O çocuk benim çocuğum ise bir şey dememe gerek kalmaz şayet aklımdaki gerçekleşirse..
Eğer o çocuk benim çocuğum değil ise ve benim izimden gelmek istiyor ise, ona benim ile konuşmaktan çekinmemesi gerektiğini söylerim. Her derdin çaresi olduğunu, ona destek olduğumu ve güçlü olduğunuda eklerim. Çocukların bunlara duymaya ihtiyacı var, henüz dünyayı tanımamış bir vaziyette kendi hallerine bırakmak içimden gelmiyor zira dünyada tek değiliz..
Toplamında, benim ile aynı şeyleri yaşamalarını istemem. Kendi hikayelerinin baş kahramanı olsunlar 🧚♀️
Evet konuşmaktan çok çekinirler çocuklar , yetişkinlerin düşünsel hallerininin dışarı yansımasını gördükleri icin olsa gerek... Evet kendi halinde dünyayı tanımadan yaşaması artıları olsada... Topluluk içinde iken savunmasız bir duruma düşebilir...
Bir şeyler diyorum ama bu şeyler onların yönünü belirlemek amacı gütmüyor. Sadece böyle bir şey var bilgin olsun bağlamında oluyor.
Farkında olmalarını sağlıyorum ve çekiliyorum. Benim izimden gelmek isterlerse bu onların tercihi oluyor, olacak 🤩
Benim yaşadıklarımı yaşamalarını istemem hiç gereği yok. Beni empati yaparak da anlayabilirler. Her gelen yeni nesil daha zeki ve akıllı olacak şekilde geliyor. Güncellenerek geliyorlar 😂
1
7 Yorumla
Soran
3 ay
Anlamaya çalışıyorum kuzen. : )
E bu belkide en doğru olanı sonucta onlara seçim hakkı sunmak belki de kafalarında bir yol çizmenin ilk başlangıcı olcak... İyi yapıyorsunki kuzen.
Kesinlikle.. en azından ben yaptım benim tercihimdi der büyüyünce tercih yapacaksa...
Ooo güncelleme evet bazen şaşırtıyorlar ... Eheheh
Resim yapmayı seviyorlar çocuklar. Küçüğüm bana bir üçgen çizdirdi. Kağıdın köşesine küçük bir üçgen yaptım. Mutfakda işim vardı. 5 dk sonra resmi göstermeye geldi. Kendisi benim yapamadığım kadar güzel bir daire çizmiş, köşeleri sivri olmayan bir de kare yapmış. Kağıdı da ortalamış. Şekillerin etrafına yollar yapmış. Hepsi de rengarenkdi. Gözlerime inanamadım görünce 🤩
Aklımızın almadığı noktanın ilerisinde sonraki nesil var bence net 🥳
Resim yapmayı severler çocuklar küçükken , zamanı aşan zihni ve hayali ile 2 boyutlu bir kağıda aktarma isteği ve sonra bunu geliştirmesi.. ön yargı ve kırgınlık olmadan bunu göstterebileceği birinin varlığı ona güzel gelir...
Fotoğraf çekilmeyi de çok seviyor. Ben de çekmeyi seviyorum zaten tam takım olduk 😀 20 parmağında 20 marifet var onun 🤩 Ne olacağını ben de kestiremiyorum yanisi ehehe Ne olursa olsun iyi ve mutlu olsun gerisi onun bileceği iş.
Tabi ki onu yetiştirecek olan benim. Sükunetle yetiştirmek sağlıklı olmaz. Hatalarımdan aldığım dersleri eğlenceli şekilde anlatır, kendi yolunu bulmasına yardım ederim. Yalnız lafta kalmaz hayatında da seçimler yapabilmesini ve bunların sorumluluğunu taşımasını sağlarım
Cevabım Hayır olurdu. Çünkü bire bir aynı yollardan geçmesini istemem ama o yollardan aldığım gücü, sabrı ve sevgiyi miras bırakmak isterim. Hayatımda düştüğüm yerler bana anneliği öğretti 💛👩👧👦 O kendi hikâyesini yazsın ama arkasında dağ gibi durduğumu bilsin. Sonuçta hayat uzun, anne yüreği maraton koşucusu 🫶