Anaç olmanın zararları nelerdir?

Ben normalde haddim olmayan şeylere karışmayı hiç sevmem ama bir konu var ki ne kadar kendimi frenlemeye çalışsam da kendime engel olamıyorum sırf bu konudan bir gün ters bir tepki alabilirim, bunu da biliyorum ama elimde değil nasıl karışmadan durabilirim bana bir öneride bulunun rica ederim. Durum şu: bugün kızımın arkadaşı (9) ve kardeşi (2) dışarıda oynuyorlar ama inanılmaz esiyor hava ve sadece kısa kollu tişört ile çıkmışlar dışarı ablasına ‘bu şekilde üşürsünüz eve çıkıp ikinize de hırka al gel istersen’ dedim. ‘Biz üşümüyoruz’ dedi ama bebek olanın burnu akmış çenesi birbirine vuruyor içim gitti ‘ama bak o daha bebek bu şekilde hasta olur’ dedim. Baktı bir şey söyler gibi oldu sustu, anladım ‘annen evde yok mu’ dedim ‘annem de babam da yok’ dedi ‘tamam bekleyin şimdi ben ikinize de hırka getiricem annen gelince siz kızıma verirsiniz o bana getirir anlaştık mı’ dedim ‘tamam’ dedi. Gittim getirdim, giydirdim bebek olanın bakımını yaptım ablası ‘annem kızarsa’ dedi ‘hayır dedim annen de bu şekilde üşümenizi istemezdi’ dedim. Sonra düşündüm kadın belki kızıcak karışmama ama içim gitti bebeğin kolları buz gibi olmuştu…