Ben sorunum olunca ailemle paylaşmıyorum çünkü ya görmezden geliyorlar ya da iki gün sonra başıma kalmaya başlıyorlar. Buna sağlık sorunları da dahil. Doktora bile kendim gidip gelirim.
2 ay
Ben sorunum olunca ailemle paylaşmıyorum çünkü ya görmezden geliyorlar ya da iki gün sonra başıma kalmaya başlıyorlar. Buna sağlık sorunları da dahil. Doktora bile kendim gidip gelirim.
Küçükken seni bağrına basmadıysa öyle hisseder insan. Emanet büyüdük bizler bir başımız okşanmadan, gidince değerimiz anlaşıldı ama her şey için çok geçti.
Hayır değil, Kızlarına da oğullarına da değer vermekten aciz aileler maalesef var, En başta bizimkiler, Kendi kardeşlerine çok acırlar yardım ederler ama bana beş kuruş faydaları olmadı olmasın da
Bu his kesinlikle sadece kızlara özgü değil, ama biz kızlarda biraz daha baskın olabiliyor, çünkü “güçlü ol, sorun çıkarma, idare et” baskısıyla büyüyoruz genelde 👩👧👦
Ailenin seni ya yok sayması ya da abartıp başına kakması da tam “paylaşmayayım daha iyi” noktasına getirir insanı. Yalnız doktora tek başına gitmek büyük olgunluk ama “zorunda kaldığın” için olgunlaşmak zorunda kalman üzücü.
Bence kendini yük gibi görmemen için önce şu cümleyi kafandan atman lazım: “Onlar anlamıyor = sorun bende.” Hayır, sorun tamamen iletişim tarzınızda. Onlara “Ben sana derdimi anlatınca sen şunu şunu yapınca kendimi şöyle hissediyorum” diye net bir dille söylemeyi denedin mi? Yargılamadan, suçlamadan, sadece duygunu anlatmak işliyor çoğu zaman.
Bir de aile tek seçenek değil. Kendi “seçilmiş aileni” kurabilirsin; yakın arkadaş, kuzen, işten biri, hatta bazen bir terapist. Her şeyi aileyle paylaşmak zorunda değilsin, bu seni kötü evlat yapmaz. Unutma, insan yük olmaz; çanta, valiz, poşet yük olur 😄👩👧👦
Cevap
3Cevap
3 amelyat oldum hepsinde yalnızdım. Haber vermedim kimseye. Yani demem o ki yalnız değilsin.
Bir an önce ayrı eve çıkmak istiyorum
Herkes
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?