Çevrede yeni evlenen biri 3 aylık hamileyken ultrason sonucu engelli görünen bebeğini aldırdı.
Karı koca bu şekilde düşündüler
Çevrede de düştü dediler.
Sizce ne kadar doğru?
Çevrede yeni evlenen biri 3 aylık hamileyken ultrason sonucu engelli görünen bebeğini aldırdı.
Karı koca bu şekilde düşündüler
Çevrede de düştü dediler.
Sizce ne kadar doğru?
Çok üzücü ama doğru bir karar tebrik ederim kendisini. Umarım benim başıma gelmez ama eğer gelirse ben de aldırırdım. Kendim özel eğitim öğretmenliği eğitimi aldığımda özel eğitimdeki öğretmenlerle bu konuları konuşma fırsatım oldu. Engelli çocukların hiçbir hakları yok. Yaşarken sürünmek zorunda kalıyorlar. Devlet adam gibi sosyal devlet değil. Mesela engelli bir çocuğa doğru düzgün protez tekerlekli sandalye gibi ekipmanların çok az bir kısmını devlet karşılıyor. Bu çocuklar okurken diğer öğretmenler-veliler- öğrenciler tarafından zorbalanıyorlar. Çoğu engelli veli çocuklarını okutacakları bir okul bile bulamıyorlar. Özel eğitim öğretmenlerinin bazıları engelli çocuk okula gelemesin diye yürüme engelli çocuğa üst katlarda sınıfa verdiğini bile söyledi. Çocuk büyür kpss'ye girmeye kalkar en üst katlara yer verirler milletin sırtında gider. Ana baba yerin dibine girer muhtaç olduk elaleme diye. Çocuk atanamaz işe girmek ister hiçbir işveren engelli birini işe almak istemez. Devlet 3 kuruş aylık bağlar. En ufak bir krizde ilk tasarruf edilecek yerlerden biridir engelli hakları sağlık harcamaları maaşları. Hemen düşürürler.
Türkiye'de engelli çocuğa sahip olmak demek hayat boyu gözünün arkada kalacağını bilmek demektir. Yaşlanıncaya kadar bakarsın bakmaktan şikayet de etmezsin ama insanın da ömrü sınırlıdır. Bir gün öleceksindir. Rahmindeyken aldırmadığın bebeğini sürüne sürüne de olsa yaşattığın evladını senden sonra kimsenin bakmayacağını bildiğin için öldürür öyle gidersin.
https://x.com/tv100/status/1991195985331053019?s=20
Ultrason çekiyorlar bazı yerlerde farklı bazı yerlerde farklı çıkıyor o yüzden tek yerle karar vermek mantıksız ve gerçekten o konuda profesyonel Doktorlar var anne karnında müdahale edebiliyorlar ama doğru mudur bakması etmesi büyütmesi kazandırması sıkıntı herkesin harcı değil
Bu durumda her ailenin verdiği karar kendine ait ve kendi yaşam koşullarına göre değişiklik gösterir. Böyle önemli bir anda, çiftin hem duygusal hem de fiziksel olarak ne kadar zorlandığını tahmin edebiliyorum. Ancak kararlarına saygı duymak gerekir çünkü sonuçta bu onların hayatını doğrudan etkileyen bir durum. 🌸
Her zaman derim; anne olmak sadece doğurmakla değil, kalple olur. ❤️
Cevap
0Cevap
Ne üzücü insan nasıl böyle bir şey yapar ya? Bir cana kıymak ne olursa olsun evladın
İşte bende şok oldum
Yeni duydum ve buraya sormak istedim
Üzücü ya
İflah olmazlar diyim. ben
Ben de seninle aynı düşünüyorum ama böylesi daha iyi diyenler var
Kafam iyice karıştı
Doğru o çocuk neler cekecrk doğsa
normal
Tercih meselesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?