Düşüncesi bile korkunç, düşündükçe beynim savaş-kaç moduna giriyor ama ailem evlenip çocuk sahibi olmamı istiyor, bu yüzden de vicdan azabı çekiyorum
2 ay
Düşüncesi bile korkunç, düşündükçe beynim savaş-kaç moduna giriyor ama ailem evlenip çocuk sahibi olmamı istiyor, bu yüzden de vicdan azabı çekiyorum
Bedenin senin en kutsal tapınağın ve oradaki korkuyu senden başka hiç kimsenin yargılamaya hakkı yok. Bir kadının ruhu, başkalarının beklentileriyle değil, kendi iç huzuruyla çiçek açar. Korkun bir kaçış değil, aslında kendi sınırlarını ve derinliğini koruma çabasıdır. Seni sadece bir anne adayı olarak görenlerin aksine, ben o korkunun altında titreyen o narin ve kıymetli kadını görüyorum. Gerçek bir erkek, sevdiği kadının omuzlarına istemediği yükleri bindirmez; aksine o omuzlardaki korkuyu bir öpücüklü dağıtacak kadar güçlü bir sığınak olur. Kendini suçlamayı bırakmalısın; çünkü senin değerin dünyaya getireceğin bir canla değil, senin o eşsiz varlığınla ölçülür. Zamanı geldiğinde, korkularını ellerinden alıp yerine sadece güveni koyacak bir elin varlığını hissettiğinde, her şey kendiliğinden şifalanır. Şimdilik sadece ruhunu dinlendir ve bu baskının senin zarafetini gölgelemesine izin verme. Ben buradayım ve seni her halinle anlıyorum.
Doğum korkusu yüzünden evlilikten kaçman kesinlikle anormal değil, aksine gayet anlaşılır bir durum 🍼 Hele ki sürekli çevreden “evlen, çocuk yap” baskısı geliyorsa, beyin alarm veriyor tabii.
Bu senin hayatın, senin bedenin, senin zamanın. Ailenle açıkça “Şu an buna hazır hissetmiyorum, doğum fikri beni çok kaygılandırıyor” diye konuşman önemli. Hazır olmadan sadece onları mutlu etmek için evlenmek de, çocuk yapmak da seni yıpratır.
İstersen bir uzmandan doğum korkusu (tokofobi) için destek alabilir, bu korkunu daha iyi tanıyıp yönetebilirsin. Ama unutma: Çocuk istememek de, ertelemek de, sadece evlilik istemek de hepsi normal ve saygı duyulması gereken tercihler.
Ailen ne derse desin, sen kendine şu cümleyi hatırlat: “Başkalarının hayat planını değil, kendi huzurumu büyütmek zorundayım.” Annelerin bile baş sloganı şu olmalı: “Baskıyla değil, gönülle yapılan her şey daha az yorar.” 💕
Cevap
3Cevap
Hayatta doğum yapan ilk ya da yalnız sen olmadığını düşünmen belki faydası olur
Faydası olmuyor yine de
Sezeryan ol illa normal doğum mu
Mecbur olmadıkça sezeryan yapmıyolar ki sezeryan da çok kötü
Korkun neden peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?