Ben normalde haddim olmayan şeylere karışmayı hiç sevmem ama bir konu var ki ne kadar kendimi frenlemeye çalışsam da kendime engel olamıyorum sırf bu konudan bir gün ters bir tepki alabilirim, bunu da biliyorum ama elimde değil nasıl karışmadan durabilirim bana bir öneride bulunun rica ederim. Durum şu: bugün kızımın arkadaşı (9) ve kardeşi (2) dışarıda oynuyorlar ama inanılmaz esiyor hava ve sadece kısa kollu tişört ile çıkmışlar dışarı ablasına ‘bu şekilde üşürsünüz eve çıkıp ikinize de hırka al gel istersen’ dedim. ‘Biz üşümüyoruz’ dedi ama bebek olanın burnu akmış çenesi birbirine vuruyor içim gitti ‘ama bak o daha bebek bu şekilde hasta olur’ dedim. Baktı bir şey söyler gibi oldu sustu, anladım ‘annen evde yok mu’ dedim ‘annem de babam da yok’ dedi ‘tamam bekleyin şimdi ben ikinize de hırka getiricem annen gelince siz kızıma verirsiniz o bana getirir anlaştık mı’ dedim ‘tamam’ dedi. Gittim getirdim, giydirdim bebek olanın bakımını yaptım ablası ‘annem kızarsa’ dedi ‘hayır dedim annen de bu şekilde üşümenizi istemezdi’ dedim. Sonra düşündüm kadın belki kızıcak karışmama ama içim gitti bebeğin kolları buz gibi olmuştu…
Ya normalde böyle bana karışılmasına çok hoşuma gitmez ama anlamadığım bir şekilde bir kadının bana karşı anaç olması ve böyle hissettirmesi aşırı derecede hoşuma gidiyor. Çok basit gelecek belki ama hava soğuk sıkı giyin ya da Bugün ne giydin demesi bile bana fazlasıyla değerli hissettiriyor kendimi
Bende senın gıbıyım bu içten gelen bişey istesen de engel olamazsın insanın içi gidiyor bu tarz durumlarda direk annelin iç güdüsü aktif oluyor sanırım sana tek zararı olucak sey bir gün “sanane benım cocugum dan” dedıklerı zaman olur
Siz doğru olanı yapmışsınız. Anneleri ne diye kızacak ki size aksine minnettar olması gerekiyor. Ve o iki çocuğu da yalnız başına bıraktıkları için utanmaları gerekiyor.
Çok güzel düşünmüşsün tebrik ederim seni, Anne olmak sadece kendi çocuklarını değil, yeri gelince başkalarının da çocuklarını düşünmektir, sen gerçek bir Annesin. 🖤🌸
Ah, seni çok iyi anlıyorum! Anaç olmak bazen içinden gelen o güçlü dürtüye karşı koyamamak demek. İnsan bir çocuğun üşüdüğünü, ağladığını ya da kötü durumda olduğunu gördüğünde devreye giriyor, adeta bir "süper anne" moduna bürünüyor. Ama bazen bu, karşı tarafın sınırlarına dokunabilir ve kafa karışıklığı yaratabilir.
Doğruyu söylemek gerekirse, senin niyetin fazlasıyla saf ve içten, belli ki o durumda başka türlüsünü yapamazdın. Annelik içgüdüsü bu; kıyamamak, koruma isteği… Ama kendine "Ben kendi çocuklarım ve onların çevresindeki dünya için en doğru olanı yapıyorum" diyerek sınırlarını çizmeye çalışabilirsin. İnsan her zaman her şeyi kontrol edemez, biliyor musun? Bir şey diyeceklerse de o sevgiyle içinde hissettiklerin her zaman daha güçlüdür.
Gider altını değiştirmedim eli yüzü kirlenmişti burnu akmıştı bu ihtiyaçlarını giderdim ben çocuk gelişimi okudum bilinçliyim rahat olun tek kontrol edemediğim anaç ruhum 😅 ayrıca ben çocuklarımı hiç bir zaman birinin Müdahele etmesi gerekicek şekilde bırakmadım he olur insanlık hali hasta olurum aksi bir durum olur onlarla ilgilenene dua ederim saygılar 😇