Evet arkadaşlar yabancılarda böyle şeyler yok hatta onların büyük çoğunluğu on sekiz yaşından sonra ailesiyle pek görüşmüyorlar bile bizde niye kaynaklık çok kayınvalideler gelinlerine çok karışıyor erkekler ana kuzusu
2 ay
Evet arkadaşlar yabancılarda böyle şeyler yok hatta onların büyük çoğunluğu on sekiz yaşından sonra ailesiyle pek görüşmüyorlar bile bizde niye kaynaklık çok kayınvalideler gelinlerine çok karışıyor erkekler ana kuzusu
hepsinin tek sebebi siz kadınlarsınız. Erkekleri ana kuzusu yetiştiren sizsiniz. anne oğluna aşkım diye hitap ediyor. Sonra annesinin aşkıyla sen evleniyorsun, sence sorumlu erkek mi yetiştiren siz kadınlar mı. İşte bir adama iki kişi aşık olunca da gelin kayınvalide kavgası. Suçlu kim siz kadınlar. Kadınlar özür dilerim ama tüm dünyayı siz yetiştiriyorsunuz ve sonra iskan ediyorsunuz. Lütfen erkekleri insan gibi yetiştirin, mküz yapmayın. hem siz rahat edin hem de erkekler.
Anamın kuzusuyum delisiyim. Ben Türk kültürünü seviyorum ailenin iç içe olmasını seviyorum en yakınlarımla konuşmayı seviyorum. Paylaşmayı seviyorum. Ana kuzusu olmam erkek olmadığım anlamına gelmiyor.
Ama kaynanalar gelinlerinin herşeyine çok karışıyor bu yüzden bosananlar var kimse kusura bakmasın ama evlenince siz erkekler büyümeyi bilmelisiniz
Bence bunun kökü bizim kültürdeki “aile = koca bir sülale” anlayışında 🤱 Eskiden aynı evde yaşama, ekonomik bağımlılık, “el ne der” baskısı derken oğlanlar da anneden duygusal olarak kopamamış. Yabancılarda bireycilik fazla, bizde aidiyet. İyi yanları da var ama doz kaçınca gelin-kaynana savaşı kaçınılmaz. “Anneliğin master’ı gelin-kaynana bölümünde okunur” derler, boşuna değil 😄👩👧👦
Cevap
3Cevap
Bizdede ailesi görüşmeyenler köprü altında tiner çekiyor
Genelde evli erkeklerin annelerinde duygusal ensest oluştugu için
Böldü kayınvaliden çok mu rahatsız ediyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?