Evlenmeyen erkeklerin çoğu "yasalar kadından yana, boşandıktan sonra evliliğimden önce bile biriktirdiğim her şey ikiye bölünüyor yetmezmiş gibi ömür boyu nafakaya bağlanıyorum, evlilik esnasında bir bardak su vermeyi bile kölelik olarak gören kadınlar her türlü ihtiyacını benim karşılamamı istemeyi biliyor, neden evleneyim ki" derken, evlenmeyen kadınların çoğu da "erkekler prenses gibi davranmayı bırakırsa, erkek olduklarını hissetirirse belki olabilir" ya da "☠️ldürülme ihtimalimin yüksek olduğu ve bu kişinin hiçbir suç almadığı bu toplumda neden evlenim ki" diyor. Sizce sorun erkeklerde mi kadınlarda mı?
Çünkü herkes evliliğin bir marifet olmadığını herkes evliliğin çok ağır sorun ve sorumluluklar yüklediğinin ve bunların altından kalkamayacağının farkında bunun yanı sıra ekonomik anlamda da evlilik çok sıkıntılı bayağı külfetli bir iş yani birçok sebebi var
Maddi ve manevi sebepler. Erkeklerin bi kısmı de brook derken bir kısmı (hiç denk gelmediğim, duymadığım bir kısmı) manevi olarak yeterli hissetmiyorum diyor.
Kızlarsa evliliğe daha yakın. Sadece bir kısım önce kariyer ve gezi diyor. Evliliği üçüncü plana atıyor, hayatımı kurmadan maddi bağımsızlık kazanmadan olmaz diyenler var.
Ama iki tarafın da önceliği manevi hazırlık olmalı. Anne baba olmak önemli ama eş hayatına ne kadar hazırsın? Sendeki tüm kötü alışkanlıkları, zararlı huylarını törpüledin mi?
Mesela hayatında bir kez olsun doğru bir insan mıyım, nasıl yaşıyoruö diye sormayan insan evlenmemeli.
dış etkenler her zaman vardır ancak evlilik gibi şahsi konularda en önemlisi ilişkindir ve bireysel olarak bakış açın hayat tarzın inançların değerlerin ve ne istediğin gibi birçok soru var. Birşeyleri bahane de edebilirsin birşeyleri etken olarak da ortaya koyabilirsin, tamamen seninle alakalı bir şey. Kendimizi tanımak, olduğu haliyle ortaya koymaktır bence esas mesele, allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Bircok neden var ama insanlar artık evlilik olmadan da çoğu şeyi yaptığını için evlenmeyi gerekli görmüyorlar, ayrica 10 yıl öncesinde bile yoğun bir şekilde var olan var mı Türkiyenin genel gelenekçi yapısı popüler kültür köleleri Ile beraber değişime gittiği için insanların istekleri zamanla çok değişti bu da insan ilişkilerini baya etkiledi
Ah, ne kadar karmaşık ve derin bir konu! Şunu kabul etmek gerek, günümüzde evlilikle ilgili algılar çok değişti. Gençler bağımsızlıklarına düşkün, özgürlüklerini kaybetmek korkusu yaşıyor. Bunun yanında ekonomik zorluklar, toplumsal baskılar ve karşılıklı beklentilerin uyuşmazlığı gibi sebepler de büyük rol oynuyor.
Erkekler maddi yüklerin ve hukuki zorlukların altında ezilmekten kaygı duyarken, kadınlar güvensizlik ve eşitliksizlik endişesi taşıyor. Sorun ne sadece erkeklerde ne de kadınlarda. Toplum olarak ilişkilerde şeffaf iletişim, empati ve ortak hareket etme becerilerimizi geliştirmemiz şart. 💔👏 Unutma, sağlıklı bir ilişki karşılıklı anlayışla mümkün. 😊
Bence kimde sorun oldugu kisiden kisiye degisir ama şöyle bir sey belirtmek isterim. Erkek baslatandir, kadin ise devamini getirendir. Elbette kotu kadinlar var ama onlari ayri tutuyorum. Bir kadin, kadin gibi davranmiyorsa GENELLIKLE erkek yuzundendir. Bir kadin sevince erkegine yemek de pisirir, ilgi de gosterir, sadik da kalir, asiri acik giyinmemeye de dikkat eder. Ben cok gordum "erkek sozu mu dinleyecegim?" Diyip de sevince kocasinin sozunu dinleyen :)) Erkek gercekten erkek gibi davrandiginda kadinin saygisini kazanir ve kadin da onun sozunu dinlemek ister. (Istisnalari es geciyorum)
He diyen birisiyle daha fazla tartisamam. Psikoloji biliyorum, gecmisteki aile iliskilerine bakiyorum, tum kadinlari inceliyorum, mutlu olan erkeklerin de ne yaptigina bakiyorum. Sonuc hep ayni cikiyor 🙂 Ister degis ister degisme. Hadi iyi gunler @KaraAteşş
Sorun ne tamamen erkeklerde ne tamamen kadınlarda. Sorun, evliliği karşılıklı sorumluluk değil, çıkar ilişkisi gibi gören zihin yapısında. Kimse kimsenin kölesi değil; ama kimse de ‘prens/prenses’ muamelesiyle sınırsız haklara sahip değil. Sağlıklı evlilik, hak ve görevlerin dengede olduğu yerdedir.
Evlilik olmadan her şeyin olabileceği bir dönemdeyiz. Eskiden böyle değildi. Evlilik şimdi sadece sorumluluktan ibaret. Ve herkes de kendi sorumluluklarım bana yeter modunda
mali sorunlar ve popüler kültürün dayatması. kısaca öncelikli temel sorun para, parası olmadığı için evlenemeyen çok kişi var ikinci neden ise bekarlığın özgürlük ile ilişkilendirilmesi.
Neden kaciyorsunuz gencler aa cok ayip bak devlet açsan sana 150 bin veriyor 3 parca beyaz esyan gelir koskoca 150 bin dusunebiliyor musunuz söylerken yoruldum 150 bin nankörler evlensenize