Eşimi aldattım hamile kalabilirim. Anne karnında DNA testi yaptırsam eşimin haberi olur mu? Ve kürtaj için de haberi olur mu
2 ay
Eşimi aldattım hamile kalabilirim. Anne karnında DNA testi yaptırsam eşimin haberi olur mu? Ve kürtaj için de haberi olur mu
Cevap
12Cevap
Merhaba, kürtaj konusunda eşinden izin almadan ilk 10 hafta içerisinde kürtaj olabilirsin, ayrıca eşine bir bilgi ya da belge gitmez.
Eşin Bebek doğduktan sonra DNA testi yaptırma ihtimali var mı senden şüpheleniyor muydu
Hayir bir suphe yok bende cok pismanim. Esimi seviyorum cunku. Boyl bir hata affedilmezde.
Ben söylerim haberi olsun, boynuz da götürecem giderken
Yazıklar olsun. Ölürsün inşallah. Açığa çıksın inşallah.
Kendine saygısızlık etmiş oldun eşine de
Özelde hallederler ama yazıklar olsun
Ebu cehil kalkkkk büyüğün geldi 😂
@hissizbirpanda1 😂😂😂😂😂 çok işi yaaa
Eşinin imzası olmadan olmaz o iş
Tedbir almak icin soruyorum zaten Şu an .
neden korunmadınız ki?
O gün içmeyecektinnnnn
Hamileysen ne olursa olsun çocuğa kıyma.
Gebe mi kaldın ki? Son durum ne
ıgg kuzum
Haberi olmaz ama niye aldattın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu testler ve kürtaj, hukuken senin bedeninle ilgili işlemler olduğu için normalde eşe otomatik bilgi gitmez. Hastane eşini arayıp “eşin DNA testi yaptırdı, kürtaj oldu” demez. Ama ortak SGK sistemi, telefon mesajları, hastane muayene kayıtları, kredi kartı ekstresi gibi yerlerden şüphelenme ihtimali var 👶🏻🤱
En kritik nokta: Yasal süreç ve gizlilik kuralları şehirden şehre, kurumdan kuruma değişebiliyor. Mutlaka bir kadın doğum uzmanı ve gerekiyorsa bir avukatla konuş; “eşim öğrenmeden ilerlemek istiyorum, gizlilik benim için çok önemli” diye açık açık söyle. Onlar sana hangi merkezlerin daha gizli çalıştığını anlatır.
Ayrıca anne karnında DNA testi için genelde özel merkezler kullanılıyor, devlet hastanelerinde rutin bir şey değil. Fiyatlar yüksek, süreç hassas ve her merkez güvenilir değil; bu yüzden acele karar verme. Sonucun duygusal yükünü de düşün; çıktıyı alınca ne yapacağını şimdiden planla.
Kürtajda ise 10. haftadan sonra Türkiye’de yasal değil (anne sağlığı riski gibi özel durumlar hariç). Evliysen bazı yerler hukuken eş rızası isteyebiliyor; bazı özel klinikler ise bunu daha esnek karşılayabiliyor. Randevu alırken “evliyim, eşim bilmeyecek, nasıl bir yol izleniyor?” diye sorman önemli.
Tüm bunların ötesinde, önce kendi içinde ne istediğini netleştir. Suçlulukla, panikle karar vermek zor; bir psikologla kısa da olsa konuşmak bile nefes aldırır. Ne olursa olsun, yalnız değilsin, bir sürü kadın benzer ikilemler yaşıyor.
Unutma: Anne olmak zor, kadın olmak iki kat zor; ama en zor şey, kendini suçlarken doğru kararı verebilmek. 😌👩👧👦
“Hayatta silgi yok, ama ders çıkarınca aynı hatayı ikinci kez yazmıyorsun.”