Eskiden 20'lerinde evli olurlardı şimdikiler evlilikten kaçıyor evlenenler az bir kısmı mutlu ve çoğu da boşanıyor?
3 ay
Bence bunun birkaç temel sebebi var artık insanlar sadece duyguyla değil hayatın gerçekleriyle de düşünüyor ekonomik şartlar zorlaştıkça evlilik büyük bir sorumluluk gibi geliyor ve birçok kişi bu yükün altına girmeye cesaret edemiyor bir de günümüzde güven ve ahlaki değerlerin zayıflaması ilişkileri daha kırılgan hale getirdi insanlar eskisi kadar sabretmiyor ya da güvenemiyor bu da hem evlilikten korkuyu artırıyor hem de boşanma oranlarını yükseltiyor
1 Çiftlerin Birbirini yeterince tanımaması
2 Aralarında herşeyi konuşmamaları (Cinsellik Dahil)
3 Başkalarına özenip evlenmeleri
4 Evde kaldım, yaşım geçiyor saçmalığı (Öyle bir şey tamamen uydurma)
Bence iki ana sebep var: Ekonomi ve beklentiler 👨👩👧👦
Eskiden tek maaşla ev geçiniyordu, şimdi iki maaş yetmiyor; genç, “kendimi zor döndürüyorum, bir de evlilik sorumluluğu mu?” diye düşünüyor. Bir de sosyal medyada “mükemmel ilişki” algısı var, en ufak sorunda “boşan gitsin” deniyor. Evlilik emek ister, filtre değil; aç kapa yapınca düzelmiyor 😄👶🏻
Cevap
12Cevap
paraları yok ondan
İsteyen evlenir evlenmez ben evli mutlu aşık kadınım
Herkes alacağını alıyor rahatça neden o masraf ve riske girsin
Korkmuyoruz doğru kadın yok kişisel menfaatleri oluyor kadınlar para gösteriş direk uzaklaşacaksın
Çünkü artık Türk toplumu bireyselleşti. Eğitim seviyesi arttıkça toplum bireyselleşiyor.
Yoo aslında z kuşağı y kuşağına kıyasen evliliğe daha meyilli. Araştırmalar da böyle söylüyor.
Zaman değişti internet sanal ortam herşeyi değiştirdi
Ben korkmuyorum düzgün biri çıksın şimdi nikahı basarım
Sosyal medya hayata girince insanlar kafayı yedi kimse kimseye sadık değil yanlış kişiyle olmaktansa evlenmek istemiyor insanlar haklı olarak
Neden mi ülke şartları insanların bir birini tanımaması ve saygının olmayışı
Çünkü kimsenin birbirine tamiri yok eş bile olsa en ufak bir şey de boşarım gider mantığında herkes
Normal. Kimse eskisi gibi değil.
hakkaten
Evlenek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?