Bazen ağlayarak oyuncak aldırmak istiyor durumu anlatınca anlıyor ama yine de ağlaması devam ediyor. Ağlayarak istediği her şeyin olmayacağını öğrenmesini gerek tabi. Siz böyle durumlarda neler yapıyorsunuz?

Bazen ağlayarak oyuncak aldırmak istiyor durumu anlatınca anlıyor ama yine de ağlaması devam ediyor. Ağlayarak istediği her şeyin olmayacağını öğrenmesini gerek tabi. Siz böyle durumlarda neler yapıyorsunuz?

Selamlar... Çocuk ağlayarak bir şeyler yaptırabileceğini öğrendiyse, sonradan o durumdan çıkması zor. Ebeveyni baştan izin vermemeli. Çocukla iletişim kurulmalı, ağlamasına izin verin, bir süre sonra ağlamaktan yorulacaktır, istediği gibi sonuç olmayınca anlayacaktır zaten ama konuşmak çok önemli. Çocuğun duygularına önem vermek gerekir. Neden isteğinin gerçekleşmediğini ona açıklayın.
Ağlayarak hiç bir şey yaptıramaz tepkim nasıl olur bilmiyorum ama kesinlikle ne istiyorsa ağladığı için yapmam baktım baş edemiyorum babası ilgilensin biraz da o uğraşsın hahahahahhaha
küçükken her çocuk gibi denerdi, ben de kendi haline bırakırdım.
zamanla anladı disiplin konusunda sınırlarım kesin ve kati.
bir daha da olmadı
kesinlikle öyle kararlı davranmak çocukların durumu anlaması için çok önemli. Dışarıdan bakanlar bazen bunu anlayamıyor
Ağlamaya devam etmesi gerekir çünkü isteği var ve ağlayarak bu isteğin olacağını zannediyor zannettiği gibi değil zannedilmemesi gereken neyse o olmalı
Cevap
13Cevap
Yapmazdım ama ne istediğine göre değişir.
hayır denilen konularda kararlı durmak gerekiyor biraz
Evet katılıyorum ama yine de tamamen hayır demek ve baskıcı olmak çocuğun öz güvenini etkileyebilir.
Çocuklar ağlayarak anne ve babasına istediğini yaptırıyorlar. Canten Kaya'dan ilediğim bir video vardı çocuk ağlasın, en sonunda pes edecek diyordu.
bir yerden sonra ağlayarak sonuca ulaşamayacağını öğrenmesi gerekiyor. Hem de neyin istek neyin ihtiyaç olmasını bilmesi için
Aynen öyle anlatmak istediğim şey buydu.
Bizimki aglayinca bak kuk ku geldi deyince susuyor bazen susmayinca ailece agliyoruz maksat cocuga her aninda yanindayiz hissi veriyoruz😊
yaklaşımlarınız çok güzelmiş sanıyorum ki bu yaklaşımla bu tür krizler çok önünüze çıkmaz
ağlamasına izin veririm :) sakinleşdikden sonra neden ağladığını sorarım kendini yoklardı bu şekil ve ağlayarak herşeyin elde edilemiyeceğini bilmesini sağlardım.
harika bir öneri. Ağlarken zaten çok dinlemiyorlar en iyisi sakinleşmesini beklemek
Kaç defa yaptırmaya çalıştı ağladı sızladı vurmaya kalktı kollarımı tirmaladi yapim die ama yine de yapmadım. Hayır dedigm de biseyi yapmayacgmi bilio ondan pek ısrar etmiyor artk
Yapacağım varsa bile yapmam. bir şey istiyorsa onu ağlayarak değil normal bir şekilde istemeyi öğrenmesi lazım.
Böyle sustururum :ddd
Valla her zaman yapmıyorum da her zaman ağla tamam demiyorum da isteğine göre ve benim halimin olup olmadığına göre değişiyor
Sakinleştikten sonra çocuğun anlayacağı şekilde konuşulur. Çocuklar yetişkinler gibi değiller, anlatınca anlarlar.
çocuğun ağlamasını da anne babaya bağlıyorum onların yetiştirmelerinden kaynaklı bence
Suss anani sss demem tabiki🤣 tum cocuklar boyledir, icgudusel olmali
Tamam balım, tamam paşam ne istersen alırım deyip sarılırım.
Ağlamak bişi değiştirmiyor
sorunları bu sekılde çözecegıne ınandırmamak adına hiç oralı olmuyorum
Çözmeye çalışırdım mutlaka
Bende ağlarım
:D bazen ebeveynlerde ağlayacak duruma geliyor
Sizde ağlıyor numarası yapın
inadına yapmam o ağladıkca
Güzelce anlatırım devam ederse kızarım yalan yok
Sakinleşmesini beklerim , konuşmaya çalışırım
Her istediğini yaparım sanırım sjsjjs
Anlatırım tane tane doğruları
evet, çocuklar küçükte olsa yavaş yavaş anlayabiliyorlar
Alırım ne olcak
sürekli almak ilerde doyumsuz olmasına neden olabilir onun için bazen durmaya çalışıyoruz ama tabi çocukların ne istedikleri de önemli
Maddi durumum iyi o yüzden dedim aslında 😊
Pataklarım.
ağlasın çabuk uyur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?