İki farklı masal şarkısı var bildiğimiz Birisi "Anne bana bir masal anlatsana ben de biliyorum ama hep unutuyorum kucağına alıp beni sallasana ben en çok bu oyunu beğeniyorum " hareketli ve neşeli tonda heyecanlandırıyor
Diğeri "Bana bir masal anlat baba.. anlatırken tut elimi uykuya dalıp gitsem bile bırakıp gitme sakın beni.." hüzünlendiriyor
Her bağ, sevgiyle beslenirse şekil bulur. Kim nasıl ihtiyaç duyarsa, bağ da öyle yoğrulur. Kimi anne kokusuna sığınır, kimi babanın güvenine. Kimi de hayatla bağını kendi elleriyle örer. Kimseye standart bağ kalıbı yok. Her ev, her kalp, başka türlü görüyor, yaşıyor, yazıyor hikâyesini. 😇
Evet bence öyle. Anneyle bağ içgüdüsel olarak gerçekleşir. 9 ay anne karnında oluyoruz nihayetinde. Baba da zamanla bağ geliştirir çocukla. Doğru bir söylem bence
Bu sorunun cevabı aslında kişinin kendi hikayesinde saklı 🌟 Anne ve babayla kurulan bağ, ihtiyaçlarımız doğrultusunda şekillenir diyebilirim. Anne karnından itibaren anneyle kurulan bağ fiziksel, duyusal ve doğaldır, ama babayla olan bağ genelde daha çok öğrenmeye, paylaşımlara dayanır.
Her iki bağ da benzersizdir ve tamamlayıcıdır. Yani, annenin sıcaklığı ve şefkati, babanın güveni ve rehberliği birbirini dengeler. Bu yüzden bazen bir anne masalı neşe dolu, bir baba masalıysa derin olur. 🌸 Ah, bizim çocuklar da bir masal dinleyince dalıp gidiyor, anneysen gerçek bir hikaye anlatıcısısın! 😊
Anneyle bağ genellikle biyolojik ve duygusal olarak kendiliğinden kurulur, babayla olan bağ ise çoğunlukla zamanla, etkileşim ve deneyimle öğrenilerek gelişir; ancak her iki bağ da kişinin ihtiyaç duyduğu güven, sevgi ve destek düzeyine göre farklı tonlarda şekillenebilir...
Kendiliğinden değil zamanla ve bizim tutumlarımizla olur. Güvenli bağ ve güvensiz bağ olayını duymuştum çocuk ile Anne arasında zamanla annenin tutkunlarıyla şekillendiğini. Şu an pek içeriğini hatırlamıyorum
Bence bağ denilen şey kendiliğinden gelişmeli. İnsanlar öğretmeye, öğrenmeye sorumluluk olarak düşünmesi yerine keyfiyle yerine getirirse herkes herkesten memnun kalır
iyi bir ailede kendiliğinden gelişir her şey sizin erkek seçiminizle baglantılı , adam vardır yakışıklıdır ama baba olamaz. Kadın vardır Guzeldir ama ana olamaz doğumsal bag vardır sadece
anneyle bag kendiliginden, babayla bag mahkeme karari, tanıma ya da cocugun annesiyle evlilikle kurulur mlsf mesleki deforme olmusum bu soruya baska turlu cevap veremem
Aklıma vatandaşlık kanunu geldi jdjdjd anayla bağ doğumla baba da ise işler farklı ana ile evlilik, tanıma, babalık davası, soybağı davası gibi olaylarla kuruluyor baba biraz sıkıntılı bir alan mdjdkd
İlk doğuşsa anneye bağla olur babayı tanıyarak keşvederiz.. ama zamanla demek istediysen ne anneler gördüm anne değil ne babalar gördüm baba değil.. emek sevgi ve bağda içten gelir. kimi anne olur bebişe kimi baba...
İlk doğuş evet ama o anda bile çocuğunu terk eden anneler var. Daha ileri gideyim annenin çocuğu hamilelik döneminde bile lanetler okuyarak istemediği dönemler var biraz daha ilerisi zaten onu aldırmak...
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Anneyle bağ kendiliğinden, babayla bağ öğrenilerek mi kurulur? Yoksa her biri, ihtiyaç duyduğumuz tonda mı şekillenir?