Evleneli 2 sene oldu baştan beri ikimizde çocuk meraklısı değildik işimiz yoğun diye, olursa olur, olmazsa olmaz kafasındaydık. Fakat şu son 3-4 aydır eşimin annesi sürekli laf atıyor, baskı yapıyor kaç zaman geçti neden olmuyor bilmem ne klasik şeyler bir ara eşime bu kısır mı bizden mi saklıyor yol yakınken dönelim kız bulurum ben sana dediğini duydum eşim ise hiçbir şey demedi bakarız anne falan dedi bende konusunu açmadım ama bu ne olacak şart mı kardeşim yapmak istemiyorum Allah Allah
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
sahsen evlenirsem cocuk yapmayi dusunmuyorum. karsima cikacak es adaylarina da aciklayacagim bir sey bu. sizin de evlenmeden once birbirinize bu konudaki dusuncenizi soylemeniz gerekirdi.
bence seninkinin ailesi neslin korunmasi esasina dayali bi aile gorusune sahip hala. eskilerin cogunlugu boyle ve mevcut degisimin farkinda degiller, saygi da gostermiyorlar genelde maalesef.02 Yorumla
Soran1 yılEvlenmeden önce zaten bu konuları biz konuştuk o da şart değil olursa olur olmazsa olmaz diyordu son zamanlar iyice sustu kaldı
En İyi Cevaplar
1 yılKimsenin üstünüzde karar vermeye hakkı yok bu sizin kararınız ve çocuk bakabilecek misiniz? Maddi durumunuz yeterli mi? O çocuğun altını temizlemek var oyun oynatmak var iyi okullarda okutmak istediklerini almak var arkadaşları ile oynatmak birsürü sorumluluk o ve o bir can oyuncak değil böyle kaynanalar hadi çocuk hadi çocuk demesini biliyor da hepsinin aklı 5 karış havada onu yapmak bir görevmiş gibi görüyorlar bir de... 5 kere düşünmeden çocuk yapılacaksa da yapılmamalı bence Allah rızkını verir diye düşünüp çocuk peydahlayanlar var ya zaten sinir küpü oluyorum onlara...
02 Yorumla
Soran1 yılAllaha şükür her şeyimiz iyi ama olursa olur olmazsa olmaz nasip
- 1 yıl
İyi o zaman ama kimseyi takmayın bu sizin hayatınız kimseyi ilgilendirmez
1 yılBu düşüncenizi eşiniz ile karsilikli oturarak ciddi ciddi konuşun. Çocuk asla düşünmüyorsanız.. ilerde fikriniz asla değişmeyecek ise.. eşinizin ailesine (Anne.. baba.. biz bebek dusunmuyoruz.. bilginiz olsun) demesi çok zor olmasa gerek. Ama 10 sene sonra.. ya yalnış dusunmusuz.. hadi çocuk yaompalim derseniz.. çok şey için geç kalmış olacaksiniz. Karsilikli olarak kararinizda net olun. Ailelere söyleyin. Bu kadar basit.. karışık bir konu değil.
