👑💅
Evlenince çocuğa sadece annesi mi bakmalı?
👑💅
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Hayat müşterek 1 kişinin üzerine bu sorumluluk verilemez ev işi çamasır ütü bulaşık yemek filan derken zaten canı çıkıyor erkekte bir zahmet yardımcı olsun köle almıyor sonuçta hem bebek gece kaç defa uyanıyor anneye yardımcı olmak gerekir diye düşünüyorum her anlamda ev isi olsun yemek olsun çoçuk olsun hepsine yardım etmeli
Bebek bakımında annenin rolü kadar babaya da sorumluluklar düşer. Bebek doğduktan sonra ‘sen yapamazsın’ uyarıları ile çevredekiler tarafından uzak tutulan babalar, kendilerine yer kalmadığı için geri planda kalabilirler.
Bunun bir nedeni bebeklerle ilgilenmenin sadece annenin işi olduğuna ilişkin olumsuz inançları ya da kendilerini bebek bakımı konusunda yetersiz hissetmeleridir. Anne ve baba bebeklerinin bakımı konusunda beraber çalışabilir, iş bölümü yapabilir.
Bebeklik döneminde sağlanan bu ilişki çocuğun korunma duygusunun, güven duygusunun gelişimine katkı sağlar. Anneler bebeğin bakımı konusunda genellikle tüm sorumluluğu üstlenirler.
Çocuğuna bakmak için çalışmayı bırakan ya da erteleyen anneler evin her işini de üstlenmeli mi? Baba bu sürecin içinde gönüllü olarak aktif bir şekilde yer almalı. Baba sadece ‘alışveriş’ gibi fiziksel düzenlemelerden sorumlu bir yardımcı değil işbölümü ile anne yemeği hazırlarken baba da bebeğin gazını çıkarmak, altını değiştirmek, biberon ile karnını doyurmak gibi sorumluluklarda aktif rol alabilir.
Merhaba,
Çocuk ailenin meyvesidir. Bu meyve annenin olduğu kadar babanındır da. Belki eski zamanlarda babalar bakım konusunda geri durmuş olsalar da günümüz babaları çocuklarına karşı daha ilgililer. Doğru olan da yardımlaşarak çocuğu sevgiyle büyütmektir.
Kadın Doğum dan 3 ile 6 ay arası sonrasında çalışma hayatına devam etmeli bebeğe de eşiyle birlikte ortak bakmalı ama ben çalışmam kocam çalışır diyen kadınlar tek başına bakabilir erkek çok az yardım eder
Cevap
56Cevap
Sadece annesi bakacak diye birşey yok babası da bakmalı.
Hihiii tabi tabi😂
Hihii tabi
@karamelaaaa babası bakmazsa çocuğa söyleriz babasını ısırır👿
Aynennn ne güzel olur valla 😂😂
Erkek doğuracaksa çocuk sahibi olmayı düşünebilirim :D
Yurt dışında varmış öyle şeyler😅
Bilmiyorum aşağıda birisi söylemişti bende ilk kez ondan duydum😅
@helheim anneciğim öpüyorum 😂 sorumdaki satasman için ozurdilersin ve aileyi karistirdigin için ozurdilersin satasman. daha 😂
Bi çocuğu kadın doğuruyor diye sadece kadın bakacak diye birşey yok. O bebeğin Annesi ise öbürüde Babası ikiside ebeveyn ikiside sorumlu olmalı. Bi anne altını alıyorsa Babada almalı vs. Çocuğu yapıpta bakmamakla olmuyor o iş.
Aynen.. Hatta cocugu da kadin tek basina yapsin mitoz bolunerek, beyimiz hic yorulmasin🙂
İyi fikir😅
Kardeş kimse seni eş diye seçip te evlenmez merak etme :D
Yhhaa öyle mi çok üzüldüm şimdi bak tüh, gidipde evde kalışımı izliyim bari
Turşu kur turşu :D 2021deyiz hala '' yhaaa '' yazan kaldı mı ya D :D
Sen kurdun mu?
Hayır malesef izin vermiyorlar canım :D
Teselli için izin vermiyorlardır sen yine de fazla sevinme
Ne oldu zoruna mı gitti yazdıklarım :D :D Gerçekler böyledir acıdır acıtır malesef.
Yoo ayıp olmasın diye 0.2 saniye falan alındım
ok
Hayır o bebeği ben keni kendime yapmadım oda bakacak
Ya bakmazsa😠
Bakacak ☺️
Canım çocuk çekti. Beni evlendirin de çocuğum olsun.
Dur hemen ilan verelim😅
Babası bile doğurabilir 🙄🙄 haklısın dostum kdkdks. Annede babada bakmalı çocuğa.
Niden yaw babası doğuramıyo mu😢
Kızçee yabancı ülkelere babalarda doğurabiliyor sonrası sezeryanla aliniyoda bizim ülkede yok ki o uygulama.
Iyyğğ tamam tamam yapmasınlar ben yoktur diye şey ettiydim😅
😅😅
Eşimden geri kalmadım maması altı hele banyosu hep bendeydi gece ayakta sallaması büyüyünce masalı ritüelleri
Hiç pişmanlığım yok iyiki her aşamasında yanındaydım şimdi büyüdü
kadın kendi kendine yaptıysa tabi kadın bakmalı
ama bildiğim kadarıyla bir de erkek lazım bu iş için
iş zevke gelince atlayıp sorumluluğa gelince kaçmak adamlığa sığar mı allahsızlar
Anasından kaçırırım🤪🤪 o evde takılsın biz dışarıda gezeriz bebeğimle
Sus sus kızlar çocuk bakan erkek seviyor diye dimi🙄
Evet hatırladım😏
Yaşaşın bana👉👈
Adı üstünde anne ve baba. Eğer bakmayacaksanız yapmayın daha iyi, her insanın ihtiyacı olduğu gibi çocuğun ilgiye bakılmaya ihtiyacı var.
Yoo ikiside bakabilir. Hangisi müsait olursaa ama belli bir yaşa kadar annenin bakması gerekiyor. Baba mı emzirsin çocuğu aw 😅
ekonomik gücüme bağlı bazı kadınlar iş durumu sayesinde çok şanslı belli bir yaşa kadar kendi bakabiliyor. kimi ise 6 ay hemen iş başı.
erkek ve kadın çalışan ailelerde maalesef ki bu olgu olmuyor .
illakı baskaları ya da kreş devreye girmek zorunda kalıyor.
Senin gibileri görünce evlilikten soğuyorum, utanmasanız biz gezelim siz herşeyin hammallığını yapın diceksiniz..
Hayır , ebeveynler bu konuda da birbirlerine yardımcı olmalıdır..
Çocuk babayla da zaman geçirmeli ve ilgisini sevgisini hissedilmeli.. 🎈😇
Hayır , çocuğu sadece anne yek başına yapmıyor , erkrğin her anlamda karısına destek olması gerekiyor.
Çocuk anne, baba sevgisinden mahrum olmamalı ve hiçbir çocuk iletişimsiz bırakılmamalı..
Sonrasında o çocuk kendini toparlamak zorunda kalıyor
Annesi daha fazla ilgilenmeli diye düşünüyorum yani erkeğe çocuk emanet etmeye her zaman korkmuşumdur
Kadın partenogenez ile üremedi emeği geçen herkes eşit sorumluluk alacak almak zorunda
Yoo😀zahmet olacak beraber yaptığımız çocuğa beraber bakalım..
Hayır anne baba birlikte bakmalı sonuçta canlarından bir parça.
keşke erkekler doğursa. elbette ki hayır iki tarafın da bakması gerekiyor
Öyle bir dünya yok nasıl tek yapılmadıysa tekde bakılmaz
Isten geldikten sonra ve tatillerinde bakmali , eşini dinlendirmeli
Anlayış olduğu sürece kimin ne kadar veya çok baktığı önemli değil.
Bakmayan baba değildir ki zaten. Çocuğun sadece annesi olur babası yoktur o halde benim gözümde.
Daha yeni amca oldum anne babasından çok ben bakıyorum 😅😅
Babasıda bakmalı elbette bakmıyorsa ilgilenmiyorsa babası sevmiyordur
Çocuk istemiyorum genelde anne bakıyor ama bu yanlış bir tutum
ikisinin de beraber bakması lazım. yok ana yatıyor baba yatıyor olmasın
şahsen çocuğun bir kişiye bağlanmaması için iki tarafta bakmalı
Sadece anne bakamaz ki çok zor, kadının da psikolojisi kaldırmaz. Eş kesinlikle yardımcı olmalı.
Beraber bakılır karım olursa bu konuda şanssız olucak çoğunlukla o büyütücek
Bir çocuğu anne ilgisizliği ile büyütmenin zararlarını ilerde görürsün
Hatta sen hiç zahmet etme babası kendini hamile bıraksın sen bir ara seversin tanışınca
Asla çocuk hem anneye hem babaya muhtaçtır.. Yav neyse ben gireyim fazla..
Hayır cocuk müşterek olduğunda birlikte bakılmalı ama en güzeli kayın valide be kayın babaların bakması
İkisi de nöbetleşerek bakmalı😂
Askerlik mi bu 😅
Doktorluk 😂😂
boyle bi soru bile olmamali. sadece annesi buyutse babasinin eve para getirmek disinda ne isi var o zaman? o cocuk sadece annesine baglanir babasina degil
çocuğa sırf anne bakmalı şeklinde düşünen kimse evlenmemeli ve çocuk yapmamalı
Tabii ki hayır. Anne doğal olarak çok daha fazla bakıyor ama erkeğinde yardımcı olması lazım fazlasıyla.
Babası baksın işi nedir 🙄
Bencede🙄
Niye ben tek yapıyorum?😂😂😂😂
Babasının işi vardır diye😅
Öyle değil doğu bölgesinde boyle konuşuyorlar türkçe karşılığı Niye ben tek mi yapıyorum çocuğu o da baksın 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Baba ne işe yarayacak
Yemek, bulaşık, ev işleri falan onlarla uğraşacak😏
Çocuk bakmak kadın kısmısının işi ulen 😠
Hayır erkek kısmısının işi😠
Hayır babanın işi🙄
Büyük ihtimalle anneye bırakmam
Kızlar çocuk bakan erkek seviyo diye mi🙄
yaparken nasıl beraber yaptıysanız bakarken de beraber bakılmalı
ablacim bi bakarmisin seninle konuşmamiz gereken bi konu var mesajini bekliyorum
Ben bakarım sen hiç merak etme prenses. Çocuğu bile doğurabilirim sen iste yeter xd
Hayir hemde siddetli hayir. Ozellikle babba sevgisi hissettirilmeli
Asla çocuk kadar güzel birşey yok ben bakarım
Anne baba birlikte bakmalı
Hayır baba da bakmalı
yaparken beraber yapıyorsun ama :)
Tabi ki hayır. Ne saçma soru bu.
Hayır baba sevgisi çok önemli.
Anne baba ortaklaşa bakmalı kesinlikle
iki tarafta bakmalı..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?