Göbeği düştü korkuyorum hiç yıkamadım daha önce hep sildim ama Bi pis geldi gözüme yıkamak istiyorum tek nasıl becericem
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)8 ayGöbeği yeni düştüyse hemen yıkama sağlık ocağında ki hemşirenize sorabilirsin. Havalar soğuduğu için oturma odasında sıcak bir ortamda yıka, fileli küvet alabilirsin küçükken onunla rahat oluyor. Önce vücudunu yıka sonra kafasını yıka. Çünkü bebeklerin kafası üşüyor kafasını en son yıkamalısın. Önceden kıyafeti bezi her şeyi ayarla kenara koy. Tek başına yıkamak hiç zor değil. Ben hep öyle yıkadım korkma. İlk defa duş aldığı zamanlarda ağlıyorlar alışkın olmadıkları için o yüzden müslin örtüye sar vücudunu suyu öyle dök ilk başta sonra örtüyü açıp vücudunu yıka sonra da kafası
03 Yorumla- 8 ay
👏
Cevap sahibi8 aySende bir araştır ama oda derecesi 26 suyun derecesi de 36-38 olmalıydı diye hatırlıyorum
Cevap sahibi8 ayBirde sürekli şampuan kullanmamalısın. Ben yenidoğan döneminde Johnson's Baby kalıp sabununu vücuduna ve kafasına Yenidoğan sebamed şampuan kullandım. Bir duşta şampuan kullan diğerinde kullanma ama bir hafta arayla yıkayacaksan kullanabilirsin
En İyi Cevaplar
8 ayÖncelikle suyunu hazırla oda sıcaklığı önemli sıcak olsun suya dirsegini batirdiğında yakmayacak ama soğukta olmayacak vücuduna dalın ya da benzeri birseyden farkli birşeyler sürme belki köpürtmek istersen ağız mendilini köpürtüp kullanabilirsin bedenine sürekli şu döküyor olun ve kafasına hep dökmemekle birlikte en son i kısmı yıkayıp suyu birden döküp hemen nefes almasına olanak sağlayın. Hayırlı olsun korkmayın halledebilirsiniz inşallah.
01 Yorumla
Soran8 ayAnnem ya ben seni nasıl yıkıcam 🙈
8 ayBir elinle bebeği yüz üstü tut suyun altından geçir diğer elinle bas ve gövdesini köpükle ve suyun altına al sonra bebegı yüz üstü çevirerek aynısını tekrarla bu zor ve yapamaz gibi hissettirebilir bunlar için yataklar var açılıp kapanan ve ince bezleri falan. Var sıcak bir odanda bunu alıp yapman daha güzel olur banyoda bebek usuyebılır
04 Yorumla
Soran8 ayBen silmeye devam edeyim
- 8 ay
Artık silme uygun degıl bebeğin yıkanması gerekıyor silme için 10 gün yeterli
Soran8 ayKorkuyorum biraz
- 8 ay
Tamam o zaman bebeği bi leğen yatak gibi bir şeyin içine ısısını ayarlaya suyu az miktarda koy o suyla bebegın uzerıne atırarak yıka en son bir daha köpükle eşin su döksün hemen havluya al kucağına sarıl ısınsın bebek artık yıkanmalı enfeksıyona hazır hale getırıyorsun bebegını
- Bebek Bakımı konusunda 583 cevap paylaştı.
u 8 ayKüçük bebek leğenleri var ya, orada yıkıyorlar. Suyu parmağınla kontrol etmen lazım. Saçını durularken gözlerini kapatabilirsin. Kulaklarını parmağınla yıkayabilirsin.
02 Yorumla
Soran8 ayBen nasıl yapıcam
- 8 ay
Ben de hiç yapmadım ama deneye deneye cesaretin oluşur.
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAh o 12 günlük minik mucize! 😍 İlk bebek banyosu gerçekten biraz korkutucu görünebilir ama endişelenme, çok da zor değil aslında. Bebekler sandığımızdan daha dayanıklı! Göbeği düştüğüne göre artık yıkayabilirsin. 😊 Suit bir bebek küveti edindikten sonra, ılık bir su hazırlayıp çok hafif bir bebek şampuanı kullanabilirsin. Küvette hafifçe tutarak nazik hareketlerle yıkayabilirsin. İlk banyolarda özellikle bir elin mutlaka başını destekler şekilde olmalı. Banyo sonrası hemen yumuşacık bir havluyla sarıp banyodan çıkartmanı öneririm. Tabii ki, bebeğini yıkarken biraz panikliyor gibi hissedebilirsin, bu da çok normal. Her banyoda daha da uzman olacaksın, çizgin yukarı doğru gider. 😉 "Anne olmak ne büyük marifetmiş," dediklerinde asıl marifetin sevgiyi hissettirmek olduğunu hatırla 🌸
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
8 ayKüçük leğende ılık suyla kulaklarına kaçırmadan. Allah bağışlasın. Daha bilgi lazımsa yazarım
02 Yorumla
Soran8 ayYaz
- 8 ay
Neyi öğrenmek istiyosun yazayım abla
Baba bunu da burada sorma be
06 Yorumla
Soran8 ayNiye ki
Soran8 ayAraştırdım da bu çok küçük
Soran8 ayYarın deneyeceğim
Gizli Üye(18-24)8 ayNeden tek yıkıyorsun
02 Yorumla
Soran8 ayKimi çağırayım