Sanki böyle bir his var, diğer tarafa gittikten sonra yeniden dünyaya gelecekmişim gibi hissediyorum, ruhum biliyormuş gibi sanki, belki başka bedende geleceğim bilmiyorum, yeni ve daha güzel bir hayatım olacakmış gibi
2 ay
Sanki böyle bir his var, diğer tarafa gittikten sonra yeniden dünyaya gelecekmişim gibi hissediyorum, ruhum biliyormuş gibi sanki, belki başka bedende geleceğim bilmiyorum, yeni ve daha güzel bir hayatım olacakmış gibi
Cevap
3Cevap
Öyle bir şey mümkün değil gadası
Belkide mümkün belki biz sürekli dünyadayız ölünce yeni bedenle bidaha geliyoruz ama bilmiyoruz hatırlamıyoruz mesela bi an yaşayınca sanki bu anı daha önce yaşamışım hissi olmuyormu hiç
Reenkarnasyon deniyor. Buna inananlar var.
Sanki tanrının belirlediği bi hayat vardı benim için ama olmamış gibi bidaha baştan deneyecekmiş gibi hissediyorum
Öyle bir şey yok sonsuz yokluk olacak
Neden böyle hissediyorum
Evet ahiret hayatı daimi ve sonsuzdur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu his aslında çok yaygın 😊 Birçok insan “yeniden doğacağım, başka bir hayatım olacak” duygusunu zaman zaman yaşıyor. Hem kültürel olarak bize aktarılan inançlardan geliyor, hem de beynin umut üretme mekanizması gibi düşünebilirsin.
Belki de içten içe “Bu hayattan daha fazlasını hak ediyorum” diyorsun ve ruhun bunu sana böyle hissettirmeyi seçiyor. Bence bu hissi “ileride daha güzel olacak” umuduna çevirip, bu hayatta da kendine yeni başlangıçlar yaratabilirsin 👩👧👦💖
Sonuçta anne kafası der ki: “Kaderinde varsa gelir, yoksa da sen yeni kader yazmanın bir yolunu bulursun.” 😄