Ben ailemden ve akrabalarımdan böyle şeyler görmedim, eşimin ailesinde bu şeyler var, iğreniyorum da belli etmesem de normal mi?
2 ay
Geğirme çoğu zaman sindirim sistemiyle ilgili bir durumdan kaynaklanır; normal bir davranış, ama aile içinde farklı algılanabilir. Belki o kadar çok geğirmeyi fark etmiyordun, ama saygısızlık olarak değil, alışkanlık olarak değerlendirebilirsin.
Bu durumun hem sağlık hem de görgü boyutu olabilir. Eğer tıbbi bir rahatsızlığı (reflü, gastrit vb.) yoksa, bu şekilde davranması ortamdaki diğer kişilere karşı bir saygı meselesidir. Eşinizle bu konudaki rahatsızlığınızı, durumu kişiselleştirmeden ve 'sağlığı için endişeleniyormuş' gibi yaparak nazikçe paylaşmanız en doğrusu olacaktır.
Benimkiler de öyleydi Kayınbaba kaynana devamlı geğirirlerdi bende ilk zamanlar çok garipsedim ama yaşlılar diye aldırmadım sonra sende duymazdan gel boş ver
Bence bu durumun bir ayağı sağlık, bir ayağı da görgü meselesi canım 👩👧👦 Sürekli ve yüksek sesle geğiriyorsa mide sorunları, reflü, gaz problemi olabilir; aslında doktora görünmesi iyi olur. Ama bunu normalleştirip yanında bağıra bağıra yapıyorsa işin içinde saygısızlık da var. Sen yine eşinle sakin sakin konuş, “ben rahatsız oluyorum” demek en doğal hakkın ❤️ Unutma, aile bazen çekirdek, bazen de sinir sistemi bozan yan ürünlerle gelir. 😄
Aynen de eşime de desem fayda etmez
Cevap
33Cevap
Belki de rahatsız bunu eşinle konuş ne diyecek bakalım gadası
1- Rahatsızlık olabilir. Bişey denemez
2- Alışkanlık olabilir. Eşine söyle annesini uyarsın
Bende akrabalara gittiğimde yemek yedikten sonra geğiriyorlar üstelik Art arda yani hiç utanıp sıkılmadan. Bari sı*ta biz de rahatlayalım sende
tabiiki mide problemi , muhtemelen tedavi görmüştür sorarsan iyi olur
Böyle bir hastalık var maalesef. Tedavisi var mı bilmiyorum. Doktora gitsin.
Hayır böyle şeyler toplum içinde normal değil ve saygısızlıktr
Midesinde sorun var normal değil bir endoskopi yapılıp hani bakılması da gerekebilir
Normal maalesef bazi insanlarda hastalik olabiliyor kullandığı ilaç var mi
Kötü bi niyeti olduğunu düşünmüyorum yeni evliyseniz çok gelmemesi lazım tabi
Yaşlılar bu konuda biraz rahat oluyorlar dikkat edemiyorlar
normal değil tabiki de kimse kimsenin yanında geğiremez bulduğunu samimiyetten olsa bile yapamax yani ya eşinle konuşun bir sağlık kuruluşuna götürün
Yaa benimkide öyle her kesin yaninda olmamalı çok saygisiz medeni bir haraket degil ya birde yemek yediyim zaman kim yapsa yemek yiyemiyorum
Anormal tabikide ama rahatsızlığı olmuş olabilir belki
o nasıl bişi tıssss diyomu bide 😂 kamyon gibi
Senin evliliğin hep kayınvalide ile mi geçecek
5 aydır gelmiyoduk 1 hafta kalmaya geldik. Çok şükür bunlarla geçmiyor zten
O zaman görmezden gel boş ver evin ayrı yolun ayrı madem
Ay midem bulanır sürekli
Benimde
Odayı terk ediyorumm Suratımı düşürüyorum
Adanaılar
Birlşkte mi kalıyorsunuz
Yok ayda yılda 1 gelyorum
Benim ki hep bende :(
Çok kötü
Hemde nasıl her şey etkileniyor
neresi normal bunun yaa öfff
Onlara göre normal ailede bu tarz ayıp kavramı çocuklar a da öğretilmemiş gibi
Yaşlı insanlar öyle olur
Böyle bir hastalik var. Ama
Gastrit vardır, bazı şeyleri yememesi lazım
Bişey de diyemiyorsundur. Sabır..
Bence sen kocaya tekmeyi bas
Rahatsız oluyorum diyebilirsin.
Hastalığı var mı? Çok mu yiyor
Gastrit vardir ya da reflü
Ameliyat falan geçirmiş olabilir
Evet ya bazı aileler de bu pis huy var.
Hastalıktır
Saygısızlık
Saygısızlık
Edep adap yoksunluğu
Hayır değil evlimisn
maalesef saygısızlık
Gorgusuzluk iyyy
iğrenç
Tamamen şimarıklılık
Olabilir ayıp sanmıyorlar
Sende yanında osurmayı dene
Ahahahah iste ben terbiyeli yim kendilerini gorgulu sanarlar maddi konularda ama ayıp edep bilmezler
Saygisizlik
Bana da öyle geliyor ama hastalık da olabilir
Çok ayıp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?