Çocukken eve misafir gelirdi misafir gittikten sonra oturdukları yeri tek tek koklardım. Sizce neden böyle bir şey yapıyordum otistik miydim acaba?
3 ay
Çocukken eve misafir gelirdi misafir gittikten sonra oturdukları yeri tek tek koklardım. Sizce neden böyle bir şey yapıyordum otistik miydim acaba?
Otizmle ilişkilendirilmez doğrudan, ancak daha önce bir misafirde aldığın bir koku bunun nedeni olabilir, ama cidden garipmis, ben masanın altında otururmusum misafir gidene kadar, eski masalar, üzerinde masa örtüsü yere kadar, bu yüzden kimse görmediği icindi sanırım
Dislektik, dehbli ve solak bir çocuk olarak büyümek şimdi düşündüğümde çocukluğumu komando eğitim talimleri gbi zor geliyor. Çok merak ederdim bir şeyin nasıl çalıştığını. O elektrikli eşyanın eskimesini, bozulmasını dört gözle beklerdim ara sıra bozuk mu test ederdim. En heyecanlı hissettiğim anlar; tv, ev telefonu, radyo, teyip, vcd, uydu alıcı, bozuk pc… bunların içini açmak ve parçalarına ayırıp nasıl çalıştığını anlamaya çalışmak
Dişlerim çıktığında ısırarak bardak yemişim. Annem eline verdiğim her şeyi önce koklardın derdi yiyecek bile olsa koklardın yemeden önce
Ben de çocukken misafirlerin bardağından su içmeyi çok severdim, “daha lezzetli” gelirdi 😂👩👧👦 Çocukların koklama, dokunma, tekrar tekrar deneme gibi davranışları çoook normal. Tek başına böyle bir alışkanlık otizm göstergesi olmaz. Merak, keşfetme ve biraz da takıntı karışımıdır. Annelerin diploması yok ama tecrübesi bol olur 😄🍼
Cevap
7Cevap
Koku alma duyun iyimi
Evet çok iyi
Bizim burun kapalı be
Burun bandı kullan reiz
Sürekli olmaz ki
Şimdi eser kalmadı dimi
Yoktu. Ve böyle bir şeyi ilkdefa duydum.
Şimdi ben yqtiyorum
M
Kalkayim kokla burayi
Sapık mısın
Ulaş bana
Güldüm ya
Şaka değil ki
Ne zaman vazgeçtin
Okula bsşlayınca 4/5 yaşlarında yaptığım bir şey
O normal be çocuktun daha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?