3.5 ve 2 yaşındaki kızlarım yemek yerken, tuvalete giderken ve ellerini yıkarken yalnız bırakıyorum. Masalarında kendi başlarına oturup yemek yiyorlar, büyük kızım kendisi tuvalete gidiyor, ikisi de kendi başına ellerini yıkıyor ve kendi kendilerine odalarında uyuyorlar. Çalışan anneyim, bu şekilde yetişmeleri ve beceri kazanmaları için teşvik ediyorum. Sizce mantıklı mı?
Öncelikle Allah bağışlasın evet olması gereken bu çünkü diğer türlü sizden beklerler ve Buda onları sürekli beklenti içerisine sokar harika düşünce devam böyle
Çok güzel düşünmüşsün çocukların bu şekilde büyüyünce özgüvenli kendine güvenen bireyler olurlar ama aynı zamanda internetten televizyondan da uzak tutmaya çalışın daha yaşları çok küçük şimdi zararını fark etmezsiniz ama buyunce meydana çıkar verdiği zarar
Annesi olmadan yemek yiyemeyen yeğenim var ve ilk okula bu sene başladı. Düşün artık. Sen şimdiden sorumluluk öğreniyorsun. Ağır bir şey değil. Bence iyi yapıyorsun.
Bence gayet mantıklı ama “tamamen yalnız bırakmak” kısmını biraz esnetmek iyi olabilir 👩👧👧💛 Öz bakım becerilerini kazanıyor olmaları harika, aferin sana da kızlara da. Ama bu yaşta ara ara kontrol, kapı aralığından göz ucuyla takip şart. Hem özgür, hem güvende olsunlar. Unutma, anne radarının menzili kilometrelerle ölçülmez 😄
Yemek yerken oturup anne babayla sohbet edemeyecekse ne anlayacaklar yemekten? Kaşık çatal kullanma yetisi kazanmak ve ayrı bir masaya yalnız bırakılmak aynı şey değil maalesef
Yalnız yemiyor, bu zamana kadar hep birlikte yedik. Sofrada dikkat çekme çabası sebebiyle doğru düzgün yemediler ve sürekli birbirleriyle didişiyorlar. O yüzden kendi masalarına oturttum, daha güzel yiyorlar. Biz de zaten yanlarında yiyoruz ayrı odaya gitmiyoruz onlar yerken