Hepimiz aslında geleceğin bireylerini yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz bu bireyler de bir toplumu oluşturuyor. O yüzden bu büyük bir sorumluluk. İlerde çocuğumuzun yapacağı her hareketin bir nevi sorumlusu biziz. Vicdanlı, çalışkan, sevgi dolu iyi insanlar yetiştirirsek dünya daha iyi bir yer haline gelir. Bu yüzden aslında evlat yetiştirmek bir sanattır diyebiliriz.
Tabii ki. Çocuk bakmayı ortanca yetiştirmek gibi görenler yüzünden ortalık bizim hep yargıladığımız insanlarla dolu.
Bence her insan önce kendi psikolojisini öğrenmeli. Kendimizdeki eksiklikleri, fazlalıkları öğrenmeden çocuğa sağlıklı bir gelecek verebileceğimizi düşünmüyorum. Ailemizden gördüğümüz her şeyin iyi etkileri olmadığını da anlamalıyız artık.
Kesinlikle. Aklı ve vicdanı hür kendinden emin alçak gönüllü empati duygusu gelişmiş harika bir erkek çocuğu yetiştirdim maalesef taşralıların akran zorbalığına uğruyor önüne geçtim neyse ki. Keşke bazı ebeveynler de sadece doğurmak için doğurmasa sonra ceremesini başkaları çekiyor
Unutmayın, herkes çocuğunu her çocuktan üstün görür. bu sebeple prens veya prenses gibi büyütülür. sizde lütfen çocuğunuzu her çocuktan üstün görmeyin. aksi taktirde çocuğunuzun geleceğinde hayal kırıklıkları yaşatırsınız.
Hayır olmaz... çocuk bunu bilecek.. siz çocuğunuzu herkesten üstün görürseniz narsist olma ihtimali var. seninle gurur duyuyorum demek çocuğu narsist yapmaz. Sadece prens ve prenses gibi yetiştirmemek gerekiyor. merhamet, vicdan bir çocukta değişebilir en büyük değişimde anne ve babanın genlerine göre değişir.
çocukları güzel hareketlerine taktir edip kötü hakaretlerine uyarmak şart.. çocuk o zaman anlar iyi veya kötüyü. bu sebeple iyi şeyleri belli etmenizi tavsiye ederim.
Benim ne çocukluğum ne de gençlik yıllarımda babamla hiç iletişimim olmadı. Bugün biri 20, diğeri 12 yaşında iki oğlum var ve onlarla arkadaş gibiyim. Bu da iyi evlat yetiştirmenin birinci kuralıdır. Çocuklarınla iletişim kanalların açık olacak ve onlara özgüven aşılayacaksın. Ben her zaman yanındayım mesajını vereceksin.
Sanat olmasa herkes çocuk büyütmeyi becerirdi. Ama resmen sanat. Çocuk büyüyünce katil de olabiliyor, doktor da. Tamamen anne babanın eseri
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çocuk gelişim kitapları okuyorum ve sürekli araştırıyorum oğlumu düzgün bir şekilde yetiştirmek için ve evet bence sanattır ve bunu herkes yapamıyor. Onun dışında aklıma yatmayan hiç bir şeyi yapmıyor ve yaptırmıyorum, kim olursa olsun
Gerçek bir sanattır. Ama başarıyor muyuz? Emin değilim. Bazı durumlar fıtrat meselesidir. Zira aslolan eğitimdir. (beşeri ve ahlaki) Bizde ise öğretim hep ön plandadır. (ezberci pozitivizm) Hata burada başlıyor.