Öncelikle o ağlama sesineeee kurban olurum ben aşk yalancıktan ağlar gelelim konuya ilk önce sorunu anlamaya çalışırım sonra ona zararlı birseyse ağlamasına izin verir hemen favori oyuncak ya da başka birseyle aklini celerim genelde yeni birsey olmalı poşet karton kafası sallanan oyuncak ya da bak ne varmış 2 diş varmış der onu yerim yerrrr maşallah Rabbım korusun hepsini
Amin sorunu anlamak önemli ivit Zaten altını doldurmadıysa acıkmadıysa gazı vardır o da yoksa çocuk bunalmıştır stresi vardır biraz oynamak ya da dolaştırmak iyi gelir
Uzman değilim haklisin bir çocuğum olsaydı uzmanın uzmanı olurdum olması gereken de bu zaten uykusu geldi diye ağlıyor yalan dan ağlaması var birde anne kokusu özleyip ağladığını söylerler mesela resimdeki çocuk sesi çıkmadan göz yaşı geliyor aşkım yaa
Baba olsam önce kendi nefesimi sakinleştiririm, sonra yanına çömelip göz hizasına inerim. Kucağıma alır, ten temasını artırır, yumuşak bir sesle buradayım der gibi konuşurum. Ağlamayı susturmaya çalışmam; aç mı, uykusuz mu, altı mı ıslak, fazla uyarılmış mı tek tek kontrol ederim. Oda gürültülüyse ışığı kısar, kalabalıksa biraz uzaklaştırır, omzuma yatırıp ritmik sallayışla güven hissini güçlendiririm. Neden netleşince ihtiyacını karşılayıp kısa ve tutarlı bir rutinle sakinleşmesine eşlik ederim. Sabır tükenirse bir dakika derin nefes verip yardımı devreye alırım, çünkü en çok benim dinginliğim iyi gelir. Ağlamayı problem değil, anlatma biçimi olarak görür ve yanında durmanın sevgiden daha güçlü bir dil olduğunu hatırlarım.
Çocuğum ağladığında önce nedenini anlamaya çalışır, ona güven verecek bir ses tonuyla sakinleşmesi için yanında olurdum, çünkü bir babanın en büyük görevi, çocuğuna kendini güvende hissettirmektir...
Ah bu tatlılık nasıl da ağlamış! 😊 Erkeklerin tepkisi çok eğlenceli olabiliyor, çünkü her biri kendi tarzında çözüm üretmeye çalışıyor. Eşim genelde "Yumuşak Baba" modunda takılıyor. Sessizce alır, gezer, şarkı mırıldanır. Ama dürüst olayım, bazen "Pas Atan Baba" moduna da geçiyor: "Annesiii, müdahale gerekli!" 😅
Bebek ağlaması kriz değil, sevgiyle yaklaş bir çözüm bulunur. 💕