Beni evlatlık verip hiç aramayan babama babalık ve nafaka davası açabilir miyim?

28 yaşındayım. Size meseleyı kısaca anlatayım;Annem ve babam ben ve ıkız kardeşim doğunca boşanıyor. Annemin babası'da bizi ve diğer ablalarımı kabul etmiyor sonra annemı baska adama verıyor.

babam da beni ve ıkızımi soyadına almıyor. Yenı bır kadınla evleniyor babam. Dıger kardeslerımide babamın kardeşi yanı amcam büyütüyor.

benı de ılerde basıma bela olmasın diye mi nedense artık felan yeni kayınbabasının soyadına veriyor. Sonra kayinbabasi da benı şehrimizdeki bır ılceye bır adama evlatlık olarak parayla satıyor. Uvey anne babam cok ıyıydı ama uvey babam erken vefat etti uvey annemin de psikolojik sıkıntılsrı vardı, kaza geçirdi bacakları parçalandı. Evımız harabe gıbı tabı anneme baktım 3-4 sene sonra annemde vefat etti. Vefat etmeden tabı evlatlık olduğumu öğrenmiştim.

Sonra mahkemeler vs. Oz ailemi tanıyan birilerinın yardımıyla oz ailemin kardeşlerimı buldum 6 sene önce.

ama eskisi gıbı bır arada olamıyoruz anneme suç bulmuyorum...

Neyse ben babama babalık davası açmak istiyorum. Babam sonradan olan yenj esınden olan çocuklarına bu kadar ıyıyken benden ne istediler bilmiyorum. Ben hala büyüdüğüm ilçede yaşıyorum çalışıyorum evın ısım var param ama mutlu değilim. Hem üvey annemle yaşadığımız zorluklara hem onu kaybetme acısına hemde bütün olanlara açıkçası katlanamıyorum.

oz annem ve kardeşlerimle sık sık telefonda görüşürüz annem özellikle çok arar beni ama babam hala birgün bıle kapımı çalmadı. Şuanki karısı da benle görüşmesini istemiyor.

babam evımın yolunu bole bilmez. Tırcı benim babam , seyahatlerde burdan çok geçer ama hiç uğramaz bana.

çok beddua ediyorum ona ama benden çaldıklarınında cezasını ceksin ıstiyorum.

Beni evlatlık verip hiç aramayan babama babalık ve nafaka davası açabilir miyim?