Ne diyorsunuz? Siz nasıl çocuklarınızı yetistirirdiniz?

Çocuğa ilk öğretilmesi gereken merhamet ve ahlaktır bence. Ama iyi bir çocuk yetiştirmek için önce kendimizi iyi yetiştirmemiz gerek. Çünkü çocuklar herşeyi bizden öğrenir. Söylediklerimizden çok davranışlarımızı benimser. İyi bir evlat yetiştirmek için iyi bir anne baba olmak gerekir.
Merhamet ahlak dürüst naZik kibar ve görgülü yetişmeli. ayrıca kadın ve hayvanlara karşı merhametli olmalı. Her insanı sevmeli. Egolu olmamalı. ilerde zengin olursa arkadaşını ailesini unutmamalı. Sadık olmalıdır
Cevap
6Cevap
Güzel demiş.. ama çocuk yetiştirmek çok karmaşık çok zor ve yaşanmadan şöyle yaparım böyle ederim denilecek bir şey değil karşındaki robot değil programlayamiyorsun bir insanı yetiştirmenin ilk yolu kendini yetiştirmiş olmak ve bu malesef tek kişi ile sınırlı değil diğer ebeveynin de kendini yetiştirmiş olması lazım sonrasında da her an bir çok kaynaktan yardım almak ki ben bu kaynakların da tükendiği çaresiz kalındığı çocuklar biliyorum.. düzgün çocuk yetiştiren herkese çok saygı duyuyorum en başta beni yetiştiren annem ve babama :)
Çocuk yetiştirmek çok zor görülür oysa ki ebeveynler olarak kendinizi nasıl yetiştirirseniz çocuk da size benzeyecektir aslında. Öncelikle kendi davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekir. Benim için de çocuk yetiştirmekteki en önemli kriter vicdandır. Vicdan sahibi olmak en önemli değerlerden biri ve tabii ki her şeyi güzelleştirecek olan sevgi. Sevgiyle yetiştirilen bir çocuk başkalarına sevgi göstermeyi öğrenecek her şeyden önce kendine güvenen bir birey olacaktır.
Empati duygusu olan insanlara güvenmemesi gerektiğini bu dünyada iyiliğin yanında kötülüğünde olduğunu bilen iyi saygılı çevrenin farkında olan çocuklar yetiştirmek gerek
bencil değil karşısındakinin duygularına önem veren bir çocuk yetiştirmek isterdim. Ailesin vatanına milletine bağlı bir çocuk.
İyi , vatana millete faydalı, imanını bilen , karşı cinsi eşya niyetinde kullanmamalı , saygılı vs bunu yazsam sayfalar sürer
Atatürk bolbol anlatılmalı
Satranç yüzme gibi spor teşvik edilmeli
Kesinlikle merhametli, kimsenin mükemmel olmasına gerek yok
Mekanı cennet olsun çok severdim Doğan Cüceloğlu' nu. Dediği şeyde her zamanki gibi çok haklı
Merhametli vicdan sahibi.
Sevgiyi ailede öğreniyor cocuk gerçekten
Yaaaaa benim çocuğum olucak dimiiiii
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller
merhametli..
çok güzel anlatmış..
Rahmetli söylenmiş zaten
Aynen merhametli olan
merhametli..
En basinda vicdanlı
nasııı
herşey önce edepli.