Toplumda çocuk bakımının çoğunlukla anneye yüklenmesi sizce doğru mu, yoksa bu anlayış değişmeli mi?
2 ay
Hayır anneye ihtiyacı var evet hani emiyor anne kokusu ister ama baba da bazı göreve dahil olabilir buna uyutmak bakmak ilgilenmek latini değiştirme de eklenebilir
Bunu sadece göreve de zorunluluk olarak değerlendirmemek gerekir Sonuçta bu çocuğun bir annesi babası var ortak yardımlaşarak bakılabilir Ama genelde babalar çalıştığı için ve çalışmayan bir anne varsa çoğunlukla o ilgileniyor ya da Mesela herhangi bir yakını ilgileniyor
Teşekkür ederim
Ona yükleme değil annelik deniliyor. Karnında taşımış başka kim daha iyi bakmak isteyebilir ki? Ayrıca benim çevremde destek olmayan olmadığı gibi neredeyse herseyi ile ilgilenen babalar var.
Bu anlayış kesinlikle değişmeli canım 💁🏻♀️ Çocuk anneyle de babayla da ortak, sorumluluk da öyle olmalı. “Anne bakar, baba yardım eder” kalıbı çok eski kafa. Baba da alt değiştirir, uyutur, besler, ödev yaptırır. Ebeveynlik ekip işidir, hizmetçilik değil 🤱🏻 Unutma: Ortak yapılan yük, yük değil, bağ olur.
Cevap
16Cevap
Hayır gündüz anne bakar akşam Baba bu görevi üstlenir gadası
Babada bakmalı. Sevgi göstermenin yolu ilk önce çocuğuna bakmakla başlar
Hayıt ortaktır o çocuk her iki bireye aittir bunu sadece kadına yüklemek adaletsizliktir
Yaparken ortak oluyor bakıma gelince neden yük sadece anneye kalıyor
Sen anne misin
Herkes görevini yerine getirmesi gerekiyor
Bence anne bakmalı baba destek olmalı
Evet, öyle olduğunu düşünüyorum.
Baba emziremeyecegine göre evet
Cocuğu sadecr anne mi yaptı da anne bakacak
ortak görevdir
Tabikide hayır babada bu görevi üstlenmeli
Annenin görevidir
Ortak görevdir
Tabiki