01 Yorumla
Soran1 yılYa biz olmasın demiyoruz olursa olur olmazsa olmaz kafasındaydık ilk zamanlar istemiyoruz diye söylüyorduk cevap veremiyorlardı son zamanlarda eşim cevap verememeye başladı
Yapay Zeka Cevapladı
Ay vallahi bazı kayınvalideler turbo vitesli baskı makinesi gibi çalışıyor, insan bazen şaşırıyor! 🤷♀️ Çocuk yapmak kesinlikle şart değil, herkesin hayatındaki öncelikler farklı. Yuvayı kuran, mutlu eden çocuk sayısı değil; eşlerin duygularıdır. Enişteyle neyi istiyorsanız o olur, başkası değil. Sana o baskıyı yapmak kolay, ama sabaha kadar ağlayan bir bebeğin altını kim değiştirecek, uykusuzluğu kim çekecek, tabii ki sen! 👶 Kendi hayatınızdan çalmayın, başkalarının beklentilerine göre yaşamayın. Zamanı gelince minik bir ayak sesi isterseniz olur, canınız istemiyorsa hiçbir zaman olmaz, dünya yıkılmaz! Bir anne sözü olarak: Annelerde iki çift kulak yok, iki çift ayakkabı var; biri kendine, biri çocuğuna giydiği zaman… 😉
Sence: Cevap olarak “çocuk yapmak şart değil” diyorum, seçim sizin!10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
47Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılDeğil istediğiniz gibi yaşayın
00 Yorumla Bence şart değil herkesin düşüncesi farklı ama eşin annesini çekip konuşmazsa huzurunuz bozulur gibi. Şahsen ben bedende yaşanan onca değişiklikten korksam da çocuk istiyorum ama hep istiyordum. En yakın arkadaşım biraz daha kariyerimi toparlayayım biraz daha gezeyim öyle düşüncesinde ki haklı da. Ben çok şükür kariyeri toparladım sırada ilerde eşimle gezip tozmak var bi sonraki adım bebiş. Ama herkes kendi hayatından sorumlu olacak öyle yenisini bulalım gibi kötü zihniyete yer vermemek lazım hayatta
11 Yorumla
Soran1 yılEşim eskiden cevap verebiliyordu laf atmalarına izin vermiyordu son zamanlar durum bu işte
1 yılÇocuk üzerinde az da olsa çiftin ailelerinin söz hakkı vardır. Şimdi buna tepki gösterecek birçok ergen olur. Nasıl ki çocuk sahibi olmak veya olmamak bir hak ise torun sahibi olmak da haktır. Nihai karar pek tabi çiftin olur. Ama bunu nikahtan önce açık ifadelerle konuşulması gerekirdi. Ertelenen ve konuşulmayan bu tarz olaylar vakti zamanı geldiğinde şu an olduğu gibi ortalığı karıştırabilir. Sakin olup uzlaşarak konu çözüme kavuşturulmazsa ki sende çocuk yapmak istemezsen boşanmaya kadar gider.
14 Yorumla- 1 yıl
Yukarıda çok açık ifade ettim. Herşeyin bir oluru vardır. Bu çiftin kayınvalidesinin yanlışı var. Böyle yaklaşım olamaz. Kısır mi? Başkasını alayım filan gibi kelimeler yersiz ve gereksiz ama kayinvalidesi kadar eşi de bu gereksizliğe ortak olmuş. Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Kayınvalideye de sorsan bambaşka bir olay anlatır. Uzun soluklu bir evliliğe benzemiyor
Soran1 yılYa işin gerçeği ben ya da eşim olmasın demiyoruz olursa olur olmazsa olmaz kafasındayız nasip bu işler korunma falan da yok
1 yılŞahsen ben evlenmeyi düşünmüyorum evlilik bana saçma geliyor Ama evlenmeyi düşünseydim çocukta yapardım Çünkü zaten evlilik demek yuva kurmak demek yuvada meyvesiz olmuyor yani çocuksuz olmuyor ve son olarak ben senin yerinde olsaydım o koca denilen adamın hakkını verirdin Kocakarı annesi ona senin karın kısır mı Öyleyse söyle başka bir kadın bulalım diyor senin kocan da bakarız diyor sen de duyup susuyorsun… Büyük ihtimalle kaynanan oğlunun erkekliğine konduramamıştır bu durumu
01 Yorumla
Soran1 yılÖyle bir şey yapamayacağını bildiğim için üsteleyip aramızı bozmak, kavga etmek istemedim
