne baba olacak.Ee bunda ne var benden çok ala baba sevgilimden de anne olur diyorsanız.Bir imzayı atma sorumluluğunu da üzerinize alırsınız heralde.Allah akıl fikir versin...
ya bu arkadasımın basına geldi bana anlatti aslında bende inanamadım önce cocugu istemis sonra zorla aldırmıs cocuk cok seviyor devam ediyorlar ama cocuk istemiyor ama kız cok hasta o yüzdende bırakmak istemiyor öylece ama kız cok fena cocuk bunu ararıp sordugunda bagıyor aramadıgında neden aramıyorsun diyor ben bırak dedim ama anlamadım kız neden inat ediyor cocuk evlemekte istiyor ama kız evlenmem daha cok erken diyor sen olsan erkek yerinde ne yapardın
Çocuk evlenmek istiyor kız istemiyor öyle mi?Ama çocuk doğuracaktı.Böyle kızı tek kalemde silerdim.Biraz sert oldu cevabım.Ama küçük bir çocuğun yaşayacaklarını umursamadan dünyaya getirmek isteyen kız karşısındakini bu şekilde parmağında oynatıyorsa onun hak ettiği terk edilmek...
ya aslında öyle ama cocuk yapamıyor bunu yapamam diyor neden diyorum bilmem diyor benden cocuk yaptı evet olmadı ama sonucta oldu diyor bırakırsam ne yapar diyor ama bir yandan da ailesi bile biliyor diyor bir babaları bilmiyor diyor bunu ama ailesi bile arırmak istiyor bizi ne yapması lazım ben bise diyemiyorum valla
evlenmeden çocuk yapmakmı ne acelem var fazla sıcak bakmıyorum:):):)
İlişkiler aile veya topluma bağlanmamalıdır. Birbirini seven iki çift isterse evlenmedende çocuk yapar, bunu dini olaylara bağlamamak lazım. Çiftleştikten sonra eğer evlenilmezse o zaman doğru olmaz, ama evlenirse taktir edilir. Erkek dayanamayıp boşalmışsa, kadında çocuğumuz olsun aldırmayalım demişse. Erkeğin burada yapacağı tek şey kadınla direk evlenmektir. Hiç bir şekilde bekiletilmemelidir. Bir kadınla seks yapiyor ve içine boşalıyorsanız o kadına çocuk yaptığınız taktirde ömür boyu bağlanırsınız.
Günümüzde yazdığım gibi ne yazık ki fazla olmuyor. Sevenler ayrılıyor - boşanıyor ve çocuklar yetim kalıyor. Pek iyi değil durum.
Kişi gerçekten vicdanlıysa ve sevdigi kişi de ona gerçekten baglıysa ikisi ileride evleniriz derse ve asla terketme olmazsa gibi vicdani deger taşıyan olgular var. Bunları taşıyacak kadar cesursa olabilir. Ama böyle birileri için özellikle de henuz tam duygusu oturmayan kişiler gibiyse ikisi bunu onaylamaması lazım..
Yani bu durumda bu olay yanlış
Cevap
7Cevap
çok yanlış ve saçma bi uygulama evlendikten hemen sonra bile yapmak yanlış.ki evlenmeden dini açısını bir kenara bırak belki ilerde bırakıp gidicek o kişi seni ve ortada kalıcaksın çocukla o durumda napcn..seviosa evlenin öyle yap hiç değilse çocuğun yasal olarak bi babası olsun.
eğer kendime gerçekten güveniyorsam neden olmasın ki?
eğer o çocuğu dünyaya getirmeme yardım edecek olan adamın, bir gün beni hayatından çıkarsa bile çocuğunu çıkarmayacak ve onun için her türlü çabayı gösterecek bir adam olduğunu düşünüyorsam, neden olmasın ki?
her can bir mucizedir, o mucize bana imzasız veya imzadan önce ulaştırılsa ne olacak ki?
evlenmek bir erkeği daha güvenilir mi kılıyor ki?
türkiye'nin yamuk hukuk sisteminde bile yasalar çocuktan yanadır. babası yamuk yaparsa ben onun hakkını hukuki yoldan söke söke alırım. biraz ter dökmekten korkmadıktan sonra ne olacak ki?
ha bir de... daha hayatımla ilgili önemli bir kararı alırken kime güvenip kime güvenemeyeceğimi bile kestirecek kadar büyümemişsem; ne diye çocuk yapmaya girişiyorum ki?!?
Evlenmeden once birlikte olmak/cinsel iliskiye girmek normal bir seydir fakat bana gone cocuk yapmak hos degil ama bunun nedeni benim icin toplum baskisi degil sadece hukuk kurallari.Yani cocugun haklari bilgileri vs icin demek istiyorum bir cok karisiklik olabilir.
İçinde bulunduğu şartlara bağlı. Eğer bir kadın kendisini yargılayacak bir çevrede yaşamıyorsa, hem kendisini, hem de çocuğunu geçindirebilecek gelire sahipse, ev geçindirebilme yükümlülüğünü ve çocuğu hem yetiştirme hem de çocuğun hayatı ile ilgili her kararı kendisi verme sorumluluğunu üstelenebilecekse yapabilir. Belki evlenecek erkek bulamamıştır, çünkü hiçbir erkek onu istememiştir, ya da onu beğenenler katlanamayacağı derecede çirkindir. Ama çocuk yapma yaşı geçiyordur. Bu durumda sperm bankası gayet işe yarar bir çözüm bence. Erkek evlenmeden çocuk istiyorsa şüpheyle yaklaşırım, ilk soracağım soru ne çıkarı var, böyle birşeyi neden istiyor olur. Evlilik kurumu kadını korumak için kurulmuştur. Hem kadını, hem çocukları.
Yahu ne bencil insanlar var... Senin onun ne düşündüğünün ne önemi var? Çocuk p.ç mi olsun? Çocuğun psikolojisini düşünen yok...
doğru da olabilir, yanlış da olabilir.
evlenme düşüncesi bana çok uzak. eğer 30 yaşıma geldiğimde evlilik düşüncesi yoksa aklımda tek başıma evlat edinme gibi bir düşüncem var. ama başka bir kadın çıkıp, gerçek çocuğun gibi olur mu hiç, annelik duygusunu tatmak istiyorum diyorsa evlenmeden çocuk yapıp evlenmeyebilir de. ama bence bu ikinci durum çocuk açısından zor olur gibi geldi. veya anne ve baba gerçekten çocuğa gereken ilgiyi gösterirse ama evlenmeyip, özgür takılmak isterlerse ama yine de birbirlerini sevip sayan birileriyse niye olmasın.
Tek başına evlat edinmek mi? Evlenmeyip özgür takılmak mı?
Kuzum, siz çok hollywood filmi seyretmişsiniz sanırım.. Seni aile yapısından bu kadar nefret ettiren şey her ne ise cidden öğrenilmeye değer. Her adama çocuk vermezler bir kere.. Bakalım, sen o kriterlere uyabilecek misin?
Hadi uydun diyelim, çocuğu bile bile babasız bırakmak vicdanını alt üst etmez mi?
''Orjinal olamadım marjinal olayım bari'' demek için çok erken..
zaten şartlarım uymazsa ben almak için çalışmam çocuğu tabii ki.
bir kere çocuğu ailesi zaten bırakmış. ben onu yanıma alarak ve sevgimi vererek ona yardım etmiş olacağım. tabi o da bana yoldaş olacağı için o da kendiliğinden bana yardım etmiş olacak.
dediğim gibi ben doğurmazdım. ama başka bir kadın 30-40 yaşlarına gelip evlenememişse veya istememişse ama çocuk istiyorsa ne diyebilirsin ki.
eğer çocuğu sevip, ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacaksa, güzel bir haya verecekse o kadın şansı geçmeden çocuk sahibi olmak istiyorsa ben bir şey diyemem.
ASLINDA evlilik zamanımızda okadarda güzel bir yeri varken artık cekici gelmiyor heleki bu kızlar yüzünden oluyor cünkü evlenmeden bekaret vermek iliskire girmek normal bise oldu arkadasın dedigide su zamanda yanlıs bise degil bu sekilde cocuk sahibi olan cok insan var illa yabancı ülkede olman lazım degil bende evlenmekten tiskindim cünkü gördügün yasadıgın iliskiler buna itiyor seni istersen bak bii ac ta tv izle hep cinsellik birakta adam ne istiyorsa o yolda gitsin ona cocuk vercek cıkar ?
birakta adam ne istiyorsa o yolda gitsin ona cocuk vercek cıkar ?
bu sözü bana dediysen, ne demek istediğini anlamadım.
kızlar yüzünden, cinsellikten, bekaretten, erkeklerden gibi bir sebeplerim yok. nedeni varda anlatama şimdi, nasıl anlatacağımı da bilmiyorum.
tamam, gökhana dedin sanırım onu. :)
yanlış mıdır?
dini açıdan düşünmezsek çocuk için geçerli yetkileri tamamlamakla birlikte yanlış bir yanı yok
ama diğer yandan dini yönü var ve günümüzde resmi bir evlilik sonucu dünyaya gelmeyen çocukların hayatlarında problemler olabiliyor
Evlenmek düşüncesi bile acele edilen bir karar olduğunu düşünen ben evlenmeden çocuk yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum
asla dusunmezdim bunu. bir aile kurma, es olma sorumlulugunu alamiyorsam daha baba olmak neyime derim evlenmedek cocuk yapmak istiyorsam. o cocugun ileride cekecegi karmasa da cabasi.
Eğer birbirleriyle çocuk yapmayı düşünecek aşamaya gelmişlerse evlensinler de canım..
Evlenmeden çocuk yapmak yerine evlat edinirim daha iyi. :)
fiziksel,zihinsel,yasal vs. açılardan sorun yoktur ancak; dinimize ve toplum kurallarına göre doğru değildir.
hayır sıcak bakmıyorum evlenip yapsınlar yoksa yapmasınlar kendileri çocuk istiyo die istedikleri çocuğun ilerdeki psikolojisini düşünsünler en sınır olduğum şey mutlu olmak için başkalarının canını yakmaktır evlenin herkes mutlu olsun
Doğru değil..çünkü o çocuğun ileride karşılaşacağı toplum baskısı psikolojisini alt üst edecektir.Sonuçta Türkiye burası.
şimdiki aklım olsa evliyken bile yapmazdım, çünkü ayrılıklarda olan çocuklara oluyor :((
Yanlış fikir, sıcak bakmam.
bence doğru değildir, hicbir anlamda.. doğan cocuk ne olucak?
soyadı ne olucak, geleceği ne kadar garanti olucak..
Amaç ne yau . Saçmalık. Evlenin öyle yapın.
Doğru değildir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar