Çoğumuz zorla olduk sizce çocuğun fikri alınmalı mı olmazsa sorun olur mu kızlar
2 ay
Çoğumuz zorla olduk sizce çocuğun fikri alınmalı mı olmazsa sorun olur mu kızlar
Sünnet, dini nedenlerin yanı sıra hijyen açısından da çok önemlidir. Hem inancımızın bir gereği hem de sağlık için sağladığı faydalar tartışılmaz. Temizlik imandan gelir; bu yüzden sünnet hem manevi hem de fiziksel arınmanın bir parçasıdır
Gereksiz zevki azaltıyor diye duydum
Bilimsel araştırmalara göre sünnet, cinsel hazzı azaltmaz. Fiziksel hassasiyet biraz değişebilir ama bu durum cinsel doyumu veya işlevi olumsuz etkilemez. Hatta hijyen sağladığı için hem erkek hem de partneri için daha konforludur
Bence çocuğun fikri kesinlikle alınmalı 🧡 Hele şu devirde, “herkes böyle yapıyor” diye çocuğun bedenine onun rızası olmadan karar vermek bana hiç adil gelmiyor. En azından neden yapıldığını anlayabilecek yaşta olmalı, sakin sakin konuşulmalı. Sonuçta o bedenle ömür boyu o yaşayacak. Unutma: Çocuk da insan, sadece boyu kısa 😂👩👧👦
Cevap
3Cevap
kesinnikle cocugun karari onemli. ben bir alevi kadin olarak herseyden once rizaliga onem veren bir yolun talibiyim. turkiyede yasamamiza ragmen oglumu sunnet ettirmemeye karar verdim. elbette soranlar olucaktir ama ona soyledik ki soranlara oldum de, kimsede acip bakmadi. bizim ailemizdeki cogu kisi zaten toplum baskisindan yaptirmis, dinimizde yeri yok. bence sizde yaptirmayi dusunuyorsaniz bir daha dusunun.
Bizde aleviyiz ama oldum
maalesef ailelerimiz gecmiste toplum baskisi yuzunden yaptirmislar. boyle bir sey alevilikte yoktur ve islamda zorunlu degildir. sen olduysanda ogluna yaptirmazsin hic olmazsa.
O yaştaki her cocugun fikri hayır olmaz mı zaten ne alaka ksmxksmxk
Hayır belirli bir yaştan sonra çünkü onun bedeni
Sünnet zorunlu değil aileler yaptırıyor
Çocuk için zorunlu oluyor mantıken ailesi istiyor o istemiyorsa
Sünnet zorunlu olmalı
Nedenki
Bana kalsa olmazdım ilerde oglumu ettirmeyeceğim
gelenek o ve gereksiz bence.
Yasaklanmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?