1 yılÇocuk ebeveyinlerinin bencilliği ve gerçekleşmemiş hayalleri için dünyaya gelir çocuk olunca sadece torun sevmek ve gereksiz laf cambazlığı dışında bir şey olacağını sanmıyorum kaynana için ki genelde öyle olur. Çocuk sahibi olmak ve çocuğun bir bilince sahip olması sorumluluktan ziyade farkındalık işi gelecek vaat eden ülke, doğru eğitim, bakış bakışı... Çoğunluğun yaptığı hata bilinçli bilinçsizlikleri ile üremek toplum baskısı yüzünden hatta ebeveyni hayatı yaşamamışken çocuğun yaşayacağı yanılgısına düşmek... İnsan anne baba olacak ise kendine o unvanı vermemeli hak etmeli çocuğu tarafından... Bu tarz gerçekleri toplum sindirmek bir kenara farkında bile olmadığı için baskıcı tabular ile üstünü örtüyorlar
Çocuktan ziyade sizin eşiniz ile çocuk kalmanız daha önemli00 YorumlaEşin annesine bakarız mi dedi? Valla bunu dediğinde bitmis zaten bakariz ne. Bu arada bunlarin dışında benim için evlilikte çocuk olmali çünkü evlenmeden de cinsellik zaten yaşarım yani çocuk yoksa niye o sorumluluga gireykm ki evlilik kolay değil sonucta ha tıbbi olarak olmuyorsa o zaman yapılacak birsey yok tabiki ben böyle düşünüyorum. Eşine çok kızdım şu an bosansan bile haklisin bence ayriva kocanin annesine ne acaba kendisi mi doğurup bakicakmis konuşması kolay tabi
00 YorumlaEvlenince millet sanki kendi bakacakmış gibi sürekli olarak çiftten bebek bekler. Yok kısır mısınız, yok sorun mu var vs vs. Kimse istemediğinize inanmaz. Bu her ülkede v kültürde olan bir durum aslında. Yanlış kesinlikle ama değişmeyen fikirlere sahiptirler insanlar.
04 Yorumla- 1 yıl
İyi de çocuk olmucaksa evlenmdke yanlış. beraber yaşasınlar o zaman
- 1 yıl
Beraber yaşamak mı ters. bu işin doğası evlenmek ve üremek.. bunun dışında her şey bana ters.. insanalr sadece mahalle baskaiindan rahatsız bence yoksa herkesin doğası tabiki bu
1 yılKocan nasıl arkanda durmaz💀💀💀 Boşanmak istersen bu laflar bile büyük sebep bacım. ( Ben evlenmicem bile , bu devirde kim çocuk yapar? )
51 Yorumla
Soran1 yılBoşanmak gibi bir düşüncem yok inadına boşanmam son zamanlarda ailesini susturmayı bıraktı önceden susturup oturuyordu köşeye
1 yılHiçte sart deyil ben iki çocuk var şimdiki aklım olsa ne evlenirdim. nede çocuk yapardım evlen ama cocuk yapsan geç yap sonra hep çocukla geçiyor insanlar çocuk için yaşıyor bence vakit varken hayatınızı yaşayın
12 Yorumla
Soran1 yılİlla olsun diye çabalamıyoruz sadece, yoksa olursa olsun nasip yani insanlar bunu anlamıyor
- 1 yıl
Sen hayatı yaşa bu çürümüş toplumda görürsün çabayı eskiden biz 9 kardes iyi yetittik eskide hayat vardi rahmet vardı şimdi hiç bir şey kalmadı hayat çok sen cocuk yap gör anyayi konyayi zaman la hayatı ve hüsranı aynı anda yasiyacak siniz yaşayan bilir seni yaşın geç yaşa gör
O kim de karışıyor ki
Eşlerin kendisinin bileceği iş bu, ister olur ister olmaz kimene. İlla evlendiniz diye çocuk yapmak zorunda değilsiniz. Sen nasıl istiyorsan öyle. boş ver sen başkasının ağzına bakma.14 Yorumla
Soran1 yılYa takma takma bir yere kadar sabır denilen bir şey var insan hiç olmazsa utanır
Soran1 yılAy cidden öyle çocuk doğurmayı marifet sanıyorlar hayatta ki tek başarıları çocuk doğurup büyütmek. ceremesini biz çekelim sefasını onlar sürsün
Sen eşine agzinin payini niye vermedin meger duymuşun bu kisirmi yol yakinken dönelim diye eşinde bakariz felan demiş demedinmi neye bakarsin annesinin sözünden çikmayan sünepe diye
12 Yorumla
