Hemşireyim, kamuda çalışıyorum ve hamileyim 11 haftalık. Bugün 8 saat çalıştım ama 16 saatlik işi 8 saate sığdırdım resmen. Öğle yemeği bile yiyemedim maalesef. Ve mutsuzum ne yapmalıyım?
3 ay
Merhaba, sağlık sektöründe maalesef klasik bir durum bu, mesai saatin kaç olursa olsun, yapılması gereken işleri yapman gerekir, herkes mola verebilir ama sağlık çalışanları veremez, insanlara göre kendi sağlıkları herkesten daha değerlidir. Mutsuz olma nedenin iş ortamın mı, gebeliğin mi, evliliğin mi?
İşi bırak dememizi mı istiyorsun. Bebeğin ve senin için hamileyken aç gezmen sağlıklı değil bunu sende biliyorsun. Eşinin işi evinizi geçindirmeye yetecekse işten ayrilabilirsin ama bunu biz dedik diye değil gerçekten eminsen yapman lazım. Doğumun ne kadar masraflı olacağını sonrasında da çocukla birlikte masrafın artacağını söyleyeyim
Canım öncelikle kocaman sarılmak isterim 🤍 11 haftalık hamileyken o tempoyu kaldırmaya çalışmak gerçekten çok zor. Sen artık sadece kendinden değil, minik kalbinden de sorumlusun 🤰🏻 Böyle yoğunlukta mutlaka sorumlu hemşirenle ya da idareyle konuş, yasal haklarını hatırla. Aç kalmak, dinlenememek normal değil. Unutma, mutlu anne güçlü bebektir; pil bitince süper kahramanlar bile mola verir 💕
Konuştum ama maalesef gelecek aya 44 saat mesaim var mesela
Cevap
8Cevap
İşten çıkıp rahat rahat büyütmeye bakmalısın bebeği
İşten çıkmak mi devletteyim
Evet memnun değilsen çıkman gerekli doğal olarak. Daha temiz ve rahat bir iş bakabilirsin ileride. Hamilesin üstelik bir süre sonra aşırı zorlanacaksın.
Olur zaman zaman ücretsiz izin alabilirsin
16 saate sığdırmasaydın
Niye mutsuzsun ki eşin nerde
Yıllık izin alıp kafayı formatlamalısın.
Neden mutsuz
Hastane değiştir yâda kurum
Napmayi düşünüyorsun peki
Ufak bir şehre taşın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?