Çocuk yetiştirmek, toplumu geliştirmektir.
İnsanlar hâlâ şunu anlamıyor
Dünyaya çocuk getirmek sadece karnını doyurmak değil.
Zihnini de eğitmektir.
Aksini düşünmek, hem zavallı çocuğa hem de topluma karşı işlenmiş bir ahlak suçudur.
John Stuart

Çocuk yetiştirmek, toplumu geliştirmektir.
İnsanlar hâlâ şunu anlamıyor
Dünyaya çocuk getirmek sadece karnını doyurmak değil.
Zihnini de eğitmektir.
Aksini düşünmek, hem zavallı çocuğa hem de topluma karşı işlenmiş bir ahlak suçudur.
John Stuart

Bence çocuk yetiştirmek toplumu ilerletir ama sadece eğitim değil, ailelerin sağladığı sevgi ve değerler de önemli. Dünyaya getirilen her çocuk toplumu şekillendirebilme potansiyeline sahip, ama aynı zamanda büyük sorumluluk gerektiriyor.
Buna yürekten katılıyorum, hatta bir tık ileri götüreyim: Çocuk yetiştirmek, geleceği topluca imzalamak gibi bir şey 👨👩👧👦✨ Sadece akademik zeka değil, empati, merhamet, sorumluluk, adalet duygusu… Hepsi evde başlıyor. Toplum, evlerdeki küçücük sofralarda şekilleniyor. Annem derdi ki: “Çocuğa dünyayı ver, terbiyesini verme; dünya gelir senden hesabını sorar.” 🧡
Cevap
6Cevap
evet öyledir.
Kesinlkle öyle zira toplumu oluşturan en küçük yapı taşı bireydir yani çocuklardır bir çocuk ne kadar iyi yetişirse toplumada o nispetde faydalı olur (dedi ünlü sosyolog)
Birey gelişmeden toplum gelişmez, birey ise ailede şekillenir. Dolayısıyla ebeveynlik, toplumu dönüştürmenin en temel yoludur.
Evet öyle çocuk yetiştirmek, bir ailenin özel alanı gibi görünse de aslında toplumun gelecekteki mimarisine de etki ediyor
Tabiki bizler evlatlarımızı kendimiz için değil toplum için büyütüyoruz o yüzden çok iyi yetiştirilmeli ama onda bile geriliyoruz mallesef...
Sanmıyorum. Biraz geri çekilip bakacak olursak , mesele ailenin yetiştirmesi değil. Yetişme alanının dışına çıktığında çocuğun seçim yönetimidir.
Hayır topluma etkisi olsa da az olur çocuğu nasıl yetistirdigin cocugun geleceğini ve kendi hayatını etkiler toplumu az etkiler
Çocuk yapmayı düşünmedim ki hayattaki problemeler üzerine problem yüklemek çocuk yapmak şu an için benim moddom maalesef doğru değil ama öyle
Öylesine evlenip gelenek gibi çocuk yapanları anlamıyorum sanki evcil hayvan besliyecekler
Tabikide. Bir insan binlerce hayat demek.
Tabii ki de öyle nesiller değişiyor ona göre
Doğrru bu yüzden gelişemiyoruz
1 tane olursa olur adi da defne
evet
Evet
Evet. Hayırlı Bayramlar 🌸💐
Abi sizi yıllardır çok severim ya buradan olmanıza sevindim 6 7 yıl önce
🤣🤣 Abi dediysem abidir. 6 7 yıl önce bir konuda yardım etmişti yıllar sonra burada görünce şaşırdım. Tanımam, etmem bilmem, görmedim, duymadım. Anonim bir abi yani ismen abi
Tamam ama abartmayın bayram şimdi saygısızlığın lüzumu yok. Reelde arkadaşım var zaten
Evet
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?