Soran1 yılSon zamanlarda böyle davranmaya başladı önceden susturuyordu ailesini öyle bir şey yapamayacağını bildiğim için üstelemeyip kavga çıkarmadım annesi yüzünden oluyor bunlar
Sen de karşı saldırıya geç eşinin annesine bu herif kısır de ya da ben kisirim de hocaya git hocayla takıl ne diyim. Ne karisiyolar insanların yatakodasina
13 Yorumla
Soran1 yılUtanmasa gelir izler oluyor mu diye tövbe tövbe
1 yılBuna sadece en iyi sen ve kocan ortak yol belirleyip karar verirsiniz. Çocuk evin neşesidir olursa güzel olur. Sağlıklı bir kadın 45 yaşına dek rahatlıkla gebelik yaşayabilir ve rahatlıkla anne olabilir.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılNeslin devamı ile cinsellik arasındaki bağlantıyı kurabilen tek canlı insandır... amcal doğada neslin devamı sorgulayan başka hiç bir canlı yok diğer canlılar nesilleri sürsün diye ölürken insan nesil kurusun diye yaşar hale geldi
00 Yorumla İnsan çocuk olunca evleniyor, artık kızlar özgür perdeyi istedigi zaman deldirebilir. Sadece çocuk olursa evlensin. Öyle serbest birakin nolucaKsa olsun. Bosu bosuna kimse evlenmesin. para da yok zaten erkeklerde
00 YorumlaÇocuk yapmak şart değil tabiki, bu çift olarak sizin kendinizi hazır hissettiğinizde vereceğiniz bir karar. Genelde konuşur erkek tarafının ailesi, bu durumda tepki koymak ilk olarak eşine düşer
02 Yorumla
Soran1 yılİlk zamanlar tepki veriyordu laf atamıyorlardı son zamanlar tepkisi koymuyor

Eşinin annesi bu mu
30 YorumlaHiç doğum yapmadan çocuk olmasin diye ilaç kullanirsa çocuk olma ihtimali azaliyormuş abla gerçekmi bu? Cevaplarsan sevinirim
12 Yorumla
Soran1 yılBen ilaç kullanmıyorum bir bilgim yok valla olabilir ama
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılOğlunun olmuyosa napacak 😂 oğlunun üstüne kuma koca bulup getirecek mi😂
21 Yorumla
Soran1 yılAman hepsi aynı
1 yıleșinin annesi böyle șeylere karıșamaz. sen doğurunca o bakmayacak sen bakacaksın ve çocuk yüzünden yıllarca eve hapis kalacaksın. ayrıca ekonomik ve psikolojik yük olacak çocuk.
00 YorumlaÖncelikle şart diye bir sey yok elbette bu çiftin karari kimseye bir sey demek düşmez ve kocanın annesine cevabi sıkıntılı olmuş
02 Yorumla
Soran1 yılÖyle bir şey yapamaz bunun farkında olduğum için üstelemedim
1 yılEvlenmenin amacının çocuk olduğunu düşünenlerdenim. Ama kişinin kendini hazır hissettiğinde.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMılletın agzı torba degıl ki büzesin herkes her şeyi konusur kardesim kendi fikrimce yani neden evlendin o zaman evlılıgın amacı o zaten bence güvenme eşine ailene her an ölüm sızı ayırabilir o zaman sana kim bakacak yalnız kalmazsın hayatta işte çocuğunla yasarsın tabıı kı cocuk nasip meselesi hayat senin neyse sadece fikrimi söyledim ama tabıı ki öyle konuşması da doğru değil
02 Yorumla
Soran1 yılYa zaten biz olmasın da demiyoruz olursa olur olmazsa olmaz nasip korunma falan da yok bizim ilişkilerimizde
Cevap sahibi1 yılAllah yardımcın olsun ama üzerıne konuşanın agzını kapat kimse haddini asmasın sonuçta sen onunla evlenmişsin aıle olmussun kime ne
Çocuk & Ebeveyn konusunda 520 cevap paylaştı. O kadar seçip seçileceğiz de sevip sevileceğiz de maddi manevi o kadar sıkıntı çekeceğiz de çocuk olmaz diyeceğiz öyle mi
00 Yorumla
1 yılBakamayacağınızı düşünüyorsan yapmayın tabi böyle kaynana da düsman basına
01 Yorumla
Soran1 yılBakarız durumumuz vesaire iyi fakat biz illa olsun diye çabalamıyoruz olursa olur nasip diyoruz
Eşin biz istemiyoruz gibi bir açıklama yapmadı mı yani?
02 Yorumla
Soran1 yılBunlar olmadan önce diyordu şu an istemiyoruz falan diye ama dediğim gibi son zamanlar sesini çıkarmamaya başladı
Bence iyi bi alıştırma yapın ömce sınra deneyin biz öyle yaptk pişmanda depiliz
02 Yorumla
Soran1 yılNasıl bir alıştırma?
Gizli Üye(25-29)1 yılbakarız anne ne ya eşin de annesini susturamamış mı? Böyle pasif insana zaten çocuk falan doğurma çocuğa yazık ciddi söylüyorum
12 Yorumla
Soran1 yılİlk başta sesini çıkartıyordu istemiyoruz şu anlık vesaire diye son zamanlarda sustu kaldı iyice
Cevap sahibi1 yılo da istiyor demek ki, çocuk çok hassas bi konu gerçekten eğer doğru ebeveynlik yapamayacaksanız hiç girme bu işe, önemli evet ama doğrusu bu. Bende o çocuğum çünkü ve keşke yapamayacaklarını bildiği halde yapmasaydı diyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılYapma bence eğer istemiyorsan yoksa eziyet olur, benim de henüz hayatımda biri yok ama ben de şahsen çocuk istemiyorum ve çocuk istemeyen biri çıkar karşıma umarım
10 Yorumla
1 yılÇocuk yapmayı düşünmem diyen insan full seks yapar
00 Yorumla1 tane çocuk yapın onu eğitin
Siz de daha mutlu olacaksınız00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılBir baba olarak dünyanın en güzel duygusu anne baba olmak derim
00 Yorumla Bir sene rahat beklenmeli sonrası Allah bilir artık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu çok önemli bir konu evlilik için önceden herkes fikrini net bir şekilde söyleyip kabul ediliyorsa yola girilmeli.
02 Yorumla
Soran1 yılEvlenmeden önce bizim düşüncelerimiz olursa olur, olmazsa olmaz nasip diyorduk zaten ilk zamanlarda eşim tepkisini koyuyordu son zamanlarda tepkisini koymamaya başladı evlenmeden önce her şey de anlaşmıştık zaten
Cevap sahibi1 yılOlursa olur olmazsa olmaz net bir karar değil çocuk isteği var şansa bırakma gibi dış baskı gelince işler değişir
Gizli Üye(25-29)1 yılYapıp mızmız çocukla ömür tüketmek elbette şart değil ama keşke çocuk istemeyen bi koca bulsaydın
11 Yorumla
Soran1 yılEşim zaten istemiyordu son zamanlar sesini çıkartamıyor ailesine
Gizli Üye(18-24)1 yılEşinin annesine bir şey demesi lazım haddini bilmiyor kadın
12 Yorumla
Soran1 yılAğzını açabilse bunlar olmayacak zaten ben açınca terbiyesiz oluyorum
Cevap sahibi1 yılHaklısın kendini başka altında hissetme
Anne diye bilinen kayınvalidenin senin cinsel hayatına ve aile şartlarına karışması zaten çok saçma ikincisi eşinin durumu bilip arkanda durmayıp susturmaması ayrıca saçma…
02 Yorumla
Soran1 yılİlk zamanlar emin ol çok iyi susturuyordu son zamanlar yapamıyor nedenini bilmiyorum
Gizli Üye(30-35)1 yılAynılarını bnde yassdm biz çocuk istemiyoruz die eşim sert tepki gösterdi sustu bn sert tepki gösterdim sustk 5 sene sonra yaptk ki bn gene istemiodm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl33 yaşında evlendimben de eşimde istemiyorduk 2 . senemizde dayatma ile yaptık ama cidden keşke yapsaydım daha önce yerimm onu ben
02 Yorumla- 1 yıl
Hahaa Allah analı babalı büyütsün.. bı arkadaşım vardı kedi bakcaz. cocuk. yaomicaz diye. Ne gülerdim ona.. hala cocuklaro yok ama
Cevap sahibi1 yılAmin sağolun 🙏🏽 valla öyle biz de gezecez tozacaz diyorduk ilk iki sene durmadık gerçi gezdik kusumuz var o da sarmıyordu malum yaşta geçiyor o Allah'ın hediyesi oldu bize bazen evlenir evlenmez yapsaydık diyoz şu an 2 yaşında olurdu daha 6 aylık ☺️valla pişman oluyor insan daha erken yapmadığı için iyi ki de toplum dayatmış 😅
Gizli Üye(25-29)1 yılEşinle konuş neden susuyor desin anne biz istemiyoruz Şu an diye
01 Yorumla
Soran1 yılİlk zamanlar susturuyordu son zamanlar durum bu sebebi ne bilmiyorum
Çocuk yapmayı eşler karar verir başkaları değil.
00 Yorumlaçocuk yapmak zorunluluk değil kimsenin sözüne göre hareket edecek degilsiniz ama ileride pisman olurum neden eskiden yapmadim dememek icin yumurta dondurmak şart ben öyle yaptim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılsadece içinemi boşalıyor yazık degil mi o embriyo lara
00 YorumlaBenim üstümdede aynı baskı , ayrilcam o yüzden. Çocuk istemiyorum
11 Yorumla
Soran1 yılYa sanki 9 ay onlar taşıyacak 18ine kadar onlar işleriyle uğraşacaklar çıldırıcam valla
1 yılevet şart yoksa insan neden evlensin
21 Yorumla
Soran1 yılBenim için evlilik sadece çocuk değil yani
1 yılYaş 35'e kadar yolu var, çocuk olunca hayat rölantiye giriyor. Haberiniz olsun.
00 YorumlaÇocuk olmazsa olmaz çocuk yaptığında keşke daha önce yapsaydım çocuk diyeceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEşinin sakin kalması bakarız demesi beni daha çok şaşırttı nasip uzatma diyebilirdi başka kız buluruz dediğinde bakarız diyen bir eşin var
03 Yorumla
Soran1 yılÖyle bir şey yapamaz yaptırmam da
Cevap sahibi1 yılŞu an benim de çocuk yok 9 aydır evliyim kaynanam diyemiyor bile dese kocam cevabını verecek çünkü her şey eşlerde bitiyor bence
Cevap sahibi1 yılAma kaynananın sorması yanlış sen istemiyorum diyorsun ya olmuyorsa diye düşünür insan hassas konular yani bu konuda çok baskı var zaten bende yaşıyorum eşinle sen istemiyorsan kimseyi ilgilendirmez bazen bende düşünüyorum olmazsa ne olacak diye böyle bir hayata bende gelmek istemezdim
Gizli Üye(18-24)1 yılşart tabi senin için diyorlar 2 senen bekar kalmışsın işte neguzel sana kim bakçak bunadığında?
01 Yorumla
Soran1 yılOlmasın demiyorum ki zaten nasip olursa olur biz illa olsun diye çaba göstermiyoruz
Kayın validenin dilinin kemiği yok.
01 Yorumla
Soran1 yılÇoğunda yok
1 yılYaşadığınız il neresi
02 Yorumla
Soran1 yılNe alaka
- 1 yıl
Baskıcı bir il de mahalle baskısı
Gizli Üye(25-29)1 yıl4 senelik evliyim 27 yaşındayım,28 olcam. Ama yapmadık. Yapmak zorunda değilim
11 Yorumla
1 yılE zaten niye evlendik o zaman
00 Yorumla2 sene bekleye bilirsiniz
00 Yorumlaİkinizde istemiyorsanız yapmayın
00 Yorumla
1 yılBebiş olmadan da olmaz ya
00 Yorumla
1 yılBen yapmıcam kedi yavrusu alıp bakıcam miss
00 Yorumla
1 yılUuuff hemen kisir damgasini vurmak..
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 557 cevap paylaştı.
1 yılEe nereye boşalıyo ki
00 Yorumla Yani şart değil ama ben istiyorum olmasını
00 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri