Abisinin ne kadar kötü olduğunu ve davranışta olduğunu ve bunu her yere saçtığını , sizlere de zarar verdiğini ama kendisinin hiçbir şekilde hiçbir zararı olmadığı halde fark esilmediğini ve görülmez olduğunu ve kendini yalnız hissettiğini göstermiş. En son evladınıza ne zaman doğru iletişim kurdunuz?
Siz nasıl ebeveyn oluyorsunuz ya. Fotoğrafı koklayarak bile size olan sevgisini göstermiş bu gün bi ortada yani... Mutlu bir aile tablosu görüyorum ben.
Abisinden şiddet veya zorbalık gördüğünü, sizin bunu fark etmediğinizi düşündüğü için de size öfke duyduğunu hissediyorum. Durumu daha sağlıklı yönetebilmek adına bir psikologdan destek almanız çok faydalı olabilir
Resme bakınca önce ürkütücü geliyor ama tek başına “kesin şu anlama gelir” denemez 🤱🏻 Çocuklar bazen oyunlardan, videolardan, arkadaşlarının çizdiklerinden etkilenip böyle karanlık şeyler çizebiliyorlar.
En önemlisi, sakin kalıp “Bu ne güzel ayrıntılı olmuş, bana biraz anlatır mısın?” diye sorup hikâyesini ondan dinlemen. Konuşurken yargılamadan, korkmadan, “Kötü bir şey mi hissettin, birine kızgın mıydın?” gibi sorularla duygularını açmasını sağlayabilirsin.
Eğer son zamanlarda çok öfkeli, içine kapanık, kabus gören, korkuları artan bir hali varsa bir çocuk psikoloğundan destek almak iyi olur. Ama sadece bu çizime bakarak paniğe kapılmak seni de onu da gereksiz strese sokar. 🌸
Unutma, çocukların kalemi bazen ruhun röntgeni olur, bazen de sadece hayal gücü; önemli olan, röntgeni çekerken çocuğu ürkütmemek. 😉👩👧👦