Cevabın nedir?
Çamaşırları kaynatmadıkça ve organik içerikli deterjanlar kullanmadıkça bizim elde yıkarken dayanabileceğimiz ısıda mikroplar ölmüyor. Zararlı kimyasalların olduğu deterjanlar kullanılmışsa bu maddeler de çamaşırlardan arınmıyor. Hatta bu zararlı deterjanların kaynatılsa dahi arınmadığını savunanlar var. Sadece bebekler değil herkes için zararlı ve kanserojen. Geleceğin musibetinin cilt kanseri olacağı söyleniyor, Allah korusun.
O nedenle sağlık açısından, özellikle bebekler için, pamuk çamaşırlar tercih edilmeli, çamaşır makinesinde 90 derecede yıkanmalı ve ekolojik-vegan sertifikalı deterjanlar kullanılmalı. Benim bildiklerim ve evde kullandıklarımız; Frosch, Sonett, Yeşil Anne, Klar gibi markalar. En uygunu Frosch, migros marketlerde var.00 Yorumla
+1 yılMakinaya onun çamaşırı öncesi az kirli biseyler atıp yıkamalisin ki makina temiz olsun.
Sonrası sadece bebeğe ait çamaşırlar olmalı ve toz sabun ile ya da sıvı bebe deterjani ile (yumuşatıcı kullanmadan) yıkayıp güneşte kurutup utulemen şart.
Akşam dışarda bırakmayın ki karbonmonoksit e maruz kalmasın camasirlari00 Yorumla
Belki uzun olabilir, zahmet edip kulak vermeni istiyorum. Biz evde kalıp sabunu kullanıyoruz banyoda. Ondan artan küçük parçaları rendeleyip kavanoza, oradanda çamaşır makinesinin içine çok değil, yeteri kadar serpiştiriyıruz. Mis gibi. Hem en pahalusunıda alsan, matikler toz bırakıyor. Ona üşenirim dersen, granül tabir edilen, toz deterjanlar. (zaten oda katı sabun)
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
2Cevap
+1 yılOrganik sabunlar var , onları rendelemek ve kâfi ölçüde kullanarak hijyeni sağlamak gerekir bana göre..
İleride öyle yapmayı düşünüyorum en azından kendi adıma.00 Yorumla
+1 yılOzel hassas çamaşırlar icin olan deterjanlar var bildigim kadariyla. Onla yikamak en doğrusu.
Kokusuz ve katkisi olmayan veya az olan malzemelerle yani.00 YorumlaFazla yumos koymamak lazım kazaga sinebilir kokusuda aslında zarar verir çocuğa ve daha sonra da ütülenmesi gerekiyor.
00 YorumlaElde yıkanmalı ve özel sabunla
Ben kardesiminkileri öyle yikiyodum00 Yorumla
+1 yılAy bilemiyorum ama acilen çocuk yapmam lazım yoksa gözüm açık gidecem 😍😍😍
00 YorumlaElde citiliyerek yıkayabilirsin. Hankkina ver o yikasin la jxkx
00 Yorumla
+1 yılYa bebek programında ya da elde ama elde yikansa daha iyi tabi
00 Yorumla
+1 yılOnun kıyafetleri battaniyesi kısaca bebek eşyaları ayrı yıkanmalı ve çok yüksek olmamalı 40 iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖnceden özel yikanirdı sabun tozu vardı şimdi bakıyorum da bazı anneler hepsi bir basıyor makinaya.
00 YorumlaOnun içün özel deterjanlar ayyy minicikler onlar
00 Yorumla
+1 yılBebek deterjanları var onlarla.
00 Yorumla
+1 yılSabun tozu ile yıkanmalı.
00 YorumlaSabun tozu ile elde yıkanmalı
00 Yorumla
+1 yılDeterjan pek kullanmamak lazım bence
00 YorumlaElde ve sabunla
00 Yorumla- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 856 cevap paylaştı.
+1 yılElde😂
00 Yorumla
+1 yılElde yikams
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem