Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 343 cevap paylaştı. Çocuk sahibi olmak için evlenmek şart değil ama bazı değerler açısından evlilik o bağı daha sağlam kılar. Çünkü mesele sadece bir çocuk dünyaya getirmek değil, ona sevgiyle büyüyebileceği bir düzen sunabilmektir. Evlilik, bazen o düzenin sembolüdür, bazen de sadece bir imzadır. Asıl olan sevginin, sorumluluğun ve güvenin varlığıdır. Kâğıt değil, o çocuğun gözlerinde gördüğü huzur belirler bir ailenin gerçekliğini.
11 Yorumla- 11 ay
Anladım
En İyi Cevaplar
11 ay"Çocuk sahibi olmak." tek başına çok manasız bir cümle. Köpek sahibimi olsam kararsızım hep bir tavuğum olsun da istemişimdir falan. Oyuncakları satılıyor bunların. Oradan belki bir şeyler tamamlanır ha. Duygusal boşluklar, yarım kalmış acılar falan. Karşılıksız sevgiyi bön bön bakan bir velette bulacağına inanırsın. Ağlar, s... çar, iki günde bezdirir be abi. Önemli olan aile olmaktır. Sevgiyi somutlaştırmak mı istiyorsun? Öyle bir şey yok. Garanti mi istiyorsun? Yok sorry. Eşşek gibi bilinmeze dalmak gerekiyor. Cesur olmak, erkek olmak falan lazım. Kadınlar için fark etmiyor. Sen neysen o oluyorlar. Mutlu mu olmak istiyorsun, o zaman başarman lazım. Hayat böyle işliyor. Hayallerinden uzaksan geçmiş olsun. Hayatı s.. klemiyorsan bir gün yaşlanacaksın. Yani çocuk zurnanın son deliği. Hak etmek gerek.
21 Yorumla- 11 ay
Orası öyle tabi
u 11 ayBenim için ➡ şart, çünkü çocuğun hukuksal olarak haklarını korumak 🔒 güvenceye almak zorundayım annesi olarak. Eğer nikahsız beraberlik düşünürsem, baba kabul etmezse, hukuksal olarak bir dayanak sunamam. Öte taraftan aşk'a sevdaya karşı değilim, ancak nikahsız dünya'ya gelen 📥 çocuk doğuran, çocuğunu ezdiren ebeveynlere karşıyım. Ahlaki açıdan da bana göre bir 1⃣ seçenek değil. 🤔❌
13 Yorumla- 11 ay
Aynen öyle
- 11 ay
✅Evet
- 11 ay
Eic için teşekkür ederim 🙏🪁🙂
Gizli Üye(25-29)11 ayEvet şart çünkü diğer türlü tabi evlat edinmediysen falan toplumda çok farklı bakarlar ama evlat edinirsen evlenmenin şart olucağını sanmıyorum ama evlat da edinsen çocuklar babaya ihtiyaç duyarlar.
11 Yorumla- 11 ay
Haklısın
Yapay Zeka Cevapladı
Çocuk sahibi olmak için evlilik aslında bir tercih meselesi. Evlilik, bazı insanlar için geleneksel bir çerçeve ve güven duygusu yaratırken, bazıları için bu zorunlu bir koşul değil. Önemli olan, çocuğa sevgi dolu ve sağlıklı bir ortam sunabilmek. ❤️
Hayat tercihlerle dolu, önemli olan gönlünün huzur bulduğu yolu seçmek, gerisinin teferruat olduğunu unutma! 😊00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
34Cevap
11 ayHangi ulkede yasarsan yasa cocuk sahibi olmak hayvan edinmeye benzemez. Bir babadan ve anneden ogrenilen, aile kavraminin kazandirdigi guven ve aidiyet duygusunu hicbir dis etken veremez. Bir cocuk, sadece sevgiyle degil, ayni zamanda sorumlulukla, sabirla ve rehberlikle buyur; bu da ancak insan iliskilerinin karmasik ama derin dogasinda ogrenilir. Bu konunun o kadar cok alt basligi var ki, uzerine dusunmeye basladiginda nereden baslayacagini sasirirsin…
11 Yorumla- 11 ay
Haklısın
11 ayÇocuk sahibi olmak fizyolojik bir eylem değil. Çocuk sahibi olmak sorumluk sahibi ve sevgi dolu olmayı gerektirir. Aksi durumunda sağlıksız ve nefret dolu bir toplum inşaa edilir. Anne ve baba güneş ile ay gibidir. Biri eksik olduğunda bireyleşmede sorunlar yaşanmakta.
11 Yorumla- 11 ay
Aynen öyle
11 ayBana göre evet şart.. çünkü çocuk benim annelik duygumu tatmin etmek için öylesine yaptığım bir eylem değil sorumluluk ona güzel bir aile ortamı ve düzen kurmadan yapmayı doğru bulmuyorum..
11 Yorumla- 11 ay
En iyisi
11 ayÇocuk sahibi olmak fizyolojik bir eylem değil. Çocuk sahibi olmak sorumluk sahibi ve sevgi dolu olmayı gerektirir. Aksi durumunda sağlıksız ve nefret dolu bir toplum inşaa edilir.
11 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle
11 ayİkisinide düşünmediğim için sorun yok. Evlilik hayalim yok, anne olma hayalim yok. ama olur ya ilerde çocuk istersem sperm bankası var ya da belki evlat edinirim. :d
13 Yorumla- 11 ay
Evlat edinmek evlenmeden olan bir şey değil
- 11 ay
O kısmını bilmiyorum net olarak. aman neyse sonuç olarak hiçbirini istemiyorum :d
- 11 ay
boş ver keyfine ba
11 aybu dünyaya çocuk getirmek büyük hata ama bir de bu soruyu görünce şaşırmadım değil!!! Kayseri yaşam düzenini bilen birisi olarak buna kesin karşı çıkılır da bana göre çoktaumurumda hani :D
13 Yorumla- 11 ay
Biz de mi kusurluyuz o halde
- 11 ay
zaten kusurulu olan bizleriz kardeşim, dünyayı kirleten biz, yöneticileri seçip ülkenin bu hale gelmesine sebep biz, bizden sonraki nesilleri düzgün yetiştiremeyen biz, al bakıyoruz haberlere 15 yaşında kız çocuğu öldürülmüş, videolar çekiyor o yaşta makyaj vs aile sahip çıkmıyor ya da çıkamıyor sonuç malum ortada, sanatçılarla ilgili haberler ön planda ki sanatçı değiller o başka neyse uzattım lafı kusuruma bakma
- 11 ay
Haklısın
11 ayEvlilik dışı çocuk yapmayı kafamdan bile geçirmem, bu düşünceyi yapan adamı da silerim, kimsenin sorumsuzluklarının sponsoru olamam.
21 Yorumla- 11 ay
Allah korusun
11 ayBence şart çünkü çocuğun aile kavramıyla büyümesi çok önemli
31 Yorumla- 11 ay
Aynen öyle
11 ayÇocukla okulda dalga geçtikleri zaman ne demeyi düşünüyorsun?
Akran zorbalığı diye bir şey duydun mu?
11 Yorumla- 11 ay
Doğru
11 ayHayır. Evlilik bir formalitedir, ebeveynlik ise bir sorumluluk. Çocuk için gereken şey imza değil, bilinçtir.
12 Yorumla- 11 ay
O bilinci bizim insanımız nikahta buluyor
- 11 ay
İşte o çok büyük bir kumar.
11 ayolan kişiye ama boş ver ne gerek var demesi kolay, mesela biz öyle diyoruz ama olmayanın içine dert olur.
11 Yorumla- 11 ay
Aynen
s 11 ayŞart değil ama toplumumuzun etik ve ahlak kurallarına aykırı bir durum.
11 Yorumla- 11 ay
Doğru
m 11 ayTeknik olarak evet ama evlat edinilebilmek mümkün
17 Yorumla- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
Evlat edinme evlilik olmazsa imkansız
- 11 ay
#nordun_gadasi , #BayGum niye inat ediyorsunuz https://ibb.co/1Jq1Nvy8 evli olmak şart değil diyorum
11 ayBir çocuğun hem anneye hem babaya ihtiyacı vardır.
11 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 990 cevap paylaştı.
11 ayBiyolojik olarak evet.
Manevi olarak hayır.
11 Yorumla- 11 ay
Anladım
Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,5b cevap paylaştı. eğer evlenmeden de evlatlık çocuk alınıyorsa bence şart değil
11 Yorumla- 11 ay
Olmaz öyle
11 ayEvet şart çünkü evlilik dışı çocuk sahibi olmak günahtır gadası
11 Yorumla- 11 ay
Doğrudur
Bu çoğrafya nuna hazır değil uzun bir sürede hazır olmaz gibi geliyo
11 Yorumla- 11 ay
Aynen
11 ayÇocuğum olsun diye evlenilmez gadası ama çocuk için evlilik şart 😁
11 Yorumla- 11 ay
Çocuk için evlilik olmazsa olmaz
11 ayEvet. Fakat herkes aynı inanç ve kültüre sahip olmadığı için ülkeye ve insanlarına göre değisiyor.
11 Yorumla- 11 ay
Aynen öyle
11 ayYani evet benle kızım babasının tüm mirasını yememiz için önce evlilik cüzdanı şart hahah
11 Yorumla- 11 ay
Tabii
11 ayEvet. İnsanlara güven olmaz çünkü. Ve her çocuğun hem anneden hem babadan alacak şeyleri vardır
15 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle 🙃
- 11 ay
İmalı söyledin sanki gadası
- 11 ay
Çok mu alınganız😂
- 11 ay
Yoooo Sordum sadeceee
- 11 ay
Peki
11 ayÇocuğun bir ailesi bir sigortası bir bağı olması için gereklidir.
11 Yorumla- 11 ay
Elbette yoksa işler karışır
E bir zahmet gadasi, ortalık yeterince p.. dolu zaten, orjinalleri de mi olsun?
11 Yorumla- 11 ay
Haklısın 😂
11 ayYa haci evlilik sözlesmesi yap bu kadar evlenmekten korkuyorsan :) türkiyede evlilik disi cocuk icin iyi düsünen cok az insan vardir maalesef :)
11 Yorumla- 11 ay
Haklısın 🙃
Gizli Üye(30-35)11 ayToplum baskısından çekinmeyene şart değil ama hukuki açıdan bir hak iddia etmek için gerekli
13 Yorumla- 11 ay
Miras bakımından şart
Cevap sahibi11 ayHukukiden kastım da oydu
- 11 ay
Anladım
11 ayHayır değil evlilik dışında 2 3 farklı yol daha var
10 YorumlaAnne-baba çocuğun başında olsun da adını ne koyarsan koy
10 YorumlaEvet şart diğer türlüsü bana ters
21 Yorumla- 11 ay
En güzeli
11 ayEvet şart gayri meşru bir çocuk istemem
21 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle
11 ayHayır Koruyucu aile olunabiliyor.
21 Yorumla- 11 ay
O başka
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,8b cevap paylaştı.
11 ayMüslüman bir ülkede şart
11 Yorumla- 11 ay
Aynen
11 ayHayır yabancılar evlenmeden yapıyorlar
12 Yorumla- 11 ay
Onlar başka
- 11 ay
Evet
11 ayŞart değil ama mahallede * olarak anılır
11 Yorumla- 11 ay
maalesef
11 ayBilmem birde abimi dene
11 Yorumla- 11 ay
Peki
11 ayAmerika’da yaşamıyorsan evet
11 Yorumla- 11 ay
Doğru
11 ayYani doğal olarak bu mümkün ama bizim kültürümüz de hoş karşılanmaz.
20 YorumlaÇocuğa babasız muamelesi görünmesi ve o**spu gözüyle bakılması zoruna gitmiyorsa yap çoçuk
10 Yorumlaİlk 5 yıl çocuk yapmamak lazım
31 Yorumla- 11 ay
Kişiler birbirini iyi tanımalı
11 ayNet şart.. :)
10 Yorumla
11 ayHatun ilik gibi be
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 907 cevap paylaştı. Bizde evette evlenmeden yapanlarda var
10 Yorumla
11 aySizde değil, bizde evet, GADASI 😉
10 Yorumla
11 ayEee tabi zina yapıp birey zina mi olsun
10 Yorumla
11 ayAynı düşüncede olursan hayır değil
11 Yorumla- 11 ay
Bulursan olacaktı pardon
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayArtık şart değil
21 Yorumla- 11 ay
Neden ki
11 ayTabi. Çocuk demek sorumluluk demek..
11 Yorumla- 11 ay
Aynen öyle
Bence şart olmalı.
11 Yorumla- 11 ay
Bencede
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 461 cevap paylaştı.
11 ayŞart tabi ki
11 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle
11 ayEvet sart
11 Yorumla- 11 ay
Bencede
11 ayEvet şart
20 Yorumla
11 ayEvet
20 Yorumla
11 ayEvet şart
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 327 cevap paylaştı. Evet şart
10 Yorumla
11 ayYani şart tabi ki
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 315 cevap paylaştı.
11 ayBence evet
10 Yorumla Bence şart
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 897 cevap paylaştı. Ee illaki
10 Yorumla
11 ayEvet şart
10 YorumlaE yani